«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ πρόγραμμα αμερικανικής πρεσβείας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

            Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπ/κων  καταγγέλλει τις επιμορφωτικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα από το Περιφερειακό Κέντρο Εκπ/κού Σχεδιασμού  (ΠΕΚΕΣ) Δυτ. Ελλάδας σε εκπ/κούς Αγγλικής γλώσσας Γυμνασίων, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ των νομών Αιτ/νίας, Αχαϊας και Ηλείας.
            Οι δράσεις αυτές γίνονται στα πλαίσια του προγράμματος Benjamin Franklin summer institutes που εκπονείται από την Αμερικάνικη πρεσβεία στη χώρα μας έχοντας την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται από...
το 2013 στα σχολεία και με τις ευλογίες της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της τωρινής της ΝΔ στελέχη του μορφωτικού τμήματος της Αμερικάνικης πρεσβείας μαζί με τους συντονιστές εκπ/κού έργου περιδιαβαίνουν τις περιφέρειες της χώρας κι αναζητούν μαθητές (16-18 ετών) οι οποίοι πρέπει να είναι άριστοι γνώστες της Αγγλικής και να έχουν επιδείξει «ηγετικές ικανότητες». Θα παρακολουθήσουν  (με καλυμμένα όλα τα έξοδα) εκπ/κά προγράμματα στις ΗΠΑ (διάρκειας 3-4 εβδομάδων). Ισχυρίζονται ότι στόχο έχουν να καλλιεργήσουν την αμοιβαία κατανόηση και συνεργασία ατόμων από διαφορετικούς πολιτισμούς, να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με σκοπό τη σύσφιγξη των μεταξύ τους σχέσεων και την αποδοχή της διαφορετικότητας.
Το παραπάνω πρόγραμμα λειτουργεί συμπληρωματικά με το πρόγραμμα FLEX που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και υλοποιείται φέτος για δεύτερη χρονιά σε σχολεία.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, υλοποιεί με απόλυτη ευλάβεια την προτροπή του State Department προς την Ελλάδα έτσι ώστε «μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα να αμβλύνει τα αισθήματα αντιαμερικανισμού που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία».
Δεν διατάζουν να μετατρέψουν στα μάτια της νέας γενιάς τα αμερικάνικα γεράκια του πολέμου σε «περιστέρια της ειρήνης και της δημοκρατίας». Αναρωτιόμαστε ποια κουλτούρα και ποιες αξίες θέλει να μεταλαμπαδεύσει η πρεσβεία των ΗΠΑ στους μαθητές μας;
Θα τους μάθει για την ιστορία του αντιπολεμικού κινήματος των ΗΠΑ;
Θα τους μάθει για τους αγώνες εξίσωσης των δικαιωμάτων λευκών και μαύρων;
Ή μήπως θα τους μάθει τις «διαβολικά καλές» αξίες της Αμερικάνικης άρχουσας τάξης για την  επιβολή της ισχύος δια πυρός και σιδήρου σε όλο τον πλανήτη; “Φτιάχνω βάσεις, στέλνω στρατεύματα, βομβαρδίζω και αυτά τα ονομάζω ανθρωπιστικές επεμβάσεις, αγώνας για τη δημοκρατίας και στα διδάσκω κιόλας σαν αμερικάνικες αξίες…”
Αυτές τις «αξίες» θέλει και αυτή η κυβέρνηση να μεταλαμπαδεύσει σε μαθητές  προκειμένου να ξεπλύνει τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό αντιμετωπίζοντας τους εκπαιδευτικούς ως ιθαγενείς που τρώνε κουτόχορτο.
Η ΝΔ συνεχίζει με αποφασιστικότητα και σταθερότητα στα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ, που με την πολιτική του η Ελλάδα βαφτίστηκε «γεωπολιτικός μεντεσές» των ΝΑΤΟικών συμφερόντων. Αφού οι προηγούμενοι “έσπειραν” σε όλη την Ελλάδα βάσεις του ΝΑΤΟ, οι τωρινοί επιχειρούν τώρα να ανανεώσουν, να ενισχύσουν και να επεκτείνουν την λεγόμενη “συμφωνία για τις βάσεις” και ταυτόχρονα υλοποιούν προγράμματα για να ευνουχίσουν την συνείδηση των μαθητών μας.
Γνωρίζουμε καλά τις αξίες ενός συστήματος που έχει μετατρέψει ακόμα και τα σχολεία κυριολεκτικά σε εμπόλεμη ζώνη, που είναι εξπέρ στον εμπαιγμό και στην χυδαία προπαγάνδα. Στα μάτια των μαθητών μας βλέπουμε τα παιδιά όλου του κόσμου: Τα βομβαρδισμένα σχολεία, νοσοκομεία και σπίτια στην Συρία, στην Γιουγκοσλαβία, στο Ιρακ, τα πνιγμένα προσφυγόπουλα, τις αλλαγές συνόρων και τις νέες εντάσεις στα Βαλκάνια …
Ας ψάξουν άλλου για συνενόχους στο έγκλημα που και ο ελληνικός λαός έχει βιώσει με την δικτατορία του 1967, την Κύπρο, τις γκρίζες ζώνες του Αιγαίου και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό…
Καταδικάζουμε τα προγράμματα αυτά, καθώς και τις συμφωνίες που εμπλέκουν βαθύτερα τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στους ανταγωνισμούς και στους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας, θέτοντας το λαό και την νεολαία σε μεγάλους κινδύνους.
Οι εκπαιδευτικοί είμαστε παιδαγωγοί και έχουμε ευθύνη για τη νέα γενιά. Κανένας εκπαιδευτικός δεν μπορεί  να μένει αδιάφορος, δεν μπορεί να συναινέσει στην διαπαιδαγώγηση των μαθητών μας με τις πιο αντιδραστικές και μαύρες αξίες made in USA!!
·         Νέα Δημοκρατία
·         ΗΠΑ


                                     Αγωνιστική 
                                         Συσπείρωση  
                                              Εκπαιδευτικών