«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Αντιπροσωπεία Αγροτών θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής και αντιπροσωπείες των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων

Αντιπροσωπεία της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων θα συναντηθεί αύριο Τρίτη 11 Φεβρουαρίου με τον Πρόεδρο της Βουλής και  αντιπροσωπείες των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων. 

Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής θα πραγματοποιηθεί στη 1 το μεσημέρι ενώ οι  διαδοχικές συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα θα ξεκινήσουν απο τις 11 το πρωί. 
Ήδη έχουμε αποστείλει τα αιτήματα μας με βάση τα οποία αναμένουμε τις απαντήσεις των Κομμάτων. 
Αποστέλλουμε συνημμένο το Υπόμνημα με τα αιτήματα μας προς τα πολιτικά κόμματα 

***

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΓΡΟΤΩΝ και ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

            Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της χώρας παλεύουμε για την ικανοποίηση από την κυβέρνηση των δίκαιων αιτημάτων μας που αφορούν στην ίδια την επιβίωσή μας.

Στο στόχαστρο του αγώνα μας είναι:


* Η ΚΑΠ της ΕΕ και η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που μειώνουν το εισόδημά και μας οδηγούν στην οικονομική ανέχεια, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Οι εμποροροβιομήχανοι και τα μονοπώλια που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας και κερδοσκοπούν σε βάρος μας, πουλώντας  τους πανάκριβα τα αγροτικά μέσα και εφόδια κι αγοράζοντας πάμφθηνα την παραγωγή μας.

Οι τραπεζίτες που, με τα επιτόκια και τα πανωτόκια, μας έχουν καταχρεώσει κι απειλούν με κατασχέσεις τα χωράφια και τα σπίτια μας.

 * Οι μεγάλες επιχειρήσεις του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα, που τσεπώνουν την πλειοψηφία των επιδοτήσεων- ενισχύσεων και καιροφυλακτούν, σαν τις ύαινες, ν’ αρπάξουν τις περιουσίες των χρεοκοπημένων και ξεκληρισμένων.

 Στα αιτήματα – διεκδικήσεις που προβάλλουμε οι αγωνιζόμενοι αγροτοκτηνοτρόφοι συμπεριλαμβάνονται:

  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα ανταποκρίνονται στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στους βιοπαλαιστές αγρότες. Φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχάνων.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές.
  • Να παρέμβει η κυβέρνηση για να σταματήσει η κερδοσκοπική ασυδοσία των εκκοκκιστών σε βάρος των βαμβακοπαραγωγών και να πληρωθεί το βαμβάκι, με βάση και τα άριστα ποιοτικά χαρακτηριστικά του.
  • Να αρθεί αμέσως η απαράδεκτη κυβερνητική απόφαση με την οποία, ουσιαστικά, αποκλείονται από την παραγωγή τσίπουρου χιλιάδες μικροί αμπελοκαλλιεργητές και οδηγούνται στο ξερίζωμα. Αποχαρακτηρίζεται το χύμα τσίπουρο ώστε να κατοχυρωθεί η ονομασία και τα όποια προνόμια μόνο για λίγα μεγάλα ποτοποιία ώστε να αυξήσουν τα κέρδη τους.
  • Να αναπληρωθεί το εισόδημα που έχασαν οι παραγωγοί ροδακίνων, αχλαδιών, μήλων, αμυγδάλων λόγω του εμπάργκο από τη Ρωσία και των εξευτελιστικών τιμών παραγωγού που επιβάλλουν στην αγορά οι εμποροβιομήχανοι.
  • Να αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί για την απώλεια παραγωγής εξαιτίας του δάκου για την οποία δεν ευθύνονται. Να γίνεται ουσιαστική δακοκτονία με ευθύνη και χρηματοδότηση από την Κυβέρνηση. Να καταργηθεί το χαράτσι του 2% για την δακοκτονία.
  • Να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ. Αύξηση των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων και μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Δωρεάν υγεία και πρόνοια για όλους.
  • Καταβολή όλων των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Να αλλάξει ο κανονισμός ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%. Καμιά σκέψη για ιδιωτικοποίηση της ασφάλειας της παραγωγής.
  • Να μην εφαρμοστούν οι περικοπές στις επιδοτήσεις - ενισχύσεις, οι οποίες προβλέπονται στη νέα ΚΑΠ.
  • Να μη μειωθεί το αφορολόγητο όριο που κατέκτησαν οι αγρότες στα μπλόκα, αλλά να αυξηθεί στα 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

   Ενίσχυση της κτηνοτροφίας και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων. Δωρεάν κρατική σήμανση ζώων, νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων και πρόσληψη γεωτεχνικών.

·         Καμιά κατάσχεση και πλειστηριασμός πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων

  • Να σταματήσει η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των αγώνων. Να καταργηθούν άμεσα τα «αγροτοδικεία».»



ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ των ΜΠΛΟΚΩΝ