«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ 11 ΚΑΔΩΝ ΓΙΑ ΟΓΚΩΔΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ


Στην τοποθέτηση 11 νέων μεταλλικών -οικοδομικών κάδων, στους οποίους οι δημότες μπορούν να εναποθέτουν ογκώδη αντικείμενα (στρώματα, ξύλινα έπιπλα κ.α.) καθώς και αδρανή απόβλητα (μπάζα κ.α.) προχώρησε η Διεύθυνση                Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αγρινίου.
Οι συγκεκριμένοι κάδοι τοποθετήθηκαν με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση και εξασφάλιση της υγιεινής για τους κατοίκους του Δήμου Αγρινίου στα εξής σημεία :

·         1 κίτρινο μεταλλικό-οικοδομικό κάδο στο ΔημοτικόΧώρο Στάθμευσης Οχημάτων (παλαιά σφαγεία).

·         1 κίτρινο μεταλλικό-οικοδομικό κάδο στον Άγιο Δημήτριο (πλησίον μικρού πάρκου στην Εθνική Οδό).

·         1 κίτρινο μεταλλικό-οικοδομικό κάδο επί της οδού Σουρή στον Άγιο Κων/νο (7 Μουριές).

·         1 κίτρινο μεταλλικό-οικοδομικό κάδο σε ΔημοτικόΧώρο επί της οδού Αγγελάκη αριθμ. 6 (δίπλα στα γήπεδα στην οδό Εργάνης).

·         1 κίτρινο μεταλλικό-οικοδομικό κάδο επί της οδού Βλαχερνών (στο τέρμα Λαϊκής της Πέμπτης).

·         1 κίτρινο μεταλλικό-οικοδομικό κάδο πίσω από το παλαιό Νοσοκομείο.

·         1 κίτρινο μεταλλικό-οικοδομικό κάδο στη συμβολή των οδών Πύλου αριθμ. 7 & Μυστρά (Παλαιός Άγιος Χριστόφορος).

·         1 κίτρινο μεταλλικό-οικοδομικό κάδο πλησίον της εκκλησίας Αγίας Βαρβάρας.

·         1 κίτρινο μεταλλικό-οικοδομικό κάδο πίσω από το Πανεπιστήμιο

·         1 κίτρινο μεταλλικό-οικοδομικό κάδο στον περιφερειακό του Ρεμπελιά

·         1 κίτρινο μεταλλικό-οικοδομικό κάδο στο Στάδιο.



Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ανδρέας Καλαμπαλίκης αναφερόμενος στην τοποθέτηση των κάδων σημείωσε χαρακτηριστικά:«Η συγκεκριμένη παρέμβαση εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής  για σωστή διαχείριση των αποβλήτων και των μεγάλων σε όγκο αντικειμένων. Πιστοί στην δέσμευσή μας  για βελτίωση της εικόνας της πόλης τοποθετήσαμε περιμετρικά 11 κάδους οι οποίοι  καθημερινά θα ελέγχονται από υπάλληλο της Διεύθυνσης. Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούμε όλους τους Αγρινιώτες  να συνεργασθούν με το Δήμο και να βοηθήσουν ώστε να εξαλειφθεί η θέα των ογκωδών αντικειμένων στους δρόμους».


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

Η  Διεύθυνση Παιδείας του Δήμου Αγρινίου απαντώντας σε ανακοίνωση του Σχολικού Συμβουλίου του Εσπερινού ΕΠΑΛ αναφέρει τα εξής:

Hσημερινή δημοτική αρχήέχει αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τις σχολικές μονάδες. Μάλιστα καταφέραμε να ολοκληρώσουμε παρεμβάσεις που εκκρεμούσαν τα τελευταία χρόνια. Στο συγκεκριμένο συγκρότημα σκύψαμε πάνω από τα προβλήματα καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια.Μόλις πριν από λίγες ημέρες, στις 10 Ιανουαρίου, ο Δήμος Αγρινίου προχώρησε σε  παρεμβάσεις στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού με την αντικατάσταση  όλων των κατεστραμμένων λαμπτήρων  στον δρόμο πρόσβασης προς το σχολικό συγκρότημα. Όπως έχουμε  ήδη ανακοινώσει, στις 22 Ιανουαρίου,  θα παραλειφθούν νέοι εξάμετροι στύλοι για την καλύτερη ηλεκτροφώτιση του σχολείου.
Όσον αφορά την θέρμανση του συγκροτήματος σήμερα ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης του λέβητα προκειμένου να αντιμετωπιστούν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τα προβλήματα που προκαλούσε το υπάρχον σύστημα.
Σχετικά με τη φύλαξη του σχολείου, όπως  όλοι οι εμπλεκόμενοι γνωρίζουν, η ευθύνη  ανήκει στην Πολιτεία. Η Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, έχοντας πάντα ως στόχο την  κάλυψη  των αναγκών των πολιτών, προσπάθησε τα τελευταία χρόνια να διευκολύνει την κατάσταση  αξιοποιώντας τα κοινωφελή προγράμματα του ΟΕΑΔ. Πρόκειται, όμως,  για μία παρέμβαση  που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δώσει λύση στο πρόβλημα  με την χρόνια έλλειψη φυλάκων (συνταξιοδότηση)  και τη μη αναπλήρωση των θέσεων .
Όσον αφορά τις εργασίες συντήρησης σε εσωτερικούς και εξωτερικούς  χώρους του σχολείου  έχουμε ήδη ενημερώσει ότι έχει δημοπρατηθεί και έχει υπογραφεί  έργο στεγανοποίησης το οποίο,  μόλις επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες,  θα υλοποιηθεί. Μάλιστα τα 3 τελευταία χρόνια έχουν γίνει, από τα συνεργεία του Δήμου Αγρινίου,  εργασίες στεγανοποίησης  σε μεγάλο τμήμα των εξωτερικών χώρων του σχολείου. 
Εν κατακλείδι είναι απορίας άξιο γιατί, ενώ έχει η Διεύθυνση του Εσπερινού ΕΠΑΛ, έχει λάβει αρμοδίως απαντήσεις για όλα αυτά τα ζητήματα αποφασίζει να εκδώσει ανακοίνωση”.


***

Έναρξη της διαδικασίας πιστοποίησης και ένταξης των δικαιούχων στο έργο:
«Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας» της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Οι ενδιαφερόμενοι μόνιμοι κάτοικοι 52 οικισμών του Δήμου Αγρινίου, που είναι εκτός τηλεοπτικής κάλυψης, μπορούν μέχρι 19 Μαρτίου 2019, να υποβάλουν αίτημα στα ΚΕΠ του Δήμου Αγρινίουπροκειμένου να λάβουν δωρεάν υπηρεσίες τηλεοπτικής κάλυψης.
Οι δικαιούχοι κατατάσσονται σε κατηγορίες με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία για την ύπαρξη ξεχωριστού νοικοκυριού και αναλόγως προσκομίζουν  τα δικαιολογητικά που θα προσκομίσουν  ανά κατηγορία.
Οι εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες τηλεοπτικής κάλυψης είναι η digea και η cosmotetv ενώ η  επιλογή θα γίνεται από τον δικαιούχο. Η πληρωμή της επιδότησης μετά τον έλεγχο της αίτησης θα γίνεται απευθείας στην εταιρία.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν πληροφορηθούν τις προϋποθέσεις αναλυτικά από τα ΚΕΠ του Δήμου Αγρινίου και από τα επισυναπτόμενα ΦΕΚ Ν.4563/2018 (ΦΕΚ Α 169) και ΚΥΑ 3269/2018 (ΦΕΚ Β 5022), αρχεία 4 και 5 αντίστοιχα.

***
Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας Κ.Α.Π.Η. Αγίου Κωνσταντίνου

Ο Πρόεδρος, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δ. Αγρινίου, και  τα Μέλη του Κ.Α.Π.Η. Αγίου Κωνσταντίνου σας προσκαλούν στην Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας που θα πραγματοποιηθεί την
Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 09:30 π.μ, στο χώρο του Κ.Α.Π.Η..
Ο Πρόεδρος του
Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Α.
Δ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Βασιλείου Ιωάννης

Τα Μέλη του
Κ.Α.Π.Η.
Αγίου Κωνσταντίνου


*** 
Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας Κ.Α.Π.Η. Αγίου Δημητρίου

Ο Πρόεδρος, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δ. Αγρινίου, και  τα Μέλη του Κ.Α.Π.Η. Αγίου Δημητρίου σας προσκαλούν στην Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας που θα πραγματοποιηθεί την
Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 10:00 π.μ, στο χώρο του Κ.Α.Π.Η..

Ο Πρόεδρος του
Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Α.
Δ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Βασιλείου Ιωάννης

Τα Μέλη του
Κ.Α.Π.Η.
Αγίου Δημητρίου


***

ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΡΕΑΤΟΣ & ΕΙΔΩΝ ΟΠΩΡΟΠΩΛΕΙΟΥ (ΤΕΒΑ) ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


 Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και  Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου ανακοινώνει ότι:

Tην Τετάρτη 16 Iανουαρίου 2019 έως και την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019, τις εργάσιμες ημέρες, θα πραγματοποιηθεί διανομή Κρέατος και ειδών Οπωροπωλείου, στους δικαιούχους του <<Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)>> του Δήμου Αγρινίου και της Ι.Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, που έχουν ενημερωθεί με γραπτό μήνυμα (sms) στα κινητά τηλέφωνα τα οποία έχουν δηλώσει στην αίτησή τους.

Για την  διαδικασία  των  διανομών:

 ŸΟι δικαιούχοι οφείλουν να προσέρχονται στον χώρο διανομής, την ημερομηνία που  θα αναγράφεται στο γραπτό μήνυμα (sms) που τους έχει αποσταλεί.

ŸΟ κάθε δικαιούχος θα πρέπει να έχει μαζί του επίσημο έγγραφο απ’ όπου προκύπτει το Α.Μ.Κ.Α. ή το ΑΦΜ του όπως ορίζει το πρόγραμμα και την αστυνομική του ταυτότητα.

ŸΣε περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν δύναται να προσέλθει στο σημείο διανομής, τα προϊόντα θα παραληφθούν από τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση του δικαιούχου θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής.

ŸΠαρακαλούνται επίσης οι δικαιούχοι του προγράμματος, όπως μεριμνήσουν για την παραλαβή και μεταφορά των ευπαθών προϊόντων από τον χώρο του Παντοπωλείου, δεδομένου ότι θα δωθούν αρκετές ποσότητες προϊόντων, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της διαδικασίας των διανομών.

 ŸΗ διανομή θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Αγρινίου,  στην οδό Βλαχοπούλου 13, ως εξής:

ŸΤετάρτη 16/1/2019 από τις 10.00 πμ. εώς τις 14.00 μμ.

ŸΠέμπτη 17/01/2019 εώς Παρασκευή 18/1/2019 από τις 9.00 πμ. έως  τις 14.00 μμ.

ŸΔευτέρα 21/1/2019 εώς Παρασκευή 25/01/2019 από τις 9.00 πμ. Εώς τις 14.00 μμ.



Πλαίσιο κειμένου: Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ



ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 2641025392.