«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Ιδρύθηκε και λειτουργεί στην πόλη του Αγρινίου η ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης ( ΔΙ.ΑΣ.).

Στα πλαίσια της Αντεγκληματικής πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την περίοδο 2010-2014 ιδρύθηκε και λειτουργεί στην πόλη του Αγρινίου η ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης ( ΔΙ.ΑΣ.).
- Η ομάδα στελεχώνεται από είκοσι τέσσερις (24) Αστυνομικούς οι οποίοι αποτελούν την αιχμή του δόρατος της εμφανούς αστυνόμευσης και θα αστυνομεύουν το κέντρο και τις γειτονιές βάσει σχεδιασμού που στηρίζεται στην χαρτογράφηση της εγκληματικότητας, την έκταση και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής. Θα επιβαίνουν ανά δύο (2) , σε μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ.
- Οι Αστυνομικοί που στελεχώνουν την ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης ακολούθησαν εξειδικευμένη εκπαίδευση , ενώ θα μετεκπαιδεύονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
- Σε περίπτωση ανάγκης οι πολίτες μπορούν να καλούν στο κέντρο της Άμεσης Δράσης (100) . Με αυτόν τον τρόπο ειδοποιούνται οι Αστυνομικοί της ομάδας ( ΔΙ.ΑΣ.)., προκειμένου να σπεύδουν σε βοήθεια.
- Πληροφορίες για την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας ( www. astynomia.gr) ενώ βίντεο από τη δράση της έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα http://www.youtube.com/user/EllinikiAstynomia.