«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Ε. Κ. Αγρινίου - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τον κατώτερο μισθό

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Για την αύξηση του κατώτερου μισθού
από τον Τσίπρα με την υπογραφή Βρούτση της Ν.Δ.

        Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στήνοντας φιέστα με τα ΜΜΕ και τους γνωστούς της παπαγάλους πανηγυρίζουν. Καλούν τους εργαζόμενους να την στηρίξουν γιατί επαναφέρει τους μισθούς στην κανονικότητα.
Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι.
          Το Ε.Κ.Α. καλεί την εργατική τάξη να μην ξεγελαστεί. Σε μας ανήκουν όχι αυτά που ανακοίνωσαν αλλά και άλλα τόσα. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν τι απώλειες είχαν τα προηγούμενα χρόνια και ποιοι τις ιδιοποιήθηκαν.
          Η κυβέρνηση σκόπιμα και συνειδητά αποκρύπτει ότι:

1.   Δεν επαναφέρει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ούτε την ΕΓΣΣΕ στα 751 ευρώ.
2.   Η όποια αύξηση θα δίνεται με βάσει τις ανάγκες της εργοδοσίας, την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, με βάσει την κερδοφορία τους και όχι με βάσει τις ανάγκες των εργαζομένων. Αυτό σημαίνει ότι αν αύριο η όποια κυβέρνηση κρίνει ότι η οικονομία δεν πάει καλά μπορεί να μας ζητήσουν, όπως το έκαναν πριν , να μειωθούν πάλι οι μισθοί και τα μεροκάματα.
3.   Με τον νόμο Αχτσιόγλου – Βρούτση επιδιώκει να απαλλάξει την εργοδοσία από τις «ενοχλητικές φωνές» των διεκδικήσεων και στους χώρους δουλειάς να υπάρχει σιγή ιχθύος.
4.   Δικό τους δημιούργημα είναι, ότι το 2018 ένας στους 5 εργαζόμενους δουλεύει με ελαστικές μορφές απασχόλησης. Αυτό σημαίνει ότι όσο ήταν η αμοιβή το 2012 της μερικής απασχόλησης, το 2018 θα είναι σε πλήρες ωράριο .
5.   Συνεχώς με νόμους δίνει νέα προνόμια στις επιχειρήσεις με την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.
6.   Τους ταΐζει με δισεκατομμύρια ευρώ από προγράμματα της Ε.Ε. έτσι τους απαλλάσσει από ένα μεγάλο μέρος του μισθού.
7.   Με τη μείωση του αφορολόγητου από το 2020 θα πάρουν πίσω ένα μεγάλο μέρος από τα ψίχουλα που δίνουν ως αύξηση.
8.   Στον προϋπολογισμό προβλέπονται επιπλέον 1 δισεκατομμύριο νέοι φόροι που θα χαρατσώσουν τους εργαζόμενους.
Με την αύξηση ψίχουλα επιδιώκουν να νομιμοποιήσουν στη συνείδηση της εργατικής τάξης όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο εργοδοτών, κυβέρνησης και Ε.Ε., που είναι σε αγαστή συνεργασία.
Οι εργαζόμενοι να μην συμβιβαστούν με αυτό. Να μην αφήσουν τον καθορισμό των δικαιωμάτων τους στα χέρια των εργοδοτών και των κυβερνήσεων τους.
Οι κατακτήσεις της εργατικής τάξης διαχρονικά ήταν αποτέλεσμα σκληρών αγώνων, της ταξικής πάλης.
Μπροστά οι δικές μας ανάγκες
Να οργανώσουμε την πάλη μας  και να απαιτήσουμε την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών. Οι αγώνες του τελευταίου διαστήματος κόντρα στην εργοδοσία, στις κυβερνήσεις της, κόντρα στην συναίνεση, στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό δείχνουν ότι με αποφασιστικότητα, με επιμονή, με σχεδιασμό, με οργάνωση, με μαζική συμμετοχή μπορούμε να φέρουμε θετικά αποτελέσματα.
Αγωνιζόμαστε για Συλλογικές Συμβάσεις, κατάργηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης να μην παίρνει κανείς κάτω από 751 ευρώ.
Γενάρης 2019
ΤΟ Δ.Σ.

***

Κάλεσμα σε σύσκεψη δασεργατών σχετικά με τα αιτήματά τους μετά τη συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ  Γ.Σ.Ε.Ε
Ελ. Βενιζέλου 13 ΑΓΡΙΝΙΟ Τηλ. 26410 22 325 FAX: 26410 46515

Αγρίνιο   29 /   1  / 2019

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. καλεί σε σύσκεψη  τους εργαζόμενους στα  8μηνα κοινωφελή προγράμματα  στα δασαρχεία του νομού  την Τετάρτη 30 Γενάρη  και ώρα 5:30 μ.μ.  στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου για να τους ενημερώσει  για τη συνάντηση  των Εργατικών Κέντρων  με τους αρμόδιους  των  υπουργείων Εργασίας και Περιβάλλοντος  σχετικά με τα αιτήματά τους.
ΤΟ Δ.Σ.