«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΓΙΟΡΤΗ ΑΘΛΗΤΗ

Παρουσία αθλητών, εκπροσώπων συλλόγων και φορέων πραγματοποιήθηκε η Γιορτή του Αθλητή στην αίθουσα  συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου επί της οδού Αναστασιάδη.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου έδωσε συγχαρητήρια στους αθλητές για τις επιδόσεις τους: «Όλοι οι πρωταθλητές μας είναι σήμερα εδώ.Εσείς είστε οι πρεσβευτές της πόλης μας. Απόψε,  στο πρόσωπο σας, τιμούμε το αθλητικό ιδεώδες  και το μεγαλείο ψυχής και επιβραβεύουμε τις κορυφαίες  επιδόσεις σας. Τιμούμε τους ανθρώπους του αθλητισμού, τα σωματεία που έχουν την έδρα τους στον Δήμο μας αλλά και παλαιότερους αθλητές που αποτέλεσαν πρότυπο για τη νεότερη γενιά. Όλοι εσείς, βραβεύεστε στη μνήμη τουκορυφαίου Έλληναδρομέα μεγάλων αποστάσεων. Του αθλητή, ο οποίος ξεκίνησε από το Αγρίνιο, για να κατακτήσει την παγκόσμια αθλητική κοινότητα....
Η ιστορία του πάντα θα μας διδάσκει  να ξεπερνάμε τα όρια μας, να θέτουμε  ολοένα και υψηλότερους στόχους, να παλεύουμε με υπομονή και τόλμη  χωρίς να εγκαταλείπουμε  την προσπάθεια. Υποκλινόμαστε με σεβασμό στην σπουδαία κληρονομιά του. Η ιστορία του πρέπει να μας ενώνει και να μη γίνεται πεδίο δημοτικής αντιπαράθεσης. Η δική μας υποχρέωση είναι να στηρίξουμε, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας,  την προσπάθειά των νέων αθλητών.Στους οποίους θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες και τα θερμά συγχαρητήρια όλων των Αγρινιωτών για την προσφορά  τους στην πόλη».
Ο  Αντιδήμαρχος Χρήστος Ζαρκαβέλης καλωσόρισε τους αθλητές: “ Έχετε τον έπαινοκαι τις ευχές μας να πετύχετε ακόμη περισσότερα. Η οικογένεια του Μιχάλη Κούση μου ζήτησε να σας μεταφέρω τις ευχαριστίες τους και ένα μήνυμα προς τους αθλητές. Να κυνηγούν τον στόχο τους με μεγάλη πειθαρχία όπως έκανε ο κορυφαίος μαραθωνοδρόμος μας».  

Παρόντες στην εκδήλωση τα δύο αδέλφια του Μιχάλη Κούση  η Ελένη και ο Κώστας, ο οποίος συγκινημένος ευχαρίστησε την Επιτροπή αγώνα και όλους τους αθλητές που συμμετέχουν.

Τιμητικά  βραβεύτηκαν δύο Αγρινιώτες πρωταθλητές και συναθλητές του Μιχάλη Κούση , ο Δημοσθένης Μαυρογόνατος και ο Νίκος Κουτσομπίνας.
Ακολούθησε η βράβευση 35 αθλητών της πόλης.
Την εκδήλωση  συντόνισε  ο πρόεδρος Φίλων του Αθλητικού Μουσείου Διονύσης Μπαρμπαρούτσης
ΛΙΣΤΑ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΩΝ
1.      ΚΟΥΤΣΟΜΠΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
2.      ΜΑΥΡΟΓΟΝΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ– ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

3.      ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ(ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΙΛΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ) – ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ
4.      ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ(ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΓΦΣ) – ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΗ ΠΑΛΗ
5.      ΤΑΣΙΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ– ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΩΦΩΝ ΑΝΔΡΩΝ
6.      ΤΑΣΙΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ - ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΩΦΩΝ ΑΝΔΡΩΝ
7.      ΑΡΩΝΙΑΔΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ(ΓΕΑ) - ΣΤΙΒΟΣ
8.      ΑΥΦΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ(ΓΕΑ) - ΣΤΙΒΟΣ
9.      ΚΑΠΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ(ΓΕΑ) - ΣΤΙΒΟΣ
10.  ΜΟΥΤΣΙΟΣ ΘΩΜΑΣ(ΓΕΑ) - ΣΤΙΒΟΣ
11.  ΜΠΕΚΟΥΛΗΣ ΠΑΥΛΟΣ(ΓΕΑ) - ΣΤΙΒΟΣ
12.  ΝΤΟΥΛΙΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ(ΓΕΑ) - ΣΤΙΒΟΣ
13.  ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ(ΓΕΑ) - ΣΤΙΒΟΣ
14.  ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ(ΓΕΑ) - ΣΤΙΒΟΣ
15.  ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ(ΓΕΑ) - ΣΤΙΒΟΣ
16.  ΧΕΙΛΑΚΗΣ ΘΑΝΟΣ(ΓΕΑ) - ΣΤΙΒΟΣ
17.  ΒΕΡΕΛΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ(ΑΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ) -  ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ
18.  ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ(ΑΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΘΗΣΕΑΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ) - ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ
19.  ΜΕΣΥΝΔΙΑΝΟΥ ΡΩΜΑΛΕΑ(ΑΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΘΗΣΕΑΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ) - ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ
20.  ΜΠΕΚΟΥΛΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ(ΑΜΣ ΠΥΓΜΗ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ) -  ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ
21.  ΠΑΝΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ(ΑΣ ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ) -  ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ
22.  ΣΑΠΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ(ΑΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ) -  ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ
23.  ΦΛΩΡΟΣΚΟΥΦΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ(ΑΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΘΗΣΕΑΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ) -  ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ
24.  ΒΛΑΧΟΥ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ (ΦΙΜΠΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ)  -  ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
25.  ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΓΕΩΡΓΙΑΝΝΑ (ΦΙΜΠΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ)  -  ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
26.  ΛΙΑΠΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΦΙΜΠΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ)  -  ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
27.  ΛΙΑΠΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ (ΦΙΜΠΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ)  -  ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
28.  ΜΑΚΡΗ ΣΟΦΙΑ (ΦΙΜΠΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ)  -  ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
29.  ΜΠΛΑΧΟΥΡΑ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ (ΦΙΜΠΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ)  -  ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
30.  ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ (ΦΙΜΠΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ)  -  ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
31.  ΠΑΠΑΡΟΪΔΑΜΗ ΕΛΕΝΗ (ΦΙΜΠΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ)  -  ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
32.  ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ ΚΑΣΣΙΑΝΗ (ΦΙΜΠΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ)  -  ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
33.  ΠΕΤΡΟΒΑ ΜΑΡΙΑ  (ΦΙΜΠΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ)  -  ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
34.  ΠΙΣΤΙΟΛΑ ΑΝΝΑ (ΦΙΜΠΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ)  -  ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
35.  ΧΑΒΕΛΑ ΜΑΡΙΑ (ΦΙΜΠΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ)  -  ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
36.  ΠΑΠΠΑ ΕΛΕΝΗ – ΣΤΙΒΟΣ
37.  ΣΕΦΕΡΙΑΔΗ ΜΑΡΙΑ – ΣΤΙΒΟΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

ΣΥΛΛΥΠΗΤΉΡΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Γ.ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΙΣΤΙΟΛΑ

Ειλικρινή συλλυπητήρια  στην οικογένεια του Γιώργου Πιστιόλα  εξέφρασε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου: 

«Το Αγρίνιο αποχαιρετά έναν επιφανή Έλληνα, ο οποίος τίμησε τη γενέτειρα πόλη του και έγινε ένας από τους επιχειρηματικούς πρεσβευτές της. 
Ο Γιώργος Πιστιόλας καταξιώθηκε στη συνείδηση της κοινωνίας ως ένας άνθρωπος με όραμα, ως υπόδειγμα επιχειρηματία  που διήνυσε την πλούσια διαδρομή του με σπάνια αίσθηση αξιοπρέπειας και ειλικρινή σεβασμό στον συνάνθρωπο.
Ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας θα τον θυμάται με θαυμασμό για το καινοτόμο πνεύμα που αποτελεί πρότυπο εις το διηνεκές.
Οι συμπατριώτες  του, ως ενεργό πολίτη,  ο οποίος  άφησε έντονο αποτύπωμα στην πολιτική ζωή του τόπου προσφέροντας  άοκνα  τις υπηρεσίες του.
Προσωπικά,  στέκομαι  με σεβασμό στη μνήμη του. Με ιδιαίτερη συγκίνηση, λόγω της ειλικρινούς  φιλίας μας,  αποχαιρετώ  τον Γιώργο Πιστιόλααποτίοντας φόρο τιμής και αναγνώρισης στον  έντιμο, γεμάτο ήθος  και αξιοσύνη  βίο του».


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

Συνεδρίαση επιτροπής τουριστικής προβολής του Δήμου Αγρινίου


Την κατάρτιση του Προγράμματος τουριστικής προβολής του Δήμου Αγρινίου για το 2020  ενέκρινε η  αρμόδια Επιτροπή  σε  τακτική συνεδρίαση.
Ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Φλώροςενημέρωσε για το σύνολο των ενεργειών προβολής  τις οποίες υλοποίησε η Διεύθυνση Τοπικής Οικ. Ανάπτυξης- Τμήμα Τουρισμού  κατά το 2019  καθώς και για το σχέδιο προγράμματος δράσεων για το 2020.
Στην ανάγκη εκπόνησης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάπτυξη του τουρισμού στο Αγρίνιο εστίασε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου:«Ο στρατηγικός μας σχεδιασμός θα στηριχθεί στην αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων μας.Εμείς γνωρίζουμεκαλύτερα τα συγκριτικά  πλεονεκτήματα του τόπου μας και πρέπει με νέες προτάσεις να προβάλλουμε τις περιοχές  που χαρακτηρίζουν την περιοχή μας.
 Στον Δήμο Αγρινίου ξεκινάμε από το μηδέν, αφού δεν υπήρχαν οι υποδομές να στηρίξουν ένα σύγχρονο τουριστικό πρότυπο.Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας χάρτης όπου θα καταγράφονται οι εναλλακτικές δυνατότητες της περιοχής μας και οι προτάσεις για την στρατηγική αξιοποίησης τους. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Με την ανάδειξη του φυσικού και πολιτισμικού αποθέματος. Με αυτές τις προϋποθέσεις θα μπορέσουν   να αναδειχθούν οι συνέργειες εκείνες που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη του νέου μοντέλου. Το Αγρίνιο μπορεί να πρωταγωνιστήσει, να δημιουργήσει ευκαιρίες και να εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο και ελκυστικό προορισμό». 

Παράλληλα τα μέλη της Επιτροπής συζήτησαν τις λεπτομέρειες της συμμετοχής του  Δήμου  Αγρινίου στην έκθεση  «PHILOXENIA»  με το περίπτερο της  Περιφέρειας  Δυτικής  Ελλάδας.
Στο πλαίσιο αυτό καλούνται όσοι επαγγελματίες και φορείς επιθυμούν να παρευρεθούν ή να προβάλουν τη δράση τους μέσω της συμμετοχής του Δήμου στην «PHILOXENIA»,8-10 Νοεμβρίου  2019 στηΘεσσαλονίκη,  να επικοινωνήσουν με το  Τμήμα  Τουρισμού του  Δήμου  Αγρινίου  (κ. Φωτεινή Τσινιά,  Τηλ.  2041364404) για να ενημερωθούν.


          ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ