«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Διευρυμένη Συνεδρίαση Δ.Σ. Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στην Ι.Π. Μεσολογγίου

Διευρυμένη Συνεδρίαση Δ.Σ. Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στην Ι.Π. Μεσολογγίου

παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη
και
του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου Κωνσταντίνου Λύρου

Την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020  πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ι.Π. Μεσολογγίου, διευρυμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. Επιμελητήριου Αιτωλοακαρνανίας με θέματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή της Ι.Π. Μεσολογγίου...

 Τη Συνεδρίαση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Περιφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου. Κωνσταντίνος Λύρος, ο Διοικητής του Στρατοπέδου 2/39 Συντάγματος Ευζώνων Πεζικού Δημήτριος Σπύρου, η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων Αθανάσιος Μαυρομάτης, καθώς και Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Μεσολογγίου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Τ.Ε.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Λίνος Μπλέτσας, ο Διοικητής  του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο Διευθυντής της ΔΟΥ Μεσολογγίου Βασίλειος Αυδής, ο Συντονιστής του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων Ιωάννης Σελιμάς, ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Βασίλειος Σπυρόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Αριστείδης Τηλιγάδης και το μέλος του Δ.Σ. Επιμελητηρίου Αχαΐας  Κωνσταντίνος Δεληγιάννης και πλήθος επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Ι.Π. Μεσολογγίου.

 Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Τσιχριτζής, στην εισαγωγική τοποθέτησή του, αναφέρθηκε  στην υιοθέτηση από το σύνολο των μελών του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου σχετικής πρότασης, ώστε αρχής γενομένης της παρούσας Συνεδρίασης, να υλοποιηθούν αντίστοιχες ειδικές Συνεδριάσεις σε όλες τις πόλεις του νομού όπου το Επιμελητήριο διατηρεί Περιφερειακά Γραφεία, ώστε να γίνει καταγραφή και ιεράρχηση των ζητημάτων, με τη συμμετοχή και συνέργια των κατά τόπους αρχών και Φορέων. Αναφέρθηκε επίσης, εστιάζοντας στην Ι.Π. του Μεσολογγίου, σε ένα πολύ σημαντικό έργο που βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης στο “Σπίτι του Τουρίστα” που έχει ως κύριο στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας καθώς και γενικότερα στην επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης και υλοποίησης υποδομών με γνώμονα την ανάπτυξη της Ι.Π. Μεσολογγίου.

Λαβών το λόγο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός στους επιχειρηματίες της Αιτωλοακαρνανίας ξεκινώντας με τη δημιουργία Κέντρων Στήριξης επιχειρηματιών. Εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή του στους επιχειρηματίες που, παρά τα δεινά της κρίσης,  συνεχίζουν να επιχειρούν αντιμετωπίζοντας καθημερινά μεγάλες δυσκολίες,  παρέθεσε μια σειρά πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει προς υλοποίηση η Περιφέρεια για την βελτίωση της πρόσβασης σε χρηματοδοτικά εργαλεία επιχειρησιακών ευρωπαϊκών προγραμμάτων και υπερτόνισε τον “επιχειρηματικό πατριωτισμό” που θα πρέπει να επιδείξουν οι τοπικές επιχειρήσεις στα πλαίσια του προγράμματος «Ελλάδα Ξανά» για τον επαναπατρισμό εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κωνσταντίνος Λύρος,  ο οποίος, έχοντας διατελέσει επί σειρά ετών μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, αφού συνεχάρη τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αναφέρθηκε σε μια σειρά έργων που καλείτε να πραγματοποιήσει η νέα δημοτική αρχή σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για έργα υποδομής, με πρωτεύων το Επιχειρηματικό Πάρκο στην πόλη του Μεσολογγίου.
 
Ακολούθως, ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Βασίλειος Σπυρόπουλος,  εστίασε στις προοπτικές ανάπτυξης αλλά και στην ανάγκη υποδομών ώστε να μπορούν να υλοποιηθούν οι επενδύσεις που αφορούν την  ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις εκπροσώπων φορέων και επαγγελματιών της περιοχής οι οποίοι με τη σειρά τους ανέπτυξαν επιμέρους θέματα που απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα του Μεσολογγίου.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης προηγήθηκε η Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Επιμελητηρίου με ευχές για την πολυπόθητη ανάπτυξη του τόπου.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ