«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

ΑΡΠΑ: Εκδήλωση Συζήτηση για την περιβαλλοντική κρίση και τις εξορύξεις Υδρογονανθράκων

Η Αριστερή Παρέμβαση – Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα οργανώνει εκδήλωση με θέμα: "Το περιβάλλον στη δίνη της καπιταλιστικής κρίσης: Εξορύξεις Υδρογονανθράκων και η απάντηση του κινήματος" την Τετάρτη 23/10 στις 6.30 μ.μ. στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης.

Η εκχώρηση σε πετρελαϊκές εταιρείες χερσαίων και θαλάσσιων οικοπέδων για έρευνες και εξορύξεις υδρογονανθράκων στην περιοχή μας, διαμορφώνει μια ασφυκτική κατάσταση για το περιβάλλον και τον εργαζόμενο κόσμο. Η εξόρυξη υδρογονανθράκων συνεπάγεται μια περιβαλλοντική καταστροφή με τεράστιες επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και...
στις τοπικές κοινωνίες, ενώ στόχος και κριτήριο της έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων είναι τα κέρδη των πετρελαικών εταιριών και όχι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Αυτή η κατάσταση και οι επιπτώσεις της δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχει ανάγκη σήμερα για τη συγκρότηση ενός κινήματος ενάντια στις εξορύξεις και την καταστροφή του περιβάλλοντος με τον κόσμο του αγώνα, τις δυνάμεις της αγροτιάς και του εργατικού κινήματος ενάντια στις πολιτικές κυβέρνηση-ΕΕ-Κεφαλαίου. Για να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στις εξορύξεις που ετοιμάζουν άμεσα στο Κατάκολο και το Πατραικό, για να ηττηθεί στη πράξη η περιβαλλοντοκτόνα, καταστροφική «ανάπτυξη» που προωθεί το Κεφάλαιο προς όφελος των πολυεθνικών του πετρελαίου.

Ομιλητές:



Αλέξης Κούρτης: πρωτοβουλία Αθήνας ενάντια στις εξορύξεις

Σωτήρης Λιαμπότης: πρωτοβουλία Θεσπρωτίας ενάντια στις εξορύξεις

Χρήστος Κοσίνας: περιφερειακός σύμβουλος,Αριστερή Παρέμβαση – Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα