«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Κατασκευή οδών και δικτύων υποδομών  ύψους 965.000 ευρώ

Ξεκινά ένα μεγάλο έργο κατασκευής δρόμων και δικτύων υποδομών με παράλληλη κατασκευή δικτύου ύδρευσης – αποχέτευσης συνολικού προϋπολογισμού  965.000,00 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Ο Δήμαρχος Αγρινίου  Γιώργος Παπαναστασίου υπέγραψε τη σύμβαση: «Ασφαλτοστρώσεις – Συντηρήσεις  & Κατασκευή Δικτύων Ύδρευσης  Αποχέτευσης σε οδούς επέκτασης του σχεδίου πόλης Αγρινίου»για την υλοποίηση της οποίας συνάφθηκε προγραμματική σύμβαση με την ΔΕΥΑΑ...

Πρόκειται για δρόμους  που είναι χωμάτινοι  με πολλαπλά προβλήματα στην επέκταση σχεδίου πόλεως Αγρινίου  μεταξύ νεόδμητων κατοικιών, οι οποίες θα ανακατασκευαστούν ώστε να προσφέρουν ασφαλή πρόσβαση στους κατοίκους της περιοχής.
Σύμφωνα με την μελέτη του έργου θα γίνουν εργασίες διανοίξεων, εκσκαφών, κατασκευή επιχώματος, κατασκευή πεζοδρομίων, ρείθρων,  ασφαλτικά, υποδομή ηλεκτροφωτισμού  και κατασκευή τοίχων αντιστήριξης όπου κριθεί απαραίτητο.
«Παρά τις δυσκολίες των καιρών, ο Δήμος Αγρινίου συνεχίζει σταθερά να εκσυγχρονίζει τις υποδομές τουαναβαθμίζοντας τόσο αισθητικά όσο και  λειτουργικά τις γειτονιές της πόλης. Ανταποκρινόμαστε στα  χρόνια αιτήματα των πολιτών βελτιώνοντας την οδική ασφάλεια και κατ΄ επέκταση την καθημερινότητα.
Με μια σειρά στοχευμένων παρεμβάσεων μείζονος σημασίας μεριμνούμε για τη συντήρηση και την αποκατάσταση του δικτύου, καθώς και τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών.
Παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας και εργαζόμαστε για το συμφέρον της πόλης και των πολιτών»ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.
                                                          
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

25 Οκτώβρη,  Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού
Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, συνεχίζοντας            τις δράσεις για τη Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού στις 25 Οκτωβρίου, :
    Αύριο,  Παρασκευή, σε ειδικό περίπτερο στην Πλατεία  Δημοκρατίας από 10:00π.μ. – 13:00μ.μ., σε συνεργασία με το  Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Του Μαστού «Άλμα Ζωής»  Νομού Αχαΐας,  θα γίνει διανομή έντυπου υλικού  και ενημέρωση  των γυναικών από εθελόντριες  και συλλόγους γυναικών τις πόλης μας, για να  δώσουμε το  ισχυρό μήνυμα σε όλες τις γυναίκες :
  ΜΑΘΕ               ΠΡΟΛΑΒΕ             ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ.
    Δωρεάν μαστογραφίες από διαγνωστικά  εργαστήρια της πόλης μας κατόπιν τηλεφωνική συνεννόησης.

Tην Τετάρτη  23/10/2019  σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας  (Νοσηλευτική Μονάδα Αγρινίου), πραγματοποιήθηκε εξέταση Τεστ Παπανικολάου, για την πρόληψη κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Η εξέταση έγινε από επιστημονικό προσωπικό των Τμημάτων Μαιευτικής των Μονάδων Υγείας, σε ωφελούμενες ανασφάλιστες γυναίκες του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου.


Σκοπός των δράσεων  είναι η ευαισθητοποίηση  συλλόγων,  φορέων και  των γυναικών  έτσι ώστε συντονισμένα να πληροφορηθεί κάθε γυναίκα  για  τη σημασία της  έγκαιρης διάγνωσης  του καρκίνου  και να ενθαρρυνθεί σε τακτικό προληπτικό έλεγχο.
Η παρότρυνση των γυναικών για  τον ετήσιο προληπτικό έλεγχο και η σύνδεση τους με τις δομές υγείας, αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη νίκη κατά του καρκίνου των γυναικών.
        

        Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
            ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ