«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019

Ε. Κ. Αγρινίου: Αποφάσεις από τη σύσκεψη για τους δασεργάτες στα οκτάμηνα

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Γενάρη  σύσκεψη  με πρωτοβουλία  του Δ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αγρινίου  στο Ε.Κ.Α.  με τους εργαζόμενους ( από Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Αμφιλοχία ) στα οκτάμηνα  προγράμματα  στα Δασαρχεία  με θέμα τα  προβλήματα των εργαζομένων  και η διεκδίκησή τους .
Στη σύσκεψη παρευρέθηκε  ο βουλευτής Αιτωλ/νίας  του Κ.Κ.Ε.   Μωραΐτης Νίκος , που συζήτησε με τους εργαζόμενους  για την επίκαιρη ερώτηση  που κατέθεσε το Κ.Κ.Ε.  στην  υπουργό  εργασίας  για τα προβλήματα...
  των εργαζομένων  σ’ όλη τη χώρα  και την απάντηση  του υφυπουργού  κ. Νάσου Ηλιόπουλου.
Μετά από συζήτηση  αποφασίστηκε  ότι θα χρειαστεί να παρθούν πρωτοβουλίες   για την επίλυση  των αιτημάτων τους .  Για το λόγο αυτό  την Πέμπτη  24 Γενάρη, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των εργαζομένων και του Ε.Κ.Α.  στην πανελλαδική παράσταση  στο υπουργείο  εργασίας  στις  12 το μεσημέρι , στηρίζοντας  την πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου  & Ανατολικής Αττικής   και ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα  για  πανελλαδικό συντονισμό. Μετά τη συνάντηση  με την υπουργό θα συζητηθούν οι  περαιτέρω ενέργειες.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε  να δημιουργηθεί  επιτροπή αγώνα  με εκπροσώπους των εργαζομένων  και από τα τρία δασαρχεία .

Οι εργαζόμενοι  αγωνίζονται και διεκδικούν :
Ø  Να ασφαλίζονται  με τον κωδικό  του ειδικευμένου δασεργάτη , γιατί τέτοια είναι  η εργασία  που κάνουν και όχι με τον κωδικό του ανειδίκευτου εργάτη  που ασφαλίζονται σήμερα.
Ø  Μέτρα υγιεινής και  προστασίας στους χώρους δουλειάς.
Ø  Παράταση των εργασιών  επ’ αόριστο  μετά το τέλος  του προγράμματος , γιατί οι εργασίες που κάνουν  καλύπτουν μόνιμες  και διαρκείς ανάγκες  στον τομέα της δασοπροστασίας, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Καλούμε  όλους τους εργαζόμενους  της περιοχής  να στηρίξουν τον αγώνα των συναδέλφων δασεργατών.

ΤΟ Δ.Σ.