«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2019

Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (ΣΕ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΗ)

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου
ΕΔΡΑ: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
(Ελευθερίου Βενιζέλου 13) έναντι Πάρκου
Τηλ. 26410-22325 Κιν. 6983795028 Email somidip-enosi@hotmail.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.

ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ Γ.Ν.Α.
 ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ.

***
ΤΩΡΑ!!!
·         ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
·          ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (Σ.Α.Χ.)   ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
·          ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
·         ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ-ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...


To Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και ταξική του αλληλεγγύη, με συμβολή στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων συμβασιούχων στη καθαριότητα και τη φύλαξη του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου.

  Οι συνάδελφοί μας, προκειμένου να υπάρξει  η μεγαλύτερη συσπείρωση και ο καλύτερος συντονισμός της δράσης των εργαζομένων με αιχμή την πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά, συγκρότησαν επιτροπή αγώνα Συμβασιούχων στο Νοσοκομείο.

Το σωματείο μας, καλεί όλους τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να συμπαρασταθούμε, στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων συμβασιούχων για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Το επόμενο διάστημα θα παρθούν πρωτοβουλίες οργάνωσης και αγώνα ενάντια στις απολύσεις, ενάντια συνολικά στην πολιτική και αυτής της κυβέρνησης, που βαθαίνει ακόμη περισσότερο, την εμπορευματική λειτουργία της υγείας.
ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΓΕΙΑ → Με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με υποχρηματοδότηση, με εργολάβους, με Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Τα αποτελέσματα αυτών → είναι ότι, από τη μία μεριά, ο λαός βάζει ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, για ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας, και από την άλλη οι εργαζόμενοι να δουλεύουν σε συνθήκες εκμετάλλευσης, εντατικοποίησης με λάστιχο τις εργασιακές σχέσεις. ΜΠΟΥΚΩΣΑΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ → με συμβασιούχους όλων των ειδών, (ΣΟΧ, ΚΕΕΛΠΝΟ, με μπλοκάκι, επικουρικούς κ.α.)

Τώρα να σημάνει εγρήγορση. Παίρνουμε πρωτοβουλίες, συνεχίζουμε τον αγώνα για να διεκδικήσουμε σταθερή και μόνιμη δουλειά, με πλήρη εργασιακά κι ασφαλιστικά δικαιώματα.
Η συμμετοχή των συναδέλφων στην πρόσφατη απεργιακή κινητοποίηση που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, (ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ) δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε, συλλογικά, με ταξική ενότητα όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας τους (Δημόσιοι – Ιδιωτικοί).
Τι συμβαίνει στο Γ. Νοσοκομείο Αγρινίου;
Στο Νοσοκομείο Αγρινίου αυτή τη στιγμή εργάζονται 47 εργαζόμενοι στη φύλαξη και στην καθαριότητα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ΠΟΥ ΘΑ ΛΗΞΟΥΝ τους επόμενους μήνες.
Οι συνάδελφοί μας, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, κάτω από αντίξοες συνθήκες με λιγοστό προσωπικό και μεγάλη εντατικοποίηση. Το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου, καταγγέλλει → τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν σε διάφορες ειδικότητές (π.χ. καθαριότητα, φύλαξη), όπως συμβαίνει και γενικότερα στο ιατρικό νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό αντίστοιχα.
Τα εμφανή αποτελέσματα της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης είναι να υπάρχει μία (1) καθαρίστρια στη νυχτερινή βάρδια, για όλες τις ανάγκες του νοσοκομείου και 2 ή 3 στην απογευματινή βάρδια. Αντίστοιχα είναι και τα προβλήματα στη φύλαξη.
Όλα τα προηγούμενα χρόνια οι εργαζόμενοι στη φύλαξη και καθαριότητα, αλλά και άλλους τομείς όπως της εστίασης και του ιματισμού, ήταν θύματα της άγριας εκμετάλλευσης των εργολάβων, απλήρωτοι με μισθούς πείνας, απάνθρωπα ωράρια και καθεστώς τρομοκρατίας. Σήμερα οι ατομικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου εργασίας ΔΕΝ ΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ αντίθετα διαιωνίζουν το καθεστώς ομηρίας των συναδέλφων και την ανακύκλωση της ανεργίας, τη στιγμή που οι συνάδελφοι μας, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του νοσοκομείου.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει με ακόμα μεγαλύτερη ορμή το αντιλαϊκό της έργο. Κοινός παρονομαστής των κομμάτων του κεφαλαίου είναι:
·         Eίναι η μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους.
·         Οι κατευθύνσεις της Ε.Ε. και των μνημονιακών νόμων.
Αυτά για εμάς δεν είναι περασμένα ξεχασμένα.
Για να υλοποιήσουν αυτά λοιπόν τι επιδιώκουν και κάνουν;
1.    Ανακυκλώνουν την ανεργία
2.    Παίρνουν ομήρους συμβασιούχους, ώστε να κοστίζουν λιγότερο
3.    Ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση, αυξάνουν τις εισφορές των εργαζομένων
4.    Μειώνουν δραστικά τα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για την υγεία ώστε:
Ώστε να βαθύνουν την εμπορευματοποίηση και την επιχειρηματική λειτουργία των μονάδων υγείας. Να λειτουργούν ως αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες. Να κάνουν μπίζνες ενισχύοντας την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στο χώρο της υγείας

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

 Παίρνουμε υπόψη ότι για χρόνια έχει επικρατήσει μια ηττοπάθεια ανάμεσα σε μεγάλο τμήμα των συμβασιούχων, η οποία καλλιεργείται από την ίδια τη φύση των εργασιακών αυτών σχέσεων, αλλά και συνειδητά, από τις ηγεσίες του υπουργείου Υγείας, από δυνάμεις που καλλιεργούν λογικές του τύπου "να είσαι ευχαριστημένος που σου δίνουμε ένα κομμάτι ψωμί και τρως αλλά μην ζητάς και πολλά", "με την ανεργία που υπάρχει, είσαι τυχερός που βρήκες μια δουλειά για λίγο χρόνο". Αυτή η συστηματική επίθεση στη συνείδηση των εργαζομένων, σε συνδυασμό με τον κατακερματισμό σε διαφορετικές κατηγορίες, βάζουν εμπόδια στην οργάνωση και την πάλη των συμβασιούχων.

Απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε από ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ-ΕΕ-ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ – ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ, δίνουμε τη μάχη.

Ξεπερνάμε την ηττοπάθεια, τη λογική τού "δεν γίνεται τίποτα", "είμαι μόνος μου", "είμαι ανίσχυρος" κ.λπ.  Με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία θα δώσουμε τη μάχη για να μην γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα! Τίποτα δε χαρίζεται τα πάντα κατακτιούνται! «Χαμένοι» είναι οι αγώνες που δεν γίνονται.
 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Να μην απολυθεί κανείς έως ότου δοθεί οριστική λύση στην ομηρία των συναδέλφων συμβασιούχων, την αποκλειστική ευθύνη έχει το υπουργείο Υγείας.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να μετατραπούν οι συμβάσεις μας σε αορίστου χρόνου. Πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους.


Το Δ.Σ. Αγρίνιο 4/10/2019