«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ - ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΑΠΕΡΓΙΑ  ΤΡΙΤΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ

Εργαζόμενοι-ες συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία που κήρυξαν εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες, πρωτοβάθμια σωματεία σε όλη τη χώρα αλλά και στην πόλη μας το Αγρίνιο. Ενάντια στην αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση  με το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να ψηφιστεί.
Η κυβέρνηση της ΝΔ πιστή στις εντολές των αφεντικών του ελληνικού και του ξένου κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ, διεθνών μηχανισμών του καπιταλιστικού συστήματος προχωρά αυτό που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε το δρόμο με τη συνέχιση των μνημονίων κατά απαίτηση των λεγόμενων ‘’θεσμών’’ της Ευρωπαϊκής επιτροπείας. Το ασφαλιστικό που έρχεται είναι χειρότερο από το προηγούμενο, ανοίγει τον δρόμο για...
την ιδιωτική ασφάλιση, μειώνει τις παροχές, καταργεί την 13κ 14 σύνταξη που την χρονιά που πέρασε είχε ψηφίσει και η ΝΔ. Λιγότερες παροχές για την ασφάλιση σημαίνει  χειροτέρευση της κατάστασης στα νοσοκομεία και συνολικά στον χώρο της υγείας. Σε 200εκ υπολογίζεται η μείωση για το 2020 στο 14% του ΑΕΠ από το 16% που ήταν σήμερα και στο 12% του ΑΕΠ για τα επόμενα χρόνια, ενώ κάποιες αναδρομικές αυξήσεις στις συντάξεις για όσους έχουν εργαστεί από 30 έως 40 χρόνια. Είναι επιχείρηση ξεγελάσματος του λαού. Αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές (20%) των αγροτών και επαγγελματοβιοτεχνών.
Τη ΔΕΗ με αντικειμενική αξία πολλών τρις εκατομμυρίων ευρώ  θέλουν να την πουλήσουν στην χρηματιστηριακή της αξία που είναι περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ. Με τους νόμους που έχουν ψηφιστεί από τη βουλή υποχρεώνουν τη ΔΕΗ να αγοράζει ρεύμα από τους ιδιώτες παραγωγούς (ανεμογεννήτριες) με 90 ευρώ το μεγαβάτ ενώ το πουλά στους ίδιους με 50 ευρώ. Έτσι ζημιώνεται δυο εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Με το κλείσιμο των μονάδων στη Μεγαλόπολη και την Πτολεμαΐδα θα έχουμε πλήρη εξάρτηση στην παραγωγή του ηλεκτρικού ρεύματος από το εισαγόμενο φυσικό αέριο, κατακόρυφη αύξηση της τιμής του ρεύματος και παράλληλα χιλιάδες άνεργους λιγνιτωρύχους στην Πελοπόννησο και την Δυτική Μακεδονία. Όλα αυτά για την υποτιθέμενη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, την ίδια στιγμή που στην Ευρώπη καμία χώρα δεν σταματά την παραγωγή με καύσιμο λιγνίτη και ειδικά η Γερμανία πρόσφατα εξαγόρασε το λιγνιτικό πεδίο στο Κόσσοβο.
Οι οικοδόμοι έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες συνέπειες της 10ετης κρίσης με πολύ μεγάλη ανεργία , με πολλούς να εγκαταλείπουν το επάγγελμα και άλλους να μεταναστεύουν. Οι πλειοψηφία τα περνά δύσκολα καθώς μένουν μεγάλα διαστήματα άνεργοι και ανασφάλιστοι .ένα μεγάλο μέρος των εργαζόμενων του κλάδου είναι κοντά στα χρόνια της συνταξιοδότησης και προσπαθεί να βγει με 4500 ένσημα μειωμένη σύνταξη αλλιώς οδεύει στα 67 χρόνια ηλικίας για να συνταξιοδοτηθεί. 
Η απεργία αυτή μπορεί να δώσει μια νέα δυναμική στο κίνημα. Δεν μπορεί να περιμένει αποφάσεις της ξεπουλημένης και υποταγμένης στα αστικά και κυβερνητικά συμφέροντα ΓΣΕΕ. Όσοι πιστεύουν στον αγώνα πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Η φτώχεια και η εξαθλίωση δεν μπορεί να συνεχιστεί, με τους ταξικούς ενωτικούς αγώνες μπορεί να γίνει η Ανατροπή,
ü  Όχι στο Ξεπούλημα της ΔΕΗ- Η ΔΕΗ είναι περιουσία του Ελληνικού Λαού
ü  Όχι στις Απολύσεις Εργαζόμενων και στο κλείσιμο των  μονάδων  της Μεγαλόπολης και Πτολεμαΐδας.
ü  Μείωση του ρεύματος στα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά, καμιά διακοπή ρεύματος, διατήρηση των αγροτικών τιμολογίων.
ü  Οι οικοδόμοι παλεύουμε για την διανομή των υπέρ αγνώστων ενσήμων
ü  Υπογραφή συλλογικής σύμβασης  στις οικοδομές
ü  Έργα ανάπτυξης με βάση τις λαϊκές ανάγκες( σχολεία, νοσοκομεία, αντιπλημμυρικά έργα, σεισμική θωράκιση των παλιών κτηρίων, κατασκευή και συντήρηση του οδικού δικτύου και της οδού Αμβρακίας-Ακτίου, κατασκευή νέας οδού σύνδεσης Αγρινίου-Ιόνιας οδού, κατασκευή εργατικών κατοικιών)
ü  Να μην περάσει το ασφαλιστικό- να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί και αντεργατικοί νόμοι.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30πμ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ