«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ 2020 Ως ΕΤΟΥΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

Την ανακήρυξη του έτους 2020 ως έτος ¨Κωσταντίνου Χατζόπουλου¨, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου κατά τη συνεδρίαση του.
Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από το θάνατο του κορυφαίου ποιητή και πεζογράφου θα υλοποιηθεί μια σειρά τιμητικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους της πόλης...
Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν καθ’ όλο το έτος αποτελούν, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου,  απόδοση αναγνώρισης σε έναν σπουδαίο ΑγρινιώτηΕίναι ο ελάχιστος φόρος τιμής σε μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες των ελληνικών γραμμάτων. Το Αγρίνιο ενώνει όλες  τις δημιουργικές δυνάμεις του για να τιμήσει τον Αγρινιώτη με την διεθνή ακτινοβολία. Να ευχαριστήσω θερμά όσους μας παρότρυναν να υλοποιήσουμε αυτή την ιδέα. Δε σας κρύβω ότι είμαι ιδιαίτερα ευτυχής από την ανταπόκριση στην πρόσκληση του Δήμου Αγρινίου και την υποδοχή στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κατατέθηκαν αρκετά ενδιαφέρουσες προτάσεις αλλά όπως διαφάνηκε υπάρχει περιθώριο για πολλές ακόμη».   

Της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο προηγήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Αγρινίου παρουσία της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Γραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Αθανασίας Παπαθανασίου με τη συμμετοχή μελών του Φιλολογικού και Λογοτεχνικού Ομίλου  «Κωνσταντίνος Χατζόπουλος», της κ. Σοφίας Λαχανά- απόγονο  της οικογένειας Χατζόπουλου, του Λαογραφικού- Ιστορικού- Φιλολογικού Μουσείου Αιτωλ/νίας, του Συνδέσμου Φιλολόγων Αιτωλ/νίας, της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, του  Μουσικού  Συλλόγου  «ΟΡΦΕΥΣ», της Ιστορικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Δυτικής Στερεάς Ελλάδας και της Κίνηση πολιτών «ΔΡΩ». 
 
                                                                               ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 28/2/2020

Ο Δήμος Αγρινίου αναστέλλει τη λειτουργία, για την Παρασκευή 28/2/2020, λόγω έξαρσης της εποχικής γρίπης και μειωμένης προσέλευσης μαθητών, των παρακάτω σχολικών μονάδων του Δήμου Αγρινίου:

  ΣΧΟΛΕΙA ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

·      Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Αγρινίου.

·      ΕΕΕΕΚ - Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Αγρινίου.



Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας
& Αθλητισμού
Ζαρκαβέλης Χρήστος

***
‘Ξεκινούν οι ανοιξιάτικες καλλιέργειες στο Δημοτικό Λαχανόκηπο του Δήμου Αγρινίου’
Ο Δήμος Αγρινίου,  με αφορμή την έναρξη του νέου έτους (2020) και  την ανανέωση των καλλιεργειών (ανοιξιάτικες καλλιέργειες) στο Δημοτικό Λαχανόκηπο, προσκαλεί τους πολίτες-δημότες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμπληρώνοντας την αίτηση-δήλωση για παραχώρηση κηποτεμαχίου και προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου Αγρινίου. Η προθεσμία υποβολής των  αιτήσεων – δηλώσεων για παραχώρηση κηποτεμαχίου λήγει στις 15/03/2020. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Αγρινίου και κατά προτεραιότητα οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με χαμηλό οικογενειακό/ατομικό εισόδημα.
Σε κάθε  ωφελούμενο, δημότη ή κάτοικο, παραχωρείται κηποτεμάχιο των 70 τ.μ. περίπου, φυτώρια, νερό άρδευσης, όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για τις καλλιεργητικές φροντίδες, γεωτεχνική υποστήριξη, έτσι ώστε ο πολίτης  να καλλιεργήσει τα οπωροκηπευτικά που θα προορίζονται για την κάλυψη των αναγκών της οικογένειάς του σε τρόφιμα. Η καλλιέργεια γίνεται με απόλυτα βιολογική μέθοδο και με την υποχρέωση των δικαιούχων να δίνουν το 10% της παραγωγής τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγρινίου. Οι ωφελούμενοι δεν υφίσταται καμία οικονομική επιβάρυνση για την συμμετοχή τους στην δομή του Δημοτικού Λαχανόκηπου, αλλά είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν τον κανονισμό λειτουργίας του.
Η λειτουργία του στοχεύει και σε φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις και τον Δημοτικό Λαχανόκηπο επισκέπτονται σχολεία του Δήμου μας  έτσι ώστε οι μαθητές να ενημερώνονται με βιωματικές δράσεις για θέματα οικογενειακής και  βιολογικής γεωργίας  φυτεύοντας και γνωρίζοντας τους παραδοσιακούς σπόρους που παρέχονται από το Δήμο μας.
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να λαμβάνουν επιπλέον πληροφορίες  από το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής (τηλ. επικοινωνίας 26413-63452,453,454,455). Επίσης μπορούν να επικοινωνούν και με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο dtoa@agrinio.gr.

***
Συναυλία με το Μουσικό Σύνολο «Ηχώ»

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου, πραγματοποιεί συναυλία με το Μουσικό Σύνολο «Ηχώ» την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 στη Δημοτική Αγορά Αγρινίου (Αίθουσα Γλυπτοθήκης). Ώρα έναρξης της εκδήλωσης θα είναι η 7η απογευματινή, με είσοδο ελεύθερη.
Η Σύνθεση των μουσικών κομματιών έγινε από τον υπεύθυνο της ορχήστρας τον Γεώργιο Αθανασόπουλο. Το μουσικό σύνολο «Ηχώ» απαρτίζεται από τους παρακάτω μουσικούς:
Στη Λύρα : Γκόλφη Κατερίνα, Γκούμα Αμαλία, Γκουτσέλης Νικόλαος, Καρναβιά Σταυρούλα, Καρναβιάς Παναγιώτης, Λιοπύρη Ελένη – Ραφαέλα, Μιχαλοπούλου ΄Ελενα, Μπέστιας Στέφανος,  Σαμαράς Ανδρέας, Τζίμα Παρασκευή, Καραγεώργος Σέργιος, Λουκοπούλου Μυρτώ.
Στο Λαούτο: Παρασκευοπούλου Μίρκα, Ράπτη Ζένια, Κουτσουπιάς Θεόδωρος, Λιάλιος Δημήτρης, Μπέστιας Θανάσης, Παλάσκα Βάγια.
Στο Ούτι: Ουρανής Γιάννης, Σισμανίδης Λεωνίδας.
Στο Μαντολίνο: Δασκαλή Ραφαέλα.
Στο Βιολί: Πετσινού Βικτώρια.
Στο Κανονάκι: Ζαρκάδα Δέσποινα, Τσέλιου Ελένη.
Στο Σαντούρι: Κωστοπούλου Φωτεινή.
Στο Βιολοντσέλο: Βλάχου Αμαλία, Κωνσταντινίδη Αντιγόνη, Τσόλκα Μαρία.

***

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Αγρινίου ενόψει των πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων :«Στον Δρόμο για το ΤΟΚΥΟ 2020»


Οι λεπτομέρειες  της διοργάνωσης των  πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων με τίτλο «Στον Δρόμο για το ΤΟΚΥΟ 2020»  εξετάστηκαν σε σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο Αγρινίου παρουσία τουκ. Δημήτρη Νικολακόπουλου,  Βοηθού Περιφερειάρχη με αρμοδιότητες Αθλητισμού -  Ολυμπισμού.
Παρόντες ήταν ο  Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Παιδείας Χρήστος Ζαρκαβέλης, οΑντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών  Μίμης  Σκορδόπουλοςκαι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Όπως ενημέρωσε ο  κΝικολακόπουλος οι εκδηλώσεις  θα πραγματοποιηθούν σε 5 πόλεις της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος. Στο Αγρίνιο ως  ημέρα διοργάνωσης έχει  οριστεί η 5η Μαρτίου : «Σήμερα συναντηθήκαμε με τους πολιτικούς φορείς της Δημοτική Αρχής του Αγρινίου με σκοπό την άρτια οργάνωση τωνπολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων με τίτλο ‘’Στον Δρόμο για το ΤΟΚΥΟ 2020’’, ενόψει της Αφής της  Ολυμπιακής Φλόγας.
Αποφασίσαμε να διοργανώσουμε καινοτόμες αθλητικές – πολιτιστικές εκδηλώσεις διαδραστικού χαρακτήρα για τους πολίτες της περιφέρειας μας. 
Το Αγρίνιο θα είναι η πρώτη πόλη και  όλες οι δράσεις θα λάβουν μέρος στην πλατεία Δημοκρατίας. Επιθυμούμε και καλούμε την ενεργή  συμμετοχή όλων των αθλητικών φορέων του Δήμου, των πολιτών και νέων της Αιτωλοακαρνανίας στις  εκδηλώσεις αυτές.Σκοπός μας είναι να προάγουμε και να μεταλαμπαδεύσουμε στους πολίτες μας τις αξίες του Ολυμπισμού, της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθε, καθώς και τις αξίες του πολιτισμού και Αθλητισμού.Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να διατηρήσουμε ζωντανό το τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα της Περιφέρειας μας».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

Παράταση της υποβολής αίτησης για την παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά από αυτή την προθεσμία, οι αιτήσεις δεν θα γίνονται δεκτές και,  σε περίπτωση διαπίστωσης αυθαίρετης χρήσης κοινόχρηστων χώρων, θα επιβάλλονται όλες οι νόμιμες κυρώσεις (διοικητικό πρόστιμο, απομάκρυνση τραπεζοκαθισμάτων κλπ).
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ