«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Την ανάγκη  συντονισμού και συνεργασίας των θεσμικών οργάνων  για την πλέον αποτελεσματική αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων ζήτησε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου κατά τη συνεδρίαση του  Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με θέμα : «Ο Σχεδιασμός και οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση βροχοπτώσεων-χιονοπτώσεων-λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας»...
«Η λέξη κλειδί  είναι ο συντονισμός. Θα πρέπει να συνεχίσουμε την καλή προσπάθεια και να αναβαθμίσουμε ακόμη περισσότερο τη συνεργασία ώστε να είμαστε έτοιμοι για όποιο πρόβλημα προκύψει. Όπως τα προηγούμενα χρόνια έτσι και τώρα χρειάζεται μεγάλη προσοχή και επαγρύπνηση. Πρέπει έγκαιρα να εντοπίσουμε τις ελλείψεις  και να δώσουμε την απαιτούμενη προσοχή στα πλημμυρικάφαινόμενα. Σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι πρόεδροι οι οποίοι γνωρίζουν τις ελλείψεις και τα προβλήματα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αγρινίου.

Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Αντιδήμαρχος Σωτήρης Κολοβός ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους στη διαδικασία για την ανταπόκριση: «Θέλουμε  οι πρόεδροι να μας υποδείξουν τα σημεία κατολισθήσεων, εκείνα που έχουν εκδηλωθεί  πλημμυρικά φαινόμενα, περιοχές όπου εκδηλώνεται παγετός και χιόνι. Τα προβλήματα αυτά πρέπει να αναφέρονται στην πολιτική προστασία γιατί η πληροφορία είναι σημαντικός παράγοντας για την επίλυση πολλών προβλημάτων. Θα  έχω προσωπική επαφή με όλες τις δημοτικές ενότητες προκειμένου να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που θα προκύψουν. Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών των συμπολιτών μας».
    Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαν. Φαρμάκης,  οι Αντιδήμαρχοι  Κ.Καλαντζής, Χρ.Γκούντας, M.Σκορδόπουλος, Χρ.Ζαρκαβέλης, Β. Φωτάκης,οΤίμος Παπανικολάου (Λαϊκή Συσπείρωση), 
οΔιοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιτωλ/νίαςΧριστόφοροςΜπόκας,  ο Δ.Π.Υ Αγρινίου ΕυστράτιοςΠετράκης, ο Δ/της Αστ. Τμήματος  Γ. Σταμουλακάτος, ο προϊστάμενος της πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Γιάννης Τέγας, Πρόεδροι  Κοινοτήτων, Εθελοντών, Φορέων και Συλλόγων καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Αγρινίου.


                                                                             ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***
Υιοθεσία χώρων πρασίνου σε κεντρικά σημεία της πόλης

Την «υιοθεσία» της πλατείας Παναγοπούλου και του πεζόδρομου Μανδηλαρά ανέλαβαν οι μαθητές του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνάσιου– Λυκείου  Αγρινίου σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου.
Πρόκειται για μια  πρωτοβουλία του Δήμου Αγρινίουη οποία στοχεύει στην ενεργοποίηση, μέσω της δημιουργίας ενός δικτύου πράσινων σημείων  εθελοντικής υιοθεσίας,  όχι μόνο από πολίτες αλλά και από επαγγελματίες της πόλης.
 Όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Χρήστος Γκούντας στόχος είναι οι πολίτες να γίνουν συμμέτοχοι στην αλλαγή που όλοι οραματιζόμαστε για την πόλη μας : «Ξεκινάμε μια μεγάλη προσπάθεια για να ομορφύνουμε το Αγρίνιο. Δίνουμε τη δυνατότητα στους πολίτες να υιοθετήσουν χώρους πρασίνου σε κεντρικά σημεία της πόλης. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η  αρχή έγινε με  το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο –Λύκειο.  Οι μαθητέςαναλαμβάνουν την ευθύνη για την φροντίδα και την συντήρηση των χώρων με τη συνεργασία του Δήμου Αγρινίου καθώς θα τους παρέχουμε όλες τις διευκολύνσεις και τα υλικά. Δε σας κρύβω ότι, επιθυμία  μας είναι το παράδειγμα των παιδιών ν΄ ακολουθήσουν και άλλοι πολίτες. Έχουμε ανάγκη τη συμμετοχή, χρειαζόμαστε τη συνεργασία, δημιουργούμε πυρήνες εθελοντισμού και προσφοράς».

Δεκαεπτά μαθητές του Τομέα Γεωπονικής με ειδικότητα την Τεχνική Ανθοκομίας και την Αρχιτεκτονική Τοπίου ανέλαβαν τη φροντίδα των δύο σημείων  υπό την επίβλεψη των καθηγητών τους. Όπως τόνισε ο Δντης Ανδρέας Φαναριώτης η ανταπόκριση των παιδιών ήταν συγκινητική: «Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους μαθητές μας να συμμετέχουν σε μια κοινή προσπάθεια που αφήνει αποτύπωμα  όχι μόνο αισθητικό αλλά και περιβαλλοντικό. Είναι σημαντικό για τα παιδιά ν’ αποτελούν κομμάτι του συνόλου και να αποδεικνύουν τηδιάθεση για κοινωνικοποίηση και προσφορά».


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ