«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ : Να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου οι συμβάσεις των εργαζομένων στην «κοινωφελή εργασία»

 ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου οι συμβάσεις των εργαζομένων στην «κοινωφελή εργασία»



Το ψήφισμα που κατέθεσε η Περιφερειακή Αρχή Δυτικής Ελλάδας στο περιφερειακό συμβούλιο  αντιμετωπίζει με τρόπο διαχειριστικό το  ζήτημα των εργαζομένων στα προγράμματα Κοινωφελούς, αφού κάνει λόγο αποκλειστικά για την παράταση του προγράμματος και παραγνωρίζει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.  

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Ελλάδας  καταψήφισε το συγκεκριμένο ψήφισμα γιατί...
είναι σε  απόλυτο συμβιβασμό με την αντίληψη, διαχρονικά, της ΕΕ και των κυβερνήσεων για την ανακύκλωση της ανεργίας και την απαξίωση υπηρεσιών και δομών με απώτερο στόχο την ιδιωτικοποίησή τους. Η "Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Ελλάδας" έχει πάγια θέση για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και τη μετατροπή των συμβάσεων εργασίας τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Οι εργαζόμενοι στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, οι οποίοι, μάλιστα, θεωρούνται ως "ωφελούμενοι" με σκοπό την ένταση της εκμετάλλευσής τους, καλύπτουν κενά σε μόνιμο προσωπικό, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, τη στιγμή, μάλιστα, που οι υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι υποστελεχωμένες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει το ίδιο γαϊτανάκι της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ψελλίζει κάτι για παράταση αλλά ταυτόχρονα τονίζει ότι "οι συμβασιούχοι είναι εργαζόμενοι που οι συμβάσεις τους έχουν ημερομηνία λήξης", κρατώντας τους εργαζόμενους σε μια διαρκή ομηρία και μέσα στην αγωνία για το τι τους επιφυλάσσει η επόμενη μέρα. Με αυτόν τρόπο εξυπηρετεί τον σχεδιασμό του κεφαλαίου που επιθυμεί "ευέλικτο και επιτελικό δημόσιο", δηλαδή την αντικατάσταση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με συμβασιούχους.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Ελλάδας"  υιοθετεί πλήρως το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων και τα αιτήματα των 289 συμβασιούχων και στέκεται με κάθε τρόπο δίπλα στον δίκαιο αγώνα συνολικά των εργαζομένων των προγραμμάτων Κοινωφελούς, στηρίζοντας τη μοναδική λύση υπέρ των εργαζομένων, τη μοναδική λύση που δεν τους εμπαίζει, η οποία είναι να παραμείνουν στις θέσεις τους και μετά  λήξη του προγράμματος, εξασφαλίζοντας, όμως, παράλληλα τη μετατροπή των συμβάσεων εργασίας τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, εξασφαλίζοντας μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Καλούμε λοιπόν όλους τους εργαζόμενος στα κοινωφελή προγράμματα να συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα τους, να τον φτάσουν μέχρι τέλους, μέχρι να κατακτήσουν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.