«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Ενημέρωση από το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ιωάννη Τσακίρη η πίτα της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Ιωάννη Τσακίρη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11.02.2020 η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της  Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου - Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, στα γραφεία της εταιρείας, ενώ προηγήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ.  με παρουσία προέδρων των  δεκαέξι (16) Επιμελητηρίων από τις 4 περιφέρειες (Δυτ. Ελλάδα, Πελοπόννησο, Ήπειρο και Ιόνια νησιά) και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη.

 O πρόεδρος του Δ.Σ. της Διαχειριστικής και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, τόνισε στον Υφυπουργό την ανάγκη προκήρυξης νέων δράσεων, σωστά στοχευμένων ώστε να ενισχυθεί πραγματικά η δυναμική της αγοράς, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για την ανάγκη ενοποίησης της εγχώριας τοπικής παραγωγής με τον τουριστικό κλάδο, όπου παρά την ανάπτυξη του κλάδου, δεν υπάρχει το αντίστοιχο αποτύπωμα στις τοπικές παραγωγικές επιχειρήσεις.

Η Διευθύντρια κα Μάγδα Πετροπούλου ενημέρωσε πλήρως τον Υφυπουργό για την πορεία εξέλιξης όλων των προγραμμάτων, καθώς επίσης κατέθεσε και πλαίσιο προτάσεων προς επιτάχυνση των διαδικασιών για την απορρόφηση, αλλά και τους τομείς που πρέπει να ενισχυθούν.

Όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου έθεσαν στον Υφυπουργό αρκετά από τα θέματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες της περιοχής.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός έκανε σαφές πως στόχος είναι η καλύτερη δυνατή απορρόφηση του ΕΣΠΑ και ως το τέλος του 2023 να μην χαθούν εις βάρος της ανάπτυξης της χώρας . Επ’ αυτού ανέφερε πως ο σχεδιασμός των νέων δράσεων γίνεται με γνώμονα την απλοποίηση των διαδικασιών, κάτι για το οποίο ζήτησε προτάσεις από τα μέλη του ΔΣ και τους φορείς. Αναφορικά με την στόχευση των νέων δράσεων για Μικρομεσαίες επιχειρήσεις ο κ. Τσακίρης τόνισε πως θα είναι λίγες αλλά εμβληματικές, καλύπτοντας  ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, με την κύρια δράση να αφορά την ανανέωση και αναβάθμιση εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένου ψηφιακού, τεχνικού και παγίου εξοπλισμού.

***

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας υιοθετεί τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων Ακαρνανίας περί φιλοξενίας μεταναστών στον Άγριλο Αμφιλοχίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου που συνήλθε στις 10.02.2020 στην Ι.Π. Μεσολογγίου, ομόφωνα υιοθέτησε τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων Ακαρνανίας που εκφράζουν την αντίθεσή τους στη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας και μετεγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών, στo στρατόπεδο “Ψαρογιάννη” στον Άγριλο Αμφιλοχίας.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
***

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας υιοθετεί το Ψήφισμα της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων Αιτωλοακαρνανίας Κατά της Εκτροπής του Αχελώου Ποταμού στη Θεσσαλία

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου που συνήλθε στις 10.02.2020 στην Ι.Π. Μεσολογγίου, ομόφωνα υιοθέτησε το Ψήφισμα της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων Αιτωλοακαρνανίας Κατά της Εκτροπής του Αχελώου Ποταμού στη Θεσσαλία.
Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας,  άλλωστε, συμμετέχει στη Συντονιστική Επιτροπή από της ιδρύσεώς της και θα είναι παρών σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να αποτραπεί το “εγκληματικό” αυτό έργο.
Καλεί τα μέλη του να ενεργοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Καλεί επίσης την Κυβέρνηση, να αναθεωρήσει τις  εξαγγελίες της περί υλοποίησης του φαραωνικού αυτού έργου, που θα έχει καταστροφικές συνέπειες στο περιβάλλον της Αιτωλοακαρνανίας και όχι μόνο, και να εφαρμόσει τις πολιτικές και τις παρεμβάσεις που υιοθετούν τα αναθεωρημένα σχέδια διαχείρισης, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην εξεύρεση διαχρονικών και αξιόπιστων λύσεων σε ότι αφορά την άρδευση των λεκανών απορροής Θεσσαλίας και Δυτικής Στερεάς Ελλάδος.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ