«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Συγκινημένοι οι Αγρινιώτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και προσήλθαν στις χθεσινές δύο προβολές του Δημοτικού Κινηματογράφου ΆΝΕΣΙΣ για να προσφέρουν στον μικρό Παναγιώτη Ραφαήλ. 

Συνολικά τα έσοδα από την προβολή της ταινίας JOKER ανέρχονται στο ποσό των 1.000 euro , τα οποία θα κατατεθούν από το Δήμο Αγρινίου σε ειδικό λογαριασμό που έχει ανακοινωθεί από την οικογένειά του.
Στο χώρο του ΑΝΕΣΙΣ  θα παραμείνει ο κουμπαράς που στήθηκε προκειμένου, όσοι πολίτες επιθυμούν,  να συνεχίσουν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια για το μικρό αγόρι...
«Οι Αγρινιώτες έχουν αποδείξει την ευαισθησία, την αλληλεγγύη  και την έμπρακτη συμπαράστασή τους. Στεκόμαστε στο πλευρό αυτής της οικογένειας με την ευχή να κερδίσει την μάχη που δίνει. Ο Παναγιώτης Ραφαήλ είναι και δικό μας παιδί και όλοι μαζί γινόμαστε οι δικοί του ήρωες», ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.
Τα έσοδα που συγκεντρώνονται σε όλη τη χώρα θα διατεθούν για την στήριξη του αγοριού που νοσεί από την βαριά εκφυλιστική νόσο της νωτιαίας μυϊκής ατροφίας τύπου 1 και πρέπει να μεταβεί άμεσα στην Βοστώνη για να λάβει θεραπεία.

***
Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς
Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς συνδιοργάνωσαν οι Δομές Αστέγων Δήμου Αγρινίουμε τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Αγρινίου σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.
Η διήμερη  παρουσίαση -  εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε:
v  Στις 14/10/2019 για τους ωφελούμενους των Δομών Αστέγων.
v  Στις 16/10/2019 για το Προσωπικό της Κοινωνικής Δομής: Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Αγρινίου και το προσωπικό των Δομών Αστέγων Δήμου Αγρινίου.
Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν στον τρόπο προσέγγισης ενός ατόμου χωρίς αισθήσεις, στην Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και στην αντιμετώπιση της πνιγμονής, δηλαδή της εξαγωγής ενός ξένου σώματος (Τεχνική Heimlich).

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ
***
Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Μπριτζ 2019

Πάνω από 1300 αθλητές έλαβαν μέρος στο  Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Μπριτζ 2019, που έγινε στην αίθουσα ξιφασκίας του αεροδρομίου του Ελληνικού.  Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι αθλητές της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου στους αγώνες.
Στην κατηγορία Ε' της Ενότητας 1-6 οι Κατσαντώνη Ελένη, Κατσακιώρης Σπύρος, Καλλιακμάνης Βασίλης και Τασόπουλος Σωκράτης τερμάτισαν δεύτεροι και ανέβηκαν κατηγορία. Στην Κατηγορία Δ' της Ενότητας 1-9 οι Πρέκας Ευάγγελος, Αραπογιάννης Ανδρέας, Γκουρνέλος Ανδρέας και Παππάς Κώστας τερμάτισαν επίσης δεύτεροι και ανέβηκαν κατηγορία. Τέλος στην κατηγορία Γ' της ενότητας Open οι Παπασπύρου Ιάσονας, Μερίτσης Άνθιμος, Παπασπύρου Δημήτρης και Κούρτης Δημήτρης τερμάτισαν έβδομοι μεταξύ δεκαέξι ομάδων.