«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 2010 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΤΙΕΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΤΙΕΩΝ
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΔΗ.Κ.Ε.ΘΕ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 2010 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΤΙΕΩΝ

Με αφορμή τα απαράδεκτα, κακόβουλα και υβριστικά κείμενα, που διακινούν οι «γνωστοί άγνωστοι», χωρίς να φέρουν την υπογραφή των συντακτών τους, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια και την πραγματικότητα και που στόχο έχουν να εξυπηρετήσουν αλλότρια συμφέροντα και προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες καθώς επίσης και με αφορμή την άρνηση ορισμένων για πρώτη φορά φέτος μετά από επτά και πλέον χρόνια να συνεργαστούν, όπως κάθε χρόνο, με το Πνευματικό Κέντρο και τη ΔΗ.Κ.Ε.ΘΕ. για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων πολιτισμού και περιβάλλοντος στο Δήμο μας, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω :
1. Επί επτά (7) συναπτά έτη, όλες οι εκδηλώσεις πολιτισμού και περιβάλλοντος, τα «ΘΕΣΤΙΑ» και οι «ΓΙΟΡΤΕΣ – ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ», στις οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται και η «Γιορτή της Αθερίνας», διοργανώνονται από το Πνευματικό Κέντρο και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Θεστιέων (ΔΗ.Κ.Ε.ΘΕ.) σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους του Δήμου μας και καλύπτονται συνολικά, απόλυτα και εξ’ ολοκλήρου από το Δήμο Θεστιέων και ειδικότερα από το Πνευματικό Κέντρο και τη ΔΗ.Κ.Ε.ΘΕ. Ουδέποτε κάποιος Σύλλογος επιβαρύνθηκε οικονομικά με το παραμικρό χρηματικό ποσό. Αντίθετα ο Δήμος Θεστιέων δημιουργούσε παράλληλα τις προϋποθέσεις και τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εκδηλώσεων οι Σύλλογοι να αποκομίζουν ένα πρόσθετο οικονομικό όφελος.
2. Ο Δήμος Θεστιέων πέραν της καλύψεως όλων των εξόδων και της απαιτούμενης δαπάνης για τη διεξαγωγή των άνω εκδηλώσεων, καταβάλλει κάθε χρόνο, επί επτά (7) συναπτά έτη, σε όλους τους Αθλητικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους, τακτική επιχορήγηση για την κάλυψη των λειτουργικών τους εξόδων. Επιπλέον καταβάλλει και έκτακτη επιχορήγηση κάθε φορά που οι συνθήκες και οι ανάγκες το απαιτούν όπως π.χ. η έκτακτη επιπλέον επιχορήγηση ποσού 7.000 € το 2009 όταν η ΔΟΞΑ Καινουργίου αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα.
3. Ο Δήμος Θεστιέων, το Πνευματικό Κέντρο και η ΔΗ.Κ.Ε.ΘΕ. έχουν υποχρέωση να εργάζονται για την ενότητα των τοπικών κοινωνιών, να επιδιώκουν την συνεργασία με όλους τους πολίτες και τους φορείς και να εξασφαλίζουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των εκδηλώσεων ούτως ώστε αυτές να συμβάλουν θετικά στην ανύψωση του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων του Δήμου μας.
4. Η άρνηση ορισμένων για πρώτη φορά φέτος, και μάλιστα μετά την έναρξη των εκδηλώσεων, να συνεργαστούν για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων στο Δήμο μας γεννά ερωτήματα για τις προθέσεις και τους στόχους τους. Τα ερωτήματα αυτά πολλαπλασιάζονται μάλιστα μετά την παραίτηση τεσσάρων (4) μελών από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΞΑΣ Καινουργίου και δυο (2) μελών από το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Ομίλου «ΟΙ ΘΕΣΤΙΕΙΣ».
5. Τέλος δηλώνουμε ότι επειδή υπάρχουν πλέον στοιχεία και για τα πρόσωπα που συμμετείχαν στην σύνταξη και διακίνηση των προαναφερομένων απαράδεκτων και υβριστικών κειμένων που υποβαθμίζουν την πολιτική ζωή του τόπου μας, θα ζητήσουμε την παροχή δικαστικής προστασίας υποβάλλοντας μήνυση στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου κατά παντός υπευθύνου.

Καινούργιο 21/7/2010
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Π.Κ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.ΕΘΕ.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΨΗΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΛΑΙΟΔΗΜΟΣ