«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Η Γραμματεία Εμπορίου-Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ για τις νέες αθλιότητες στο ΠΑΣΥΕ και την ΟΙΥΕ

Αθήνα, 25/01/2019

 Προς όλους τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στο εμπόριο, την καθαριότητα και τους ιδιωτικούς υπάλληλους, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε κάθε κλάδο.


Το ανοιχτό πάρε-δώσε της ΟΙΥΕ με επιχειρηματικούς ομίλους δεν έχει τελειωμό. Η νόθευση με κάθε τρόπο των εργατικών οργανώσεων και της πραγματικής βούλησης των εργαζομένων, έχει εκτιναχθεί, έχει μεταλλάξει την Ομοσπονδία σε ΟΙΥΕ ΑΕ.


Οι ψευτο-υπέρμαχοι των δημοκρατικών διαδικασιών και της τάχα απρόσκοπτης συμμετοχής των εργαζόμενων στις αρχαιρεσίες, για μια ακόμα φορά και μπροστά στις υποτιθέμενες εκλογές του εργοδοτικού μορφώματος του ΠΑΣΥΕ στην Αθήνα, μηχανισμού για την παραγωγή αντιπροσώπων, φανέρωσαν τη δυσοσμία τους.  Να γνωρίζουν πολύ καλά πως οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο  ΠΑΜΕ αλλά και υγιείς δυνάμεις σε κάθε εργασιακό χώρο που δεν ανέχονται την εργοδοτική πίεση και τη σαπίλα, δε θα κάνουν πίσω. Οι κατηγορίες για άσκηση τρομοκρατίας, τραμπουκισμούς και εκφοβισμό, δε μας αγγίζουν. Είναι το μέσο για...
να στρέψουν την εικόνα αλλού, για να καλύψουν κάτω από το χαλάκι τις βρωμιές τους. Είναι η άμυνα τους για να καλυφθεί η σχέση που έχουν με την εργοδοσία, οι φανερές και κρυφές συναλλαγές που βγαίνουν στο προσκήνιο.


Για χάρη τους, για να εκλέγονται και να διατηρούν τη συνδικαλιστική τους επιβίωση χιλιάδες εργαζόμενοι τα τελευταία δυο χρόνια προσέρχονται να ψηφίσουν κάτω από την ασφυχτική μπότα της εργοδοσίας, απειλούνται με απόλυση και κυρώσεις, εκβιάζονται κατ’ εξακολούθηση από τους ανθρώπους της εργοδοσίας. Γι’ αυτό και μέχρι να πιαστούν για άλλη μια φορά με τη γίδα στην πλάτη έκαναν εκλογές στα κρυφά, εμφάνιζαν αόρατες γενικές συνελεύσεις με πρόθυμους από την εργοδοσία και πατούσαν επί πτωμάτων, προκειμένου να εκλεγούν.


Το ΠΑΣΥΕ έβγαλε σήμερα ανακοίνωση-καταγγελία για εσωτερική κατανάλωση. Αν ψάξει κάποιος εργαζόμενος στον κλάδο άλλη ανακοίνωση του συγκεκριμένου μορφώματος τα τελευταία χρόνια, θα δυσκολευτεί να βρει. Είναι «σωματείο»-φάντασμα, αποκλειστικός μηχανισμός για την παραγωγή αντιπροσώπων. Από αυτό το «σωματείο» εκλέγεται ο ΓΓ της ΟΙΥΕ και μέλος του ΔΣ της ΓΣΕΕ, ο οποίος μαζί με τον υπόλοιπο θίασο της ομάδας Βασιλόπουλου, κάνουν περιοδείες ανά την Ελλάδα και στα κλεφτά πραγματοποιούν εκλογές, όπου και όπως βρουν.


Μετά την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο και όπου αλλού εμφανίσουν ξαφνικά αρχαιρεσίες, σειρά χθες είχε η Αθήνα και οι εργαζόμενες στην ISS.


Με φανερή την παρέμβαση της εργοδοσίας από τον προσωπάρχη της ISS Σ.Δ. και πλήθος εποπτών (Γ.Κ., Τ.Ε., Κ.Κ., Χ.Ε., Φ.Τ., Σ.Ν., Β.Ι. κλπ) να αναλαμβάνουν με κάθε τρόπο να κάνουν τη βρώμικη δουλειά, οι εργαζόμενοι έφταναν στα γραφεία της ΟΙΥΕ που πραγματοποιούνταν εκλογές-παρωδία, για να συμμετάσχουν σε κάποιο «σωματείο» που δε γνώριζαν, για να ψηφίσουν και να εκλέξουν αντιπροσώπους που δεν γνωρίζουν, από την ΟΙΥΕ ως τη ΓΣΕΕ. Μάλιστα ο παραπάνω μηχανισμός διακινούσε sms που πρότεινε η ίδια η εργοδοσία, ποιός εργαζόμενος από την επιχείρηση πρέπει να στηριχθεί. Οι εργαζόμενοι κατέφθαναν και έλεγαν ανοιχτά και καθαρά πως τους έχουν στείλει οι επόπτες. Ο θίασος της ομάδας Βασιλόπουλου βλέποντας αυτήν την κατάσταση και μπροστά στην παρουσία μας, προσπαθούσε να τους σταματήσει, να τους κλείσει το στόμα, να μη λένε πολλά καθώς η γλώσσα τους πήγαινε ροδάνι και έλεγε αλήθειες. Οι εικόνες αυτές όπως και οι προσωπικές καταγγελίες έχουν καταγραφεί.


Στις εκλογές-παρωδία αυτού του μηχανισμού φανερώθηκε και το νομικό εισιτήριο που η δικηγόρος Κ.Κ. επέτρεπε ως νομιμοποιητικό έγγραφο, ώστε να συμμετάσχει σε αυτές ένας οποιοσδήποτε εργαζόμενος. Το δίνουμε στη δημοσιότητα ώστε να αντιληφθεί και ο πιο καλόπιστος εργαζόμενος και συνδικαλιστής για τι είδους μηχανισμούς αναφερόμαστε, πώς λειτουργούν και με τί όρους.


Η υπεύθυνη δήλωση που καταγράφεται ως νομιμοποιητικό έγγραφο και αναφέρει πως ένας εργαζόμενος που δουλεύει απλά και αόριστα στον ιδιωτικό τομέα (δηλαδή μια αστείρευτη δεξαμενή που χωρά από οικοδόμους, μεταλλεργάτες, δασκάλους ως ναυτεργάτες, νοσηλευτές, γιατρούς και πάει λέγοντας), είναι ασφαλισμένος και δηλώνει πως θέλει να εγγραφεί στο «σωματείο» και να συμμετάσχει στις εκλογές, ήταν το εισιτήριο για τις εκλογές-παρωδία. Έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο σήψης που τέτοιοι μηχανισμοί που τιτλοφορούνται ως σωματεία, εγγράφουν μέλη μέσω υπεύθυνων δηλώσεων. Ποντάρουν αθροιστικά στην άσκηση της εργοδοτικής πίεσης, στη φοβία ως και την άγνοια των εργαζόμενων, προκειμένου να μετρούν κουκιά και να εκλέγονται.


Το παραπάνω χαρτί-καρνάβαλος το όποιο δεν έδιναν μαζί με άλλα στοιχεία των υποτιθέμενων αρχαιρεσιών στους εκλεγμένους στην ΟΙΥΕ, στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά και σε μέλος του ΔΣ της ΓΣΕΕ, προσπάθησαν να το κρύψουν. Γι’ αυτό αν και μπροστά στις αστυνομικές δυνάμεις (ως και τη ΓΑΔΑ) που οι ίδιοι φώναξαν και κινητοποίησαν, ζητούσαν το πρωτοφανές.. Δηλαδή να μεταφερθούν με ασφάλεια τα χαρτιά των σωματείων και η εφορευτική επιτροπή σε ένα άλλο μέρος και μυστικά, ώστε τάχα να κλείσουν τη διαδικασία. Στη συνέχεια και μπροστά στην απαίτηση και την αταλάντευτη στάση των εκλεγμένων εκπροσώπων μας να βρίσκονται εντός της διαδικασίας του κλεισίματος των πρακτικών της ημέρας, για ένα «σωματείο» που βρίσκεται στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και στην ΟΙΥΕ, όχι μόνο δεν έκλειναν το πρακτικό, όχι μόνο δεν ήθελαν την παρουσία μας αλλά εφεύρισκαν κάθε είδους δικαιολογία για να την αποτρέψουν, γεγονός που δεν πέρασε. Οι λόγοι που δε μας ήθελαν μέσα στα πόδια τους είναι προφανείς και μπορεί να τους καταλάβει ο καθένας εντός και εκτός του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος. Είναι οι ίδιοι λόγοι που τους οδηγούν να στήνουν εκλογές και μηχανισμούς στα κρυφά και αργότερα να καταγγέλλουν με πάθος τις δυνάμεις που τους ανακαλύπτουν και φανερώνουν τις βρωμιές τους.


Έχουμε τοποθετηθεί ήδη για αυτά τα «σωματεία»-μηχανισμούς. Δεν ψάχνουμε ηθική και αξιοπρέπεια σε αυτές τις δυνάμεις. Άλλωστε το γαϊτανάκι αυτών των σωματείων αποτελεί το 90% της δύναμης της ομάδας Βασιλόπουλου στη ΓΣΕΕ και με βάση αυτά εκλέγονται, γι’ αυτό και είναι αδίστακτοι.


Από την πλευρά μας, για ένα να είναι σίγουροι! Δε θα επιτρέψουμε την εξόφθαλμη εργοδοτική παρέμβαση και τη νοθεία στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, δε θα επιτρέψουμε τη συμμετοχή των εργοδοτών και των ανθρώπων του στις γραμμές μας.



Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στο εμπόριο και σε κάθε κλάδο, να πάρουν άμεσα θέση.