«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του χειμάρρου Λυκοραχίτη.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στην περιοχή του κτιρίου ΕΛΕΠΑΠ για το σημαντικό  έργο αντιπλημμυρικής προστασίας του χειμάρρου Λυκοραχίτη. 
Ο Δήμαρχος Αγρινίου  Γιώργος Παπαναστασίου επισκέφθηκε το έργο και  είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την πορεία των παρεμβάσεων που υλοποιούνται στο βορειοανατολικό τμήμα του Αγρινίου. Με τις συγκεκριμένες εργασίες αναμένεται να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα υπερχείλισης που προκαλούσαν  σοβαρές  ζημιές σε δημοτικές οδούς και ιδιοκτησίες...
«Θωρακίζουμε την πόλη και χτίζουμε ασπίδα προστασίας δίνοντας λύση στα σοβαρά ζητήματα που προέκυπταν από αστοχίες του παρελθόντος. Παρεμβαίνουμε ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων που ταλαιπωρούσε επί σειρά ετών ένα μεγάλο τμήμα της πόλης. Συνεχίζουμε το έργο μας με σχέδιο και  προγραμματισμό ιεραρχώντας τις ανάγκες της κοινωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αγρινίου.
Το έργο προϋπολογισμού € 566.878,08 περιλαμβάνει:
·         κατασκευή νέου οχετού από οπλισμένο σκυρόδεμα
·         κατασκευή των πτερυγότοιχωνκατάντι του οχετού για τη διευθέτηση της ροής
·         επένδυση της κοίτης στην έξοδο του οχετού
·         ανακατασκευή και προσαρμογή των δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης και ύδρευσης
·         διαμόρφωση της δημοτικής οδού με πεζοδρόμια, άσφαλτο, σήμανση κλπ

                                                                                 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
***
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Η 20η  Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης εστιάζοντας στην εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων και την ενθάρρυνση στην αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων.
Με αφορμή τη μέρα αυτή, το επιστημονικό  προσωπικό των Δομών Αστέγων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, επισκέφτηκε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Αγρινίου με σκοπό την ενημέρωση της  λειτουργίας  των Δομών Αστέγων. Έννοιες όπως φτώχεια, απασχόληση, παιδεία, υγεία, αποφυγή διακρίσεων αναλύθηκαν με τρόπο απλό και ουσιαστικό προς τους μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας.
 Το επιστημονικό προσωπικό αναφέρθηκε  στους τρόπους που μπορούν όλοι να βοηθήσουν τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Αναλύθηκαν έννοιες όπως εθελοντισμός, προσφορά, αλληλεγγύη και πραγματοποιήθηκε συζήτηση με το σχολικό κοινό.  Επιπλέον εστίασε σε τρόπους άμεσης αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών στο δρόμο, άμεση παρέμβαση σε άτομα που βρίσκονται σε καθεστώς αστεγίας.
             Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή και τους καθηγητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Αγρινίου για τη θερμή φιλοξενία, καθώς και τους μαθητές για την άψογη συνεργασία.
    Οι Δομές Αστέγων Δήμου Αγρινίου, Υποέργο 1: Ανοικτό Κέντρο Ημέρας, Υποέργο 2: Υπνωτήριο ανήκουν στο πλαίσιο εφαρμογής του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική  Ελλάδα 2014 -2020» με ΟΠΣ 5002126.
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

***

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ.ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΞΕΝΩΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Με τους εργαζόμενους στον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου προκειμένου να τους συγχαρεί για το τιμητικό βραβείο το οποίο τους απένειμε πρόσφατα η ΠΑΝΣΥ για το έργο και την κοινωνική προσφορά τους.
Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών έχει ήδη συμπληρώσει 5 χρόνια λειτουργίας και έχει διαχειριστεί 200 αιτήματα. Μέχρι σήμερα έχουν φιλοξενηθεί στους χώρους του  150 γυναίκες με παιδιά ενώ το επιστημονικό προσωπικό έχει παράσχει 600 συνεδρίες συμβουλευτικής στήριξης.
Ο Γιώργος Παπαναστασίου συνεχάρη τα στελέχη και τόνισε ότι η συγκεκριμένη δομή αποτελεί ασφαλές καταφύγιο για πολλές ευάλωτες γυναίκες και τα παιδιά τους: “Στα χρόνια που προσφέρετε τις υπηρεσίες σας  πολλές γυναίκες κατάφεραν να κάνουν μια καινούργια  αρχή. Είδαν τις πληγές τους να επουλώνονται και να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα.  Θύματα έμφυλης βίας αλλά και ταξικών διακρίσεων, γυναίκες άστεγες, πρόσφυγες, οικονομικές μετανάστριες  βρήκαν μια φιλόξενη στέγη και στήριξη για το μέλλον τους. Ο ξενώνας αποτέλεσε το καταφύγιο αλλά και τη βάση για το νέο  ξεκίνημα αυτών των γυναικών αλλά και όλων εκείνων που βιώνουν αντίστοιχες καταστάσεις. Προσωπικά,  όπως και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής,  θέλουμε να σας συγχαρούμε για την προσπάθεια σας. Εύχομαι δύναμη για τη συνέχεια του έργου σας¨.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


***
Κουκλοθέατρο: «Το σκιάχτρο που ήθελε να πετάξει»


Στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων
την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 στις 12:00
το κουκλοθέατρο της Ερασιτεχνικής Ομάδας Κουκλοθεάτρου της  Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου  συμμετέχει με την παράσταση :
«Το σκιάχτρο που ήθελε να πετάξει»
στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ