της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr
Tο
δίκοκκο σιτάρι ή ευρέως γνωστό ως ζέα, ένα σιτηρό, που μπορεί να
αξιοποιήσει εγκαταλελειμμένες ορεινές και ημιορεινές περιοχές με
ελάχιστο κόστος παραγωγής, προσφέροντας ένα ικανοποιητικό συμπλήρωμα στο
οικογενειακό εισόδημα.
Η
Ζέα (Triticum dicoccum) είναι ένα από τα αρχαιότερα δημητριακά που
είναι γνωστά στον άνθρωπο. Αναφέρεται και ως Ζειά και ορισμένες φορές
συγχέεται με το γερμανικό Dinkel ή τη σίκαλη. Κάποιοι τη μπερδεύουν
ακόμα και με το καλαμπόκι, αφού η λέξη ΖΕΑ (Zea mais) είναι η
επιστημονική ονομασία του αραβόσιτου.