«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Πραγματοποίηση ενημερωτικής εκδήλωσης για την δωρεά μυελού των οστών στο Νεοχώρι Μεσολογγίου

Ο Όμιλος Πολιτισμού Οινιαδών «Ελένη Γαντζούδη» και το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών, διοργάνωσαν σήμερα Κυριακή 9/2/2020 στο Νεοχώρι ενημερωτική εκδήλωση για την δωρεά μυελού των οστών υπό τον τίτλο:

Για να νικήσουμε τη λευχαιμία χρειαζόμαστε εσένα
Ομιλήτρια ήταν η εθελόντρια του Κέντρου κ. Χριστίνα Καρακωνσταντή που ανέλυσε τη δράση του ΚΕΔΜΟΠ και στη συνέχεια περιέγραψε πόσο απλή έχει γίνει η διαδικασία για την εγγραφή δοτών μυελού των οστών στην ελληνική αλλά και την παγκόσμια βάση δεδομένων...

Ο στόχος για την ελληνική βάση είναι να γραφούν γύρω στους 180.000 δότες ώστε να καλύπτονται σε ποσοστό 80% οι ανάγκες της χώρας για μοσχεύματα.
Η Πρόεδρος του Ομίλου Πολιτισμού Οινιαδών «Ελένη Γαντζούδη» κ. Βασιλική Γαντζούδη ευχαρίστησε την κ. Καρακωνσταντή για την ανταπόκριση στην πρόσκληση και της επέδωσε αναμνηστική πλακέτα. Ζήτησε επίσης από την κ. Καρακωνσταντή να μεταφέρει στο ΚΕΔΜΟΠ την επιθυμία συνέχισης της συνεργασίας με τον Όμιλό μας.
Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ο Αντιδήμαρχος κ. Αντώνης Αλετράς.
Παραβρέθηκαν η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής και δημοτική σύμβουλος κ. Μέμη Γούργαρη, η διευθύντρια του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου κ. Φωτεινή Ντάνου, οι διευθυντές του Γυμνασίου Γουριάς κ. Γιάννης Καρύμπαλης και Γυμνασίου Νεοχωρίου κ. Φώτης Σκληρός, ο διευθυντής του Λυκείου Νεοχωρίου κ. Δημήτρης Λιαπίκος καθώς και πλήθος κόσμου.
Αμέσως μετά την εκδήλωση πραγματοποιήθηκε εγγραφή νέων εν δυνάμει δοτών μυελού των οστών με μια απλή και σύντομη διαδικασία. Μάλιστα, γράφτηκαν 21 νέοι δότες.
Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, του Πνευματικού Κέντρου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου και πραγματοποιήθηκε σε χώρο που παραχωρήθηκε ευγενικά από τον κ. Γιώργο Γκιουλέκα.
Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες προς όλους.


Για το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο
             Η πρόεδρος                                                   Ο αντιπρόεδρος
                   
       Βασιλική Γαντζούδη                                       Κωνσταντίνος Κατσαρός