«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Υποβολή πρότασης από τον Δήμο Αγρινίου για την αξιοποίηση του κτιρίου των Καπναποθηκών Παπαστράτου

Υποβλήθηκε σήμερα  από τον Δήμο Αγρινίου η πρόταση  για την "Αξιοποίηση του  υπάρχοντος κτιρίου Καπναποθηκών Παπαστράτου για τη στέγαση υπηρεσιών και δομών Πολιτισμού του Δήμου Αγρινίου".
Η πρόταση εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» του Υπουργείου Εσωτερικών και...
κατατέθηκε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Μίμη Σκορδόπουλο.
H μελέτη  προβλέπει μεταξύ άλλων ανακατασκευή των εσωτερικών χώρων και ενεργειακή αναβάθμιση  του κτιρίου,  δημιουργία ενός αίθριου στο κέντρο του κτιρίου για την εξασφάλιση επαρκούς φωτισμού ενώ θα εξασφαλίζεται η  προσβασιμότητα στα Άτομα με ειδικές Ανάγκες.Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την στέγαση όλων των Υπηρεσιών του Δήμου, οι οποίες στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα κτίρια ή κτίρια του δήμου που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις,  όπως το Βεστιάριο του ΔΗΠΕΘΕ, η Φιλαρμονική, τα χορευτικά και αθλητικά τμήματα της ΚΕΔΑ.

Όπως τόνισε,  κατά τη  χθεσινή συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο  ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, με τη συγκεκριμένη πρόταση λαμβάνεται  υπόψη το πολιτιστικό παρελθόν της περιοχής και αξιοποιείται στο μέγιστο δυνατό το υφιστάμενο, υψηλής σημασίας, κτιριακό απόθεμα: «Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο αστικό περιβάλλον δίνοντας νέα ταυτότητα στο κέντρο της πόλης. Κομμάτι αυτού του σχεδιασμού είναι η ανάδειξη των Καπναποθηκών Παπαστράτου. Φιλοδοξία μας είναι να αποτελέσει εκ νέου τοπόσημο, συνδέοντας την παράδοση με τη σύγχρονη βιώσιμη οικονομία.
Στη δική μας στρατηγική, το ιστορικό Αγρίνιο, έχει και παρόν και μέλλον».


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


***

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΤΗ ΓΕΝ.ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΔ

Οι  εκπρόσωποι  του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου  στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος είναι οι εξής:
Για τη δημοτική παράταξη «Αγρίνιο, Νέα αρχή – Tόπος να ζεις» :
1.       Γκούντας Χρήστος
2.      Φαρμάκης Ιωάννης
3.      Γκρίζης Νικόλαος
4.      Καλαντζης Κώστας
5.      Σκορδόπουλος Δημήτρης
6.      Φωτάκης Βασίλειος


Για την παράταξη «Αγρίνιο  Μπορείς»:
1.Σταρακά Χριστίνα
2.Ζώης Δημήτρης
3.Κουτρουμάνος Χρήστος
4.Μπελεβώνης Γεράσιμος
5.Καψάλης Πάνος

Για την παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία»:
1.      Καμμένος Σταύρος
2.      Κουρουμπλής Δ.

Για την παράταξη «Ο τόπος μας αξίζει»:
Καζαντζής Νίκος

Για την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση»:
Παπανικολάου Τιμολέων


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


***

Αποδοχή για την χρηματοδότηση της «Αποπεράτωσης Δημοτικού Κτιρίου στην Τοπική Κοινότητα Ματαράγκας και μετατροπής του σε Πολιτιστικό Κέντρο».

Στην αποδοχή της χρηματοδότησης για την αξιοποίηση του δημοτικού  κτιρίου στη Ματαράγκα προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου κατά τη συνεδρίασή του.
Με  μελέτη  που εκπονήθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δ. Αγρινίου  εγκρίθηκε η  «Αποπεράτωση  Δημοτικού Κτιρίου  στην Τοπική Κοινότητα Ματαράγκας και η μετατροπή του σε Πολιτιστικό Κέντρο».

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 450.000,00 ευρώ το οποίο εντάχθηκε στο Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER της «ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΑΕ».
«Εκμεταλλευόμαστε όλες τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που μας δίνονται προκειμένου να προχωρούμε σε σημαντικά έργα για τον Δήμο μας. Η ανάδειξη της νέας δυναμικής ταυτότητας του Αγρινίου περνά μέσα  από την ενίσχυση  και των υποδομών του πολιτισμού.
Διαχρονική φιλοδοξία μας είναι η στήριξη όλων των φορέων του πολιτισμού και κυρίως η αναβάθμιση  κτιρίων όπως γίνεται στην Ματαράγκα» τόνισε χαρακτηριστικά ο  Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου. 


                                                                           ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


***
Εξαιρετική εμφάνιση των αθλητών μπριτζ της ΚΕΔΑ στην Κέρκυρα

Το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Δυτικής Ελλάδας διεξήχθη φέτος στην Κέρκυρα, από 25 έως 28 Οκτωβρίου 2019,  με την συμμετοχή 55 ζευγών και 20 ομάδων σε όλες τις κατηγορίες. Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου, που αγωνίστηκε με επτά αθλητές, πραγματοποίησε για μία ακόμη φορά πολύ καλή εμφάνιση.

Αναλυτικά, στα ζεύγη της μεγάλης κατηγορίας (Ενότητα Open) η Παπαγεωργίου Έλενα αγωνίστηκε με τον Κόκκινο Ιωάννη από την Θεσσαλονίκη και τερμάτισαν στην δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης, (χάνοντας την πρώτη θέση για 0,22% και αφήνοντας πίσω τους πολύ ισχυρότερους αντιπάλους), ο Ιάσονας Παπασπύρου έπαιξε με τον Παπαγιάννη Ιωάννη επίσης από την Θεσσαλονίκη και τερμάτισαν στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης (χάνοντας την τρίτη θέση για 0,01%) ενώ οι Μερίτσης Άνθιμος και Αραπογιάννης Ανδρέας τερμάτισαν στην ένατη θέση μεταξύ 29 ζευγών.

Στις ομάδες της μεγάλης κατηγορίας (Ενότητα Open) η ομάδα των Παπασπύρου Ιάσονα, Παπαγεωργίου Έλενα, Παπαγιάννη Ιωάννη (Θεσσαλονίκη) και Κόκκινου Ιωάννη (Θεσσαλονίκη) τερμάτισαν στην πρώτη θέση και οι Μερίτσης Άνθιμος, Αραπογιάννης Ανδρέας, Παναγιωτόπουλος Θεόφιλος (Κέρκυρα) και Μακρή Αλεξάνδρα (Κέρκυρα) κατέλαβαν την τρίτη θέση. 

Στις φωτογραφίες η απονομή για την δεύτερη θέση στα ζεύγη και την πρώτη στις ομάδες. 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ