«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΕ Λ. ΜΕΝΔΩΝΗ


Την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη υποδέχθηκε στο Δημαρχείο Αγρινίου ο Γιώργος Παπαναστασίου. Στη συνάντηση μετείχε ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης. 
Νωρίτερα η κ. Μενδώνη επισκέφθηκε τις Αποθήκες Παπαπέτρου και ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο για την ιστορία του κτιρίου και τις ενέργειες για τη δημιουργία  διαχρονικού  μουσείου  στο διατηρητέο κτίριο των αποθηκών.
H Υπουργός Πολιτισμού έδειξε ακόμη ενδιαφέρον για το  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου  και το φετινό πρόγραμμα παραστάσεων...


Ο Γιώργος  Παπαναστασίου  είχε την ευκαιρία να ενημερώσει την κ. Μενδώνη για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει  προκειμένου να προωθηθούν μια σειρά από σημαντικά ζητήματα: «Ευχαριστώ την Υπουργό Πολιτισμού για την επίσκεψη της στην πόλη μας. Κυρίως όμως γιατί είχε την διάθεση να ακούσει  με προσοχή όλο όσα διεκδικούμε και να μας βοηθήσει έμπρακτα. Το Αρχαίο Θέατρο Στράτου, όπως γνωρίζετε, αποτελεί προτεραιότητα  και είναι μια οραματική διεκδίκηση για εμάς προκειμένου  να μεταμορφωθεί σε σημαντικό χώρο προαγωγής πολιτισμού με τη διεξαγωγή παραστάσεων και δράσεων αντίστοιχων της μοναδικής αξίας του. Χρηματοδοτήθηκε  από το Δήμο μας μελέτη για την αποκατάσταση – αναστήλωση  του, για την οποία αναμένουμε στις 5 Νοεμβρίου έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Ν. Φαρμάκη θα εντάξουμε το σπουδαίο αυτό έργο στο  Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.
Όσον αφορά τις αποθήκες Παπαπέτρου είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε  ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη  για τη δημιουργία διαχρονικού μουσείου ενώ το Υπουργείο θα αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης για να ενταχθεί στο επόμενο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα. Νομίζω ότι οι εξελίξεις είναι εξαιρετικές για το Αγρίνιο. Ευχαριστώ θερμά τη Λίνα Μενδώνη και τον Νεκτάριο Φαρμάκη».

Η Υπουργός Πολιτισμού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την υποδοχή και την ενημέρωση: “ Ο πολιτισμός είναι ένα αναπτυξιακό εργαλείο που προσδίδει  ισχύ σε κάθε τοπική κοινωνία. Με τον Δήμαρχο καταλήξαμε σε μια συμφωνία που ξέρω ότι η πόλη επεδίωκε πολλά χρόνια. Είναι διαχρονική επιθυμία η αξιοποίηση των αποθηκών Παπαπέτρου. Πρόκειται για  ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον συγκρότημα που βρίσκει τον προορισμό του. Πολύ σύντομα , στις 5 Νοεμβρίου , το ΚΑΣ θα εξετάσει τη μελέτη για το αρχαίο θέατρο Στράτου. Προλαβαίνουμε να το εντάξουμε στο τρέχων Επιχειρησιακό πρόγραμμα . Είναι η αρχή μιας εξαιρετικής συνεργασίας και μια καλή ευκαιρία αξιοποίησης του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής. Με τη συνδρομή του Περιφερειάρχη θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε πολλά ζητήματα του τόπου».

Ο Περιφερειάρχης Δυτ.Ελλάδος Ν.Φραμάκης τόνισε μεταξύ άλλων :«Είναι μια απόδειξη ότι όταν συνεργαζόμαστε μπορούμε να πετύχουμε πολλά , μπορούμε να αλλάξουμε σελίδα στο τόπο. Θα είμαστε στο πλευρό κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας».

Ο Δήμαρχος Αγρινίου προσέφερε στην κ. Μενδώνη το λεύκωμα «προσφορά» της Δημοτικής Πινακοθήκης Αγρινίου, την  φωτογραφική  έκδοση του Χρίστου Σιμάτου«Καπναποθήκες Παπαστράτου- Πορεία στο φως και στον χρόνο», το βιβλίο «Ιστορία και μνήμη του καπνού στο Αγρίνιο τον 20ο αιώνα» σε επιμέλεια Κ. Μπάδακαι την έκδοση Γλυπτοθήκη Χρήστου Καπράλου. 
 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
***

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεν θα γίνει αποκομιδή απορριμμάτων την Κυριακή 20 Οκτωβρίου.
Ο Δήμος Αγρινίου παρακαλεί τους πολίτες, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, να δείξουν κατανόηση και να μην εναποθέτουν  απορρίμματα στους κάδους  από το Σάββατο το βράδυ έως την Κυριακή το βράδυ.
Ιδιαίτερη έκκληση απευθύνουμε για τα ογκώδη αντικείμενακαι τα κλαδέματα. 


    ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

    Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγρινίου

Την Τετάρτη  23 Οκτωβρίου 2019  στις 11:00π.μ. θα συνεδριάσει το Συντονιστικό Τοπικό  Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου  Αγρινίου με θέμα:
 «Ο Σχεδιασμός και οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση βροχοπτώσεων-χιονοπτώσεων-λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας».
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί  στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, επί της οδού Αναστασιάδη 1, στο Αγρίνιο.


                                                                                 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                       ***

Ενημερωτική δράση της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αγρινίου

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της αθλητικής εκδήλωσης «Τρέχω, Βαδίζω, Ποδηλατώ στην πόλη μου» θα λειτουργήσει, στην πλατεία Δημοκρατίας, περίπτερο του Δήμου Αγρινίου όπου οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για δράσεις ανακύκλωσης.

Η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αγρινίου θα μοιράζει ενημερωτικά φυλλάδια, τσάντες ανακύκλωσης και  διαφημιστικό υλικό από τις 11.00 π.μ.
Ό Αντιδήμαρχος Χρήστος Γκούνταςεπισημαίνει την ανάγκη εκπαίδευσης των πολιτών για την αξία της ανακύκλωσης: «Ο Δήμος Αγρινίου κάνει μεγάλη προσπάθεια στην κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης. Μαθαίνουμε τα παιδιά μας πως γίνεται η  ανακύκλωση, δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία στα σκουπίδια.Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης. Η σύγχρονη αντίληψη για την περιβαλλοντικά φιλική διαχείριση τους στηρίζεται στην ανακύκλωση με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας. Εξοικονομούμε φυσικούς πόρους προσφέροντας στην οικονομία».

           ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΕΒΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και  Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου ανακοινώνει ότι:
Tην Δευτέρα21 Οκτωβρίου 2019 έωςκαι την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019,θα πραγματοποιηθείδιανομήσεείδη Βασικής Υλικής Συνδρομήςστους δικαιούχους του <<Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)>>του Δήμου Αγρινίου καιτης Ι.ΜητρόποληςΑιτωλίας και Ακαρνανίας, που έχουν ενημερωθεί με γραπτό μήνυμα (sms) στα κινητά τηλέφωνα τα οποία έχουν δηλώσει στην αίτησή τους.
Για την  διαδικασίατων διανομών:
ŸΟι δικαιούχοι οφείλουν να προσέρχονται στον χώροδιανομής,την ημερομηνία που  θα αναγράφεται στο γραπτό μήνυμα (sms)που τους έχει αποσταλεί.
ŸΟ κάθε δικαιούχος θα πρέπει να έχει μαζί του επίσημο έγγραφο απ’ όπου προκύπτει το Α.Μ.Κ.Α.ή τοΑΦΜ του όπως ορίζει το πρόγραμμα και την αστυνομική τουταυτότητα.
ŸΣε περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν δύναται να προσέλθει στο σημείο διανομής, τα προϊόντα θα παραληφθούν από τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση του δικαιούχου θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής.
ŸΠαρακαλούνται επίσης οι δικαιούχοι του προγράμματος, όπως μεριμνήσουν για την παραλαβή και μεταφοράτων προϊόντων από τον χώρο του Παντοπωλείου, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της διαδικασίας των διανομών.
ŸΗ διανομή θα πραγματοποιείται  στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου ΔήμουΑγρινίου (Βλαχοπούλου 13) ως εξής:
ŸΔευτέρα 21/10/2019εώς καιΠαρασκευή 25/10/2019από τις 9.00 πμ. έως  τις 14.00μμ.
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστεστο τηλέφωνο: 2641025392. ***