«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Ίδρυση Μεσογειακού δικτύου γυναικών του ελαιολάδου

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας  με τον  Ιταλικό Συνεταιρισμό Γυναικών Ελαιολάδου ‘Pandolea’  προχώρησε ο Δήμος Αγρινίου στην Ρώμη.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου και η πρόεδρος του  ‘Pandolea’  κ.Loriana Abbruzzetti  συμφώνησαν στην ίδρυση ενός Μεσογειακού δικτύου γυναικών  ελαιολάδου, με την υποστήριξη του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιoκομίας (ConsiglioOleicoloInternazionale, COI).

Στόχος,  όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου,  είναι η προώθηση της τοπικής οικονομίας: «Είναι ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για εμάς καθώς το Αγρίνιο αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάδειξη και την προώθηση του ελαιολάδου. Μεθοδικά και συντονισμένα καταφέραμε να υλοποιήσουμε έναν από τους θεμελιώδεις σκοπούς των εκδηλώσεων «ελαία». Να συμβάλλουμε στην στήριξη της ανταγωνιστικότητας των  εκλεκτών προϊόντων μας και της τοπικής οικονομίας. Να διανοίξουμε νέους ορίζοντες και προοπτικές στην αγορά ελαιολάδου και ελιάς.  Με τη δημιουργία του Μεσογειακού  δικτύου συμφωνούμε στην,  από κοινού,  προώθηση δράσεων για τη συνεργασία των γυναικών που ασχολούνται με την ελαιοπαραγωγή.

Είναι σπουδαίο ότι έγκυροι οργανισμοί,  όπως το Διεθνές  Συμβούλιο Ελαιoκομίας,  είναι αρωγοί στην προσπάθειά μας. Αισθάνομαι ότι δικαιώνονται κόποι ετών.  Βήμα βήμα χτίζουμε μια δυνατή επιχειρηματική ταυτότητα για το Αγρίνιο. Ανταποκρινόμαστε θετικά στις προκλήσεις του αύριο. Διεκδικούμε ευκαιρίες, αξιοποιούμε δυνατότητες, επιταχύνουμε την πορεία ανάπτυξης και προόδου του Αγρινίου».

Η πρόεδρος του  ‘Pandolea’  κ. Loriana Abbruzzetti  δήλωσε ικανοποιημένη από την συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου και διαβεβαίωσε την ελληνική αποστολή ότι θα επισκεφθεί το Αγρίνιο για μια σειρά συναντήσεων με τους ελαιοπαραγωγούς της περιοχής.
                                                                       ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ