«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2019

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


Σε ετοιμότητα έχει τεθεί ο μηχανισμός του Δήμου Αγρινίου για την αντιμετώπιση του κύματος ψύχους. Από νωρίς το πρωί όλος ο μηχανολογικός εξοπλισμός επιχειρεί  στα ορεινά του Δήμου προκειμένου να είναι προσβάσιμοι οι  δρόμοι προς τις Δημοτικές Κοινότητες.
Συγκεκριμένα τα μηχανήματα επιχειρούν στα Αμπέλια, Κυπάρισσο, Πεντάκορφο, Άγιο Βλάσιο, Χούνη,Αγαλιανό και Ψηλόβραχο.  

Από σήμερα το πρωί μέχρι τις 21.00 μ.μ. και αύριο από τις 7.00π.μ.  έως τις 21.00μ.μ. θα είναι διαθέσιμοι οι θερμαινόμενοι χώροι του...
ΚΑΠΗ Αγίου Δημητρίου για την προστασία των πολιτών ενόψει των χαμηλών θερμοκρασιών.
Σε 24ωρη βάση θα λειτουργεί, σήμερα και αύριο η θερμαινόμενη αίθουσα στις Δομές Αστέγων Δήμου Αγρινίου, που βρίσκονται στο 3οχλμ. Αγρινίου-Ιωαννίνων (περιοχή Λειβαδάκι). Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2641053202 και 2641027512.

H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:
 • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
 • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
 • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
 • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
 • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
 • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
 • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.
Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:
Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:
 • Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου
 • Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα
 • Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους
 • Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν
 • Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων
 • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.
Αν μετακινούνται πεζή:
 • Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας
 • Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση,  συνθήκες παγετού)

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

***

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία

 το 4ο Φεστιβάλ Μονολόγων Ερασιτεχνών


Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018 το 4οΦεστιβάλ Μονολόγων Ερασιτεχνών, μιας προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια και εξελίσσεται σε θεσμό. Οι δύο στόχοι του Φεστιβάλ αφενός η ενεργοποίηση ερασιτεχνών του θεάτρου  και  αφετέρου η εξοικείωση του κοινού με  αυτό το ιδιαίτερο θεατρικό είδος  υλοποιήθηκαν και φέτος με επιτυχία.

Την Τελετή λήξης χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ.Γιώργος Παπαναστασίου: “Ακόμη μια επιτυχημένη διοργάνωση του Φεστιβάλ Μονολόγων Ερασιτεχνών έριξε αυλαία. Ο θεατρικός μονόλογος, το  ξεχωριστό «θέατρο του ενός», έγινε για μια ακόμη χρονιά καταφύγιο για ανήσυχους καλλιτέχνες.Ερασιτέχνες ηθοποιοί,  διαφορετικών ηλικιών και αναφορών, ξεδίπλωσαν στη σκηνή την αγάπη τους για την τέχνη  και έδωσαν την ευκαιρία στο θεατρόφιλο κοινό της πόλης να απολαύσει ξεχωριστές ερμηνείες. Η ανταπόκριση και η συμμετοχή στην διοργάνωση  αποδεικνύουν  ότι μια συνειδητή επιλογή μας, το Φεστιβάλ Μονολόγων, πέτυχε το στόχο της. Να καλύψει ένα κενό στην καλλιτεχνική ελευθερία και να αναδείξει μοναδικές  θεατρικές εμπειρίες. Στο Αγρίνιο είμαστε υπερήφανοι γιατί,  με κόπο και αφοσίωση,  καταφέραμε να απελευθερώσουμε δυνάμεις που λειτούργησαν λυτρωτικά για την ανάδειξη  πολιτιστικών πρωτοβουλιών. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλες τις θεατρικές ομάδες που πήραν μέρος στο Φεστιβάλ και στην ΚΕΔΑ για την ευθύνη της διοργάνωσης”.Την καλλιτεχνική επιτροπή του 4ου Φεστιβάλ  αποτελούσαν οι :

Καλαβρούζος Χρήστος, ηθοποιός , Ροϊλού Γιάννα - ∆ρ. - ∆ιδάσκουσα του τμήματος ΘΣ Πάτρας – Συγγραφέας και ο Μικέλλης Γιώργος Φιλόλογος – Θεατρολόγος,  οι οποίοι δήλωσαν :΄΄Η αύξηση του αριθμού των θεατρικών ερασιτεχνικών ομάδων που συμμετείχαν δηλώνει έμπρακτα ότι το φεστιβάλ είναι πλέον εδραιωμένο ως χώρος που ικανοποιεί την ανάγκη καλλιτεχνικής έκφρασης των πολιτών του Αγρινίου και της Αιτωλοακαρνανίας γενικότερα. Επισημαίνεται η καλλιτεχνική αρτιότητα τόσο των σκηνοθετικών προσεγγίσεων όσο και των επί σκηνής ερμηνειών καθώς και της δημιουργικής χρήσης των φωτισμών.  Υπογραμμίζεται επίσης ο μόχθος και η οργάνωση των θιάσων χωρίς τα οποία δεν θα μπορούσε να πραγματοποιείται κάθε χρόνο αυτό το Φεστιβάλ.

Θα θέλαμε και πάλι να εξάρουμε τη συγκινητική υποστήριξη των θεατών στα επί σκηνής δρώμενα κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ΄΄.

Το Φεστιβάλ έλαβε χώρα από τις 26 έως τις 30 Δεκεμβρίου 2018 και συμμετείχαν  οι έξης θεατρικές ομάδες:

-Ερασιτεχνικό Θεατρικό Τμήμα Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου Ομάδα Α’.

-Φοιτητική Θεατρική Ομάδα Πανεπιστημιακών Σχολών Αγρινίου.

-Ερασιτεχνικό Θεατρικό Τμήμα Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου Ομάδα Β’.

-Ερασιτεχνική θεατρική Ομάδα ΄΄Πρόζακ΄΄ από το Καλλιτεχνοχώρι.

-Φιλανθρωπικός, Κοινωνικός Σύλλογος Κυριών Αιτ/νίας.

-Ερασιτεχνική θεατρική Ομάδα Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου.

-Θεατρική ομάδα   kami  του συλλόγου ΄΄Αθλητικός& Γυμναστικός Σύλλογος , Άθλος και Κίνηση΄΄.

-Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Παραβόλας.

-Λαογραφικός – Πολιτιστικός Όμιλος  Αγρινίου ΄΄Συντροφιά με την Παράδοση΄΄.
-Θεατρικό Τμήμα Πολιτιστικού Συλλόγου Παναιτωλίου΄΄ΧρήστοςΚαπράλος΄΄.

-Θεατρική Ομάδα Πρόβα - Μεσολόγγι

-Θεατρική Ομάδα ΄΄παιΖΟΥΜΕ΄΄ Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου Ομάδα Α’.
-Θεατρική Ομάδα ΄΄παιΖΟΥΜΕ΄΄ Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου Ομάδα Β’.
-Θεατρική Ερασιτεχνική ομάδα Μουσικού Συλλόγου ΄΄ΟΡΦΕΑΣ΄΄.

-Θεατρική Ερασιτεχνική ομάδα ΄΄ΘΕΑΤΡοPolice΄΄.

-Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Αγρινίου.Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου κήρυξε την λήξη του Φεστιβάλ: “Νιώθω την ανεπιφύλακτη χαρά και την ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί αυτή η προσπάθεια η οποία ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια έχει εδραιωθεί στη συνείδηση του θεατρόφιλου κοινού της πόλης και της ευρύτερης περιοχής έτσι ώστε να μπορούμε πλέον να μιλάμε για ένα θεσμό.

Οι δύο στόχοι του Φεστιβάλ η ενεργοποίηση, δηλαδή, ερασιτεχνών του θεάτρου αφενός και η εξοικείωση του κοινού με αυτό το ιδιαίτερο είδος αφετέρου έχουμε τη γνώμη ότι υλοποιήθηκαν και φέτος με επιτυχία΄΄.ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ