«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Παρέμβαση Δημάρχου Αγρινίου στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση 75 χρόνων από το Ολοκαύτωμα στα Επτάνησα

Σε μια συγκινητική εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα του Ζάππειου  Μεγάρου στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη συμπλήρωση 75 χρόνων από το Ολοκαύτωμα στα Επτάνησα.
Στην εκδήλωση Μνήμης των εκατομμυρίων αθώων θυμάτων των Ναζί καθώς και των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος συμμετείχαν  εκπρόσωποι του πολιτισμού, της πολιτικής, της δημοσιογραφίας από όλη την χώρα...

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίουαναφέρθηκε στην υποδειγματική και αλτρουϊστική στάση των Αγρινιωτών, οι οποίοι βοήθησαν τις εβραϊκές οικογένειες, εμποδίζοντας τη σύλληψή και τον εκτοπισμό τους από τους Γερμανούς. Οι συμπατριώτες μας με κίνδυνο τη ζωή τους οδήγησαν στη σωτηρία ολόκληρες οικογένειες.
«Έρχομαι σήμερα εδώ  εκπροσωπώντας τους κατοίκους μιας πόλης, που ποτέ δεν σήκωσαν  τείχη ξενοφοβίας και ρατσισμού απέναντι σε όσους επέλεξαν τον τόπο μας
για να στεριώσουν τις οικογένειες και τις ζωές τους. Βρίσκομαι εδώ, για να τιμήσω, μαζί με όλους εσάς, τη μνήμη των εκατομμυρίων αθώων θυμάτων των Ναζί στη «Σοά»,  στην «Καταστροφή»,  και να δηλώσω ταυτόχρονα, ότι οι συμπολίτες μου, κάθε φορά που γίνεται λόγος γι’ αυτό το φρικιαστικό κεφάλαιο της ευρωπαϊκής ιστορίας, αισθάνονται περήφανοι, γιατί κανένας από τους Εβραίους του Αγρινίου δεν μπήκε στα τρένα για τα κρεματόρια της Γερμανίας.
Η μνήμη της «Σοά», του «Ολοκαυτώματος», δεν είναι και δεν πρέπει να είναι η ιστορική μνήμη μιας φυλής, ενός έθνους, ενός λαού. Δεν είναι και δεν πρέπει να είναι μια γενοκτονία που αφορά μόνο σ’ εκείνους που την υπέστησαν και σ’ εκείνους που την διέπραξαν. Είναι μια φρίκη που αφορά στη συλλογική μνήμη της ανθρωπότητας», τόνισε ο Δήμαρχος Αγρινίου.

            ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


***

Πρόγραμμα Εορτασμού 28ης Οκτωβρίου

Με την παρέλαση της Δευτέρας κορυφώνονται οι εκδηλώσεις στον Δήμο Αγρινίου  για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

09:00
Έπαρση της Σημαίας στην Πλατεία Μαρίας Δημάδησυνοδεία σαλπιγκτή.  

11:45
Κατάθεση στεφάνων  στη μνήμη του ενδόξου Ήρωα Νικολάου Παναγιώτου από  μαθητές των 2ου και 6ου Γυμνασίων.

Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του ένδοξου Ήρωα Ανδρέα Τσίγκα από μαθητή/τρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου.

11:55
Πέρας προσέλευσης επισήμων και σχολείων στο μνημείο των Πεσόντων στην Πλατεία Μαρίας Δημάδη.

12:00
Επιμνημόσυνη δέηση & κατάθεση στεφάνων από φοιτητές των Πανεπιστημιακών Τμημάτων, μαθητές των Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, τη Σχολή  Αδελφών Νοσοκόμων, κλπ.

Συντονιστής της εκδήλωσης κατάθεσης στεφάνων ορίζεται ο εκπαιδευτικός κος Τσιάμης Χαράλαμπος.

Θα παιανίζει  η Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα.



ΔΕΥΤΕΡΑ 28  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2019

09:15
 Έπαρση της Σημαίας στην πλατεία Μαρίας Δημάδησυνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

09:45
Πέρας προσέλευσης αντιπροσωπειών των μαθητών στη Μητρόπολη.

09:55
Πέρας προσέλευσης επισήμων στη Μητρόπολη.
10:00
Τέλεση επίσημης Δοξολογίας και εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την κ.Ίσκου-Νίκου Αργυρούλα, Διευθύντρια του ΓΕ.Λ. Γαβαλούς, φιλόλογο.

10:30
Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Πεσόντων στην Πλατεία Μαρίας Δημάδη.

11:00
Παρέλαση Δημοτικής Φιλαρμονικής, Αναπήρων, Αντιστασιακών Οργανώσεων,   μαθητριών Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, 1ου Συστήματος Προσκόπων, μαθητών Α/θμιας& Β/θμιας Εκπαίδευσης,  Εθελοντριών Νοσοκόμων Ερυθρού Σταυρού.

           Η παρέλαση θα γίνει επί της οδού Παπαστράτου, Πλατείας Δημοκρατίας, πεζοδρόμου Χαρ.Τρικούπη και πέρας στη συμβολή των οδών Χαρ. Τρικούπη και Μακρή.

12:00
Μετά το πέρας της παρέλασης θα ακολουθήσει εθιμοτυπική προσφορά καφέ στο Δημαρχείο (πρώην αίθουσα  Δημοτικού Συμβουλίου, 2ος όροφος).

18:00
Υποστολή της σημαίας στην πλατεία Μαρίας Δημάδη, με συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

Σημείωση:Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι να το δηλώσουν μέχρι το μεσημέρι της 24ης Οκτωβρίου (τηλ. 2641 3 60300, 60303).

Παρακαλούνται να ρυθμίσουν:

  • Τα της δοξολογίας ο  Αιδεσιμολογιότατος Αρχιερατικός Επίτροπος
  • Τα της απόδοσης τιμών ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς.
  • Τα της Τάξης ο κ. Δ/ντής Αστυνομικής Δ/νσης Ακαρνανίας.
  • Τα της συμμετοχής των μαθητών κ.λ.π. οι Διευθυντές Α/θμιας& Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιτωλοακαρνανίας.
  • Συντονιστές της εκδήλωσης κατάθεσης στεφάνων και της παρέλασης ορίζονται για την Α/θμια Εκπαίδευση οι εκπαιδευτικοί κ. Τσιάμης Χαράλαμπος, Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Καμαρούλας και κ. Ναούμης Βασίλειος (κλάδου ΠΕ11Φυσικής Αγωγής) και για την Β/θμια Εκπαίδευση η εκπαιδευτικός κα Σπυριλιώτη Όλγα, (κλάδου ΠΕ11Φυσικής Αγωγής) του 2ου ΓΕ.Λ. Αγρινίου και κ. Κιτσόπουλος Δημήτριος, (κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής)  του Γυμνασίου Μαλεσιάδας, αντίστοιχα.
  • Εκφωνητής ο εκπαιδευτικός κ. Μπαμπαρούτσης Διονύσιος.
  • Τελετάρχης ορίζεται ο  κ. Τσιάμης Χαράλαμπος.
 ***

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Δήμος Αγρινίου παρακαλεί τους πολίτες να μην εναποθέτουν απορρίμματα  και ανακυκλώσιμα υλικά στους κάδους από την Τρίτη το βράδυ έως την Πέμπτη το βράδυ.
Για λόγους  προστασίας της δημόσιας υγείας, αντιλαμβανόμενη τη σοβαρότητα της κατάστασης, η Δνση Καθαριότητας του Δήμου Αγρινίου θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χρήστος Γκούντας ευχαριστεί τους πολίτες που δείχνουν  κατανόηση και φροντίζουν να διατηρούν την πόλη όσο το δυνατόν πιο καθαρή.



  ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ KENTΡOΥ KOINOTHTAΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Με αφορμή τον ορισμό του Οκτωβρίου ως μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού, η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση στο Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Αγρινίου.
Στόχοςη ευαισθητοποίηση των γυναικών που ανήκουν στην πληθυσμιακή ομάδα τωνΡομά,για τις μορφές του γυναικολογικού καρκίνου και την σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.
H δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την και 3η ΤΟΜΥΑγρινίου στον χώρο του Κέντρου Κοινότητας.
Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά εντάσσεται στο "Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας 2014-2020" και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.


*** 
Κατατέθηκαν σήμερα από τον Δήμο Αγρινίου σε  ειδικό  λογαριασμό τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για τον Παναγιώτη – Ραφαήλ


Κατατέθηκαν σήμερα από τον Δήμο Αγρινίου σε  ειδικό  λογαριασμό τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για τον Παναγιώτη – Ραφαήλ, το αγόρι που νοσεί από βαριά εκφυλιστική νόσο και πρέπει να μεταβεί άμεσα στην Βοστώνη για να λάβει θεραπεία.
Αναλυτικά συγκεντρώθηκαν:
Toποσό των 1.370 ευρώ από την προβολή της ταινίας JOKER  στοΆνεσις και το ποσό των 1.513,68 από τον κουμπαρά που στήθηκε στον δημοτικό κινηματογράφο.  
Οι Αγρινιώτες έδειξαν για μια ακόμη φορά έμπρακτα την ευαισθησία και την αλληλεγγύη τους. 
Όλοι μαζί ευχόμαστε ο Παναγιώτης – Ραφαήλ να ξεπεράσει γρήγορα το πρόβλημα της υγείας του και να επιστρέψει νικητής.