«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Η παρουσίαση της βιογραφίας της Κατίνας Χαντζάρα

Στην κατάμεστη αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ  έγινε η παρουσίαση του βιβλίου της Ειρήνης Δ.Τριανταφύλλου «Κατίνα Χαντζάρα(1912 – 1944) -Ζωή πέρα από τη Σιωπή».
Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της συγγραφέως και παρακολούθησε με ενδιαφέρον τον σχολιασμό και τις παρατηρήσεις του δημοσιογράφου Γιάννη Τριάντη, του Δρ. Ιστορίας – ΣΕΕ – ΠΕ.Κ..Σ. Δυτ. Ελλάδας Απόστολου Βετσόπουλου και  της Δρ.Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Χρυσούλας Σ πυρέλη...




Την ευθύνη της παρουσίασης είχε ο Ιωάννης Νεραντζής, Δρ Ιστορικής Γεωγραφίας Πανεπιστημίου Κρήτης ενώ αποσπάσματα από προφορικές μαρτυρίες διάβασαν  οι ηθοποιοί: Γιούλη Μαρούση, Βάσια Βλάχου, Τόνια Σκιαδά.
Στην αξία του βιβλίου αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου: “Η βιογραφία της Κατίνας Χαντζάρα είναι ένα ανεκτίμητο κείμενο για την ιστορία της πόλης. Η ακούραστη έρευνα της Ειρήνης Τριανταφύλλου έριξε φως στην ζωή μιας σύγχρονης ηρωίδας του Αγρινίου. Μέσα από αυτό το βιβλίο δικαιώνεται ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη. Οι μαρτυρίες και η συγκινητική περιγραφή της εκτέλεσης των 120 πατριωτών, όπως καταγράφεται από τη συγγραφέα, μας υπενθυμίζει ότι η ιστορία γράφεται από τους γενναίους. Μόνο ευγνωμοσύνη αξίζει στους Αγρινιώτες αγωνιστές. Η κ. Ειρήνη Τριανταφύλλου με αυτό το βιβλίο διδάσκει σεβασμό στις αξίες, σεβασμό στην ιστορία μας. Μας διδάσκει ότι δεν πρέπει να ξεχάσουμε κομμάτια της ιστορίας μας, γιατί τότε θα είναι σα να διαγράφουμε ένα κομμάτι από το μέλλον μας». 

Η εκδήλωση ήταν συνδιοργάνωση του Δήμου Αγρινίου και των εκδόσεων ΄΄γράμμα΄΄.


ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

***
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου ενημερώνει για την τελευταία τροποποίηση της υπ’ αρθμ. ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/7408/1228/08.02.2018 ΚΥΑ (ΦΕΚ 474/Β/14.2.2018) με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση  (ΦΕΚ49/Β/18.01.2019) η οποία δίνει το δικαίωμα, στους καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα που έχουν  αποσυνδεθεί  από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι και τις 31/10/2018, να υποβάλουν σχετική αίτηση προκειμένου να λάβουν  το εφάπαξ  ειδικό βοήθημα από την Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε  ΑΕ.
Οι προς εξέταση δικαιούχοι από την αρμόδια Επιτροπή για να υποβάλουν αίτηση πρέπει να πληρούν τα παρακάτω:
·         Η αποσύνδεση να έχει γίνει στην παροχή ρεύματος της κύριας κατοικίας τους
·         Εισοδηματικά και Περιουσιακά κριτήρια με βάση τους ορισμούς του άρθρ. 2 της Γ.Δ.5οικ.2961-10/24.1.2017 (ΦΕΚ Β΄128)  κοινής υπουργικής απόφασης

Για την υποβολή των αιτημάτων σας και  περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Κέντρο Κοινότητας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αγρινίου, Γληνού 1, και στο τηλέφωνο: 26410/46990.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
                                                                     ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ
     ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
                                                                  ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

***

Έκτακτη αλλαγή στο Πρόγραμμα Διανομών (ΤΕΒΑ)  του Δήμου Αγρινίου

  
Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και  Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου ανακοινώνει ότι:
        
        ØΚατόπιν έκτακτης ενημέρωσης, οι προγραμματισμένες διανομές κρέατος και ειδών οπωροπωλείου του <<Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)>> του Δήμου Αγρινίου και της Ι.Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας τις ημέρες Πέμπτη  24/01/2019 και Παρασκευή 25/01/2019, μετατίθενται και θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 29/01/2019 και την Τετάρτη 30/01/2019.
      ØΤην Δευτέρα στις 28/01/2019 θα πραγματοποιηθεί διανομή πατάτας μόνο σε όσους ωφελούμενους του Προγράμματος δεν παρέλαβαν στις διανομές που πραγματοποιήθηκαν στις 17/01/2019 και 18/1/2019.

Για την  διαδικασία  των  διανομών:
          ŸΟ κάθε δικαιούχος θα πρέπει να έχει μαζί του επίσημο έγγραφο απ’ όπου προκύπτει το Α.Μ.Κ.Α. ή το ΑΦΜ του όπως ορίζει το πρόγραμμα και την αστυνομική του ταυτότητα.
ŸΣε περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν δύναται να προσέλθει στο σημείο διανομής, τα προϊόντα θα παραληφθούν από τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση του δικαιούχου θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής.
ŸΠαρακαλούνται επίσης οι δικαιούχοι του προγράμματος, όπως μεριμνήσουν για την παραλαβή και μεταφορά των ευπαθών προϊόντων από τον χώρο του Παντοπωλείου, δεδομένου ότι θα δωθούν αρκετές ποσότητες προϊόντων, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της διαδικασίας των διανομών.
 ŸΗ διανομή θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Αγρινίου,  στην οδό Βλαχοπούλου 13, ως εξής:
ŸΔευτέρα 28/1/2019  διανομή πατάτας από τις 9.00 πμ. εώς τις 14.00 μμ.
ŸΤρίτη 29/01/2019 εώς Τετάρτη 30/1/2019  διανομή κρέατος και ειδών οπωροπωλείου από τις 9.00 πμ. έως  τις 14.00 μμ.

Πλαίσιο κειμένου: Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 2641025392.

***

Ανακοίνωση Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας



Η Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με την Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Αιτ/νιας-Τμήμα Αγρινίου ενημερώνει του δημότες Αγρινίου για τα προβλήματα που δημιουργούνται από την παρουσία περιστεριών στον αστικό ιστό τα εξής:

·         Τα περιστέρια columbidae και  columbia  livia  (Αγριοποερίστερο και Περιστέρι το κοινό) τα συναντάμε σε πόλεις και γενικά σε κατοικημένες περιοχές.
·         Από τη συγκέντρωση των πτηνών αυτών δημιουργούνται προβλήματα από τα περιττώματα  και τα φτερά τους και μπορούν μεταδοθούν νοσήματα.
·         Τα περιστέρια είναι φορείς έξω- και ενδο-παρασίτων, ιών, και μικροβίων, και άλλων μικροοργανισμών, ακάρεων κ.ά
·         Είναι είδη άγριας πανίδας και διέπονται από ειδικές διατάξεις προστασίας και διεθνείς συμβάσεις του ΥΠΕΚΑ και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και διεθνείς συμβάσεις ΥΠΕΚΑ και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ως εκ δεν επιτρέπεται να θανατωθούν.
·        Οι μόνες επιτρεπτές ενέργειες για τον περιορισμό των προβλημάτων έγκειται στην απώθησή τους και μη προσέλκυσή τους.

Τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν από τους κατοίκους έχουν κύριο στόχο να εμποδίσουν την πρόσβαση σε συγκεκριμένα σημεία και είναι τα εξής: 
  1. Μη ρήψη τροφών και σπόρων που προσελκύουν τα πτηνά
  2. Τοποθέτηση ειδικών ακίδων στις επιφάνειες που κάθονται
  3. Τοποθέτηση ειδικών διχτυών στους χώρους που συχνάζουν και πρέπει να προστατευτούν
  4. Χρησιμοποίηση απωθητικών ουσιών και άλλων ειδικών εγκαταστάσεων απώθησης (ηλεκτρικές συσκευές ήχων, ειδικά σύρματα κ.α).
  5. Να μην υπάρχουν ελεύθερες εσοχές που μπορούν να φωλιάζουν τα πουλιά
  6. Κάλυψη και σφράγιση εγκαταλελειμμένων ή ημιτελών κτιρίων και χώρων που φωλιάζουν περιστέρια, ώστε να μην επιτρέπεται η είσοδος και εγκατάσταση στα πτηνά.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ