«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Ν. Παπαναστάσης: Απαράδεκτες οι συνθήκες στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βόνιτσας λόγω της έλλειψης προσωπικού (VIDEO)


Τη «συνειδητή και μεθοδευμένη απαξίωση» όλων των δωρεάν υπηρεσιών που αφορούν το λαό κατήγγειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης για τη χρόνια υποστελέχωση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας.
Το ΚΚΕ κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βόνιτσας, καθώς φέτος έμεινε κλειστό για μεγάλο χρονικό διάστημα, εξαιτίας της έλλειψης μόνιμου εκπαιδευτικού...

Η μοναδική εκπαιδευτικός πήρε αναρρωτική άδεια λόγω επαπειλούμενης κύησης, ενώ το κενό που δημιουργήθηκε καλύφθηκε με «μπαλώματα» όπως η μεταφορά μιας εκπαιδευτικού από το τμήμα ένταξης γειτονικού σχολείου. Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις σήμερα, δηλαδή στη μέση της χρονιάς, προσλήφθηκε εκπαιδευτικός, ο οποίος είναι Γενικής και όχι Ειδικής Αγωγής.
Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, ισχυρίστηκε πως κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς δόθηκαν «άμεσες λύσεις» για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βόνιτσας, παραβλέποντας ότι το σχολείο έμεινε κλειστό.
Ο Νίκος Παπαναστάσης επισήμανε ότι τόσο συνολικά στο χώρο της Ειδικής Αγωγής όσο και στο συγκεκριμένο σχολείο επικρατούν «επιεικώς απαράδεκτες και απάνθρωπες συνθήκες», λόγω της έλλειψης προσωπικού.