«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Μουσικοθεατρική παράσταση «Αχελώος. Το ποτάμι μιλούσε…»

Το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου, παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση «Αχελώος. Το ποτάμι μιλούσε…», με θρύλους και τραγούδια της Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019, στο...
Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών (Σίνα και Δαφνομήλη 1, Κολωνάκι-Αθήνα), έπειτα από πρόσκληση του «Συλλόγου Των Εν Αθήναις Αγρινιωτών», με ελεύθερη είσοδο. Ώρα έναρξης 12.00
«…στο διάβα του ποταμού Αχελώου, ξεπηδούν μύθοι, θρύλοι και ιστορίες. Η Διηάνειρα, συναντά τον Ηρακλή, έπειτα από την πάλη του με τον θυμωμένο ποταμό. Τότε ο ηττημένος Αχελώος, θα ρίξει κατάρα πάνω στους ανθρώπους, δυσκολεύοντας τη μοίρα τους. Έτσι η Ρήνη θα συναντήσει τον Ανήλιαγο, η Αγγέλω θα πολεμήσει σαν λιοντάρι για την ελευθερία της, δυο γάμοι θα ανταμωθούν και θα μαρμαρώσουν, ενώ δυο αδέρφια θα βρεθούν απέναντι, την ώρα που μια γυναίκα αναπολεί τη ζωή της ψάχνοντας το φυλαχτό της πίστης… Ιστορίες και τραγούδια φυλαγμένα στο σεντούκι του τόπου μας, που μαρτυρούν την ομορφιά και τον πλούτο της Αιτωλίας και της Ακαρνανίας. Από τότε που το ποτάμι μιλούσε…»

Συντελεστές :
Σκηνοθεσία, κείμενο, διδασκαλία χορωδίας : Ευσταθία Γρέντζελου
Πρωτότυπη μουσική, διασκευές, ενορχήστρωση : Γιώργος Αθανασόπουλος
Επιμέλεια αφίσας, ζωγραφική σε καμβά : Μαρία Φερεντίνου
Συμμετέχουν τα τμήματα :
Χορωδίας, υπεύθυνη Ευσταθία Γρέντζελου
Παραδοσιακών οργάνων, υπεύθυνος Γιώργος Αθανασόπουλος
Κρουστά : Μάκης Φεγγούλης
Συγγραφείς-πηγές : Σοφοκλής, Νικόλαος Πολίτης, Κώστας Κρυστάλλης, Γεώργιος Βλάχος, Πέτρος Θέμελης, προφορικές μαρτυρίες και παραλογές.
Θερμές ευχαριστίες στον συγγραφέα & εκπαιδευτικό κο Ευθύμιο Πριόβολο, για τη γενναιόδωρη διάθεση λαογραφικών έργων του με αναφορά στον τόπο.

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ           Αγρίνιο 24 Ιανουαρίου 2019
ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ