«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

ΣΥΡΙΖΑ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΛΑΟ

Η εισβολή της Τουρκίας στις περιοχές των Κούρδων της βόρειας Συρίας στην πραγματικότητα έχει στόχο να θέσει υπό την τουρκική κατοχή τις περιοχές των Κούρδων.

     Οι ΗΠΑ πρόσφεραν απλόχερα την ανοχή τους και οι ισχυροί του πλανήτη παρακολουθούν ατάραχοι τις εξελίξεις και τον αφανισμό των Κούρδων.

     Δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι...
η Τουρκία απ' την μια είναι μεγάλη δύναμη του ΝΑΤΟ και απ' την άλλη είναι προνομιακός πελάτης οπλικών συστημάτων της Ρωσίας η οποία επίσης σιωπά. 

     Η Ευρώπη σφυρίζει αδιάφορα και η ανθρωπότητα γίνεται μάρτυρας φρικαλεοτήτων από τους εισβολείς. Η στρατιωτική εισβολή εκτός του ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο προκαλεί ένα νέο κύμα προσφυγιάς.

     Η διεθνής κοινότητα οφείλει να μην μένει θεατής στην θηριωδία των τουρκικών στρατευμάτων.

     Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή μας είναι σε αναδιάταξη και η κυβέρνηση της ΝΔ δεν διαθέτει το απαιτούμενο ειδικό βάρος για να υπερασπιστεί μια εξωτερική πολιτική που θα ενισχύει τον ρόλο της χώρας.

     Ο κουρδικός λαός αγωνίζεται με υπερηφάνεια για την ανεξαρτησία του εδώ και εκατό χρόνια. Οι γυναίκες μαχήτριες του, έγιναν παγκόσμιο σύμβολο χειραφέτησης. Ο αγώνας τους πρέπει να έχει την συμπαράσταση όλων μας.


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ