«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Ζητούν 50.000 ευρώ από απολυμένη νοσηλεύτρια

Ζητούν 50.000 ευρώ από απολυμένη νοσηλεύτρια
Άλλη μία χυδαία επίθεση της μνημονιακής «κανονικότητας»

Μετά από 1,5 χρόνο και την υπόθεση της καθαρίστριας από τον Βόλο, η οποία είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια φυλάκιση λόγω του ότι είχε καταθέσει «πλαστό» απολυτήριο δημοτικού, όπου έγραφε πως έχει αποφοιτήσει από την ΣΤ´ δημοτικού αντί για την Ε´, αλλά και την καταδίκη σε 3 χρόνια με αναστολή εργαζόμενης καθαρίστριας στα Ιωάννινα έρχεται να προστεθεί μία ακόμη εξοργιστική υπόθεση από το  δόγμα «Νόμος και Τάξη» του Μητσοτάκη...


Το ελληνικό δημόσιο ζητάει από νοσηλεύτρια την οποία απέλυσαν, να επιστρέψει μισθούς 17 ετών διότι είχε πλαστογραφήσει τον βαθμό απολυτηρίου του Λυκείου. Το ποσό που της ζητήθηκε αρχικά ήταν  179.000(!) ευρώ, το οποίο όμως, μετά από το κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης που είχε η καθαρίστρια από τον Βόλο, μειώθηκε στα 50.000(!) ευρώ ως «δίκαιη ισορροπία»…


Η νοσηλεύτρια προσέφυγε στο Ελεγκτικό Συνέδριο (Ε.Σ.) ζητώντας την ακύρωση της παραπάνω απαίτησης του Ελληνικού Δημόσιου, ωστόσο ο Επίτροπος Επικρατείας του Ε.Σ., Α. Νικητάκης εισηγήθηκε την απόρριψη της αίτησης ακύρωσης. Σε περίπτωση καταδίκης, η απόφαση θα αποτελέσει δεδικασμένο για εκατοντάδες περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι είχαν «πλαστά» απολυτήρια και πτυχία.


Αυτό είναι το παρόν και το μέλλον που μας επιφυλάσσει το καπιταλιστικό σύστημα και τα αστικά του επιτελεία. Επαίσχυντες κατηγορίες, καταδίκες εργαζομένων επειδή προσπαθούν απλώς να τα βγάλουν πέρα και να ζήσουν τις οικογένειές τους, εργατικά δυστυχήματα-δολοφονίες, μειώσεις μισθών και συντάξεων, ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων αγαθών, της κοινωνικής ασφάλισης, κατάργηση όσων κοινωνικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών έχουν απομείνει από τα μνημόνια.


Αυτή η λυσσασμένη επίθεση της μνημονιακής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που πήρε την σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται να σταματήσει παρά μόνο να ενταθεί, μέχρι να πατήσει πάνω στα πτώματά μας. Για να διατηρήσουν την «κανονικότητά τους» φυλακίζουν εργαζόμενους, δικαιώνουν εργοδότες. Ότι άλλο λένε είναι μόνο ψέματα για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων.


Δεν πρέπει να τους αφήσουμε! Με ενότητα και αλληλεγγύη, με μαχητικούς αγώνες, με επιτροπές στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές, να επιβάλλουμε το δικό μας δίκιο. Το δίκιο των εργαζομένων. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να τους διώξουμε και τους πετάξουμε μια και καλή στο καλάθι των αχρήστων της ιστορίας.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ