«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Orange Grove: Νέο πρόγραμμα Επιχειρηματικής Επιτάχυνσης στους τομείς της Διατροφής και της Αγρό-Τεχνολογίας

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Αγρίνιο,  22  Ιανουαρίου 2019

 Orange Grove: Νέο πρόγραμμα Επιχειρηματικής Επιτάχυνσης στους τομείς της Διατροφής και της Αγρό-Τεχνολογίας

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει τα μέλη του και κάθε ενδιαφερόμενο για την δυνατότητα συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα Επιχειρηματικής Επιτάχυνσης “AgriFood” που ανακοινώθηκε από το Orange Grove. Η πρόσκληση αφορά  ομάδες και startups στους τομείς της Διατροφής και της Αγρό-Τεχνολογίας που καλούνται να υποβάλουν την αίτηση τους έως και την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019, ακολουθώντας το σύνδεσμο: https://orangegrove.eu/agriculture/
Το πρόγραμμα διοργανώνεται σε συνεργασία με...
τους IdeaHackers και με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της συνεργασίας των Η.Π.Α. με την Ολλανδία στη διοργάνωση του Παγκόσμιου Συνεδρίου Επιχειρηματικότητας τον Ιούνιο του 2019. 
Σκοπός του προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει και να καθοδηγήσει τους συμμετέχοντες με τη βοήθεια κορυφαίων εμπειρογνωμόνων από το διεθνές δίκτυο των IdeaHackers, του Orange Grove και πλήθος μεντόρων από μεγάλες επιχειρήσεις.

 Το Orange Grove αποτελεί έναν διεθνή incubator για startups που δημιουργήθηκε ως πρωτοβουλία της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Μέσα από incubation προγράμματα, το Orange Grove στηρίζει άτομα ή ομάδες με μία καινοτόμα επιχειρηματική ιδέα ή υφιστάμενη startup στα πρώτα της βήματα (από κάθε τομέα της οικονομίας, κερδοσκοπικού ή μη χαρακτήρα), ώστε να αναπτυχθούν σε μία βιώσιμη επιχείρηση προσφέροντας εκπαίδευση, mentoring, συμβουλευτική και πρόσβαση στο διεθνές δίκτυο του Orange Grove και της Ολλανδικής Πρεσβείας.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία αιτήσεων, τις προσφερόμενες υπηρεσίες του προγράμματος και το Orange Grove θα βρείτε στο www.orangegrove.eu .
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

***

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ 


Αγρίνιο,  21  Ιανουαρίου 2019

 Αίτημα για αποστολή ερωτημάτων ελληνικών επιχειρήσεων για καθεστώς εμπορευματικών συναλλαγών σε ΗΒ μετά την αποχώρηση από ΕΕ σε περίπτωση μη Συμφωνίας (no deal scenario).


Σε συνέχεια των πρόσφατων εξελίξεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, η απόρριψη από το βρετανικό Κοινοβούλιο της Συμφωνίας Αποχώρησης, οδηγεί σε αύξηση της πιθανότητας  το ΗΒ να αποχωρήσει από την Ένωση χωρίς Συμφωνία (no-deal scenario).
Σε αυτή την περίπτωση, το ΗΒ θα αποτελεί, από 30 Μαρτίου 2019, τρίτη χώρα όπου θα εφαρμόζονται οι γενικοί κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου για τις εμπορευματικές συναλλαγές.
Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στο πλαίσιο της ενημέρωσης και προετοιμασίας,  για το επικείμενο καθεστώς, των επιχειρήσεων μελών του που εξάγουν ή συνεργάζονται με επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, σας παρακαλεί να αποστείλετε τυχόν ερωτήματα για θέματα και διαδικασίες που πιθανά θα προκύψουν,  μέχρι την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019, στην ηλεκτρονική διεύθυνση b08@mfa.gr, προκειμένου αυτά να διερευνηθούν/απαντηθούν στη συνέχεια από τις αρμόδιες Υπηρεσίες (όπως Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων κλπ.), ώστε να καταστεί δυνατή η πληρέστερη ενημέρωσή σας.

  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ