«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

«Με σεβασμό στον άνθρωπο, με συναίσθηση του χρέους και της ευθύνης μας, νοιαζόμαστε για τον πολίτη και υλοποιούμε ένα σχέδιο δράσης πρωτοποριακό για τα δεδομένα της χώρας. Σε εποχή κρίσης, με νοικοκύρεμα και αδαμάντινη διαχείριση, διαμορφώνουμε και στηρίζουμε δομές που έχει ανάγκη η κοινωνία και ιδιαίτερα οι ευάλωτοι συμπολίτες μας». Με αυτά τα λόγια ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας περιέγραψε το...
σημαντικό έργο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που σήμερα Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019 έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της.
Ο Περιφερειάρχης έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε έργα που υιοθετήθηκαν και υλοποιήθηκαν και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, τα οποία απευθύνονται σε άτομα με Αναπηρίες.
Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ, που ισχύει από αύριο Τετάρτη 23-01-2019 μέχρι και την Παρασκευή 25-01-2019 και δημοσιοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει επιδείνωση του καιρού από τα Δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που πιθανώς θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, και τους θυελλώδεις νότιους άνεμους που η ένταση τους θα φτάνει τα 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019 στις 12 το μεσημέρι, ξεκινά η επίσημη λειτουργία του Film Office της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας το οποίο στεγάζεται στη συμβολή των οδών Αμερικής και Αιγίου στην Πάτρα.
Σκοπός του Film Office είναι να αποτελέσει κόμβο διαχείρισης των αιτημάτων κινηματογράφησης και φωτογράφησης, καθώς επίσης και διασύνδεσης των επαγγελματιών και φορέων που σχετίζονται με την εκτέλεση μιας οπτικοακουστικής παραγωγής.
Η λειτουργία των Film Offices στις Περιφέρειες, όπως είναι γνωστό, χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Ωστόσο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αξιοποιεί και παράλληλες, πρόσθετες ευκαιρίες για να προσελκύσει τους σημαντικότερους διεθνείς φορείς που επενδύουν στη βιομηχανία του κινηματογράφου.
Τα στεγαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το 10ο Γενικό Λύκειο της Πάτρας - που βρίσκεται στην περιοχή των Ιτεών - και η ανέγερση νέου κτιρίου αποτέλεσαν αντικείμενο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019, υπό τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα.
«Ως Περιφέρεια μέχρι σήμερα έχουμε χρηματοδοτήσει την ανέγερση 30 σχολικών συγκροτημάτων στη Δυτική Ελλάδα, εκ των οποίων τα 12 βρίσκονται στην Αχαΐα. Σε συνεργασία με τους Δήμους έχουμε καταφέρει να αντιμετωπίσουμε χρόνια προβλήματα και να ανταποκριθούμε στο σύνολο των αιτημάτων που μας τέθηκαν από το 2011»,σημείωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας,επισημαίνοντας ότι και για την περίπτωση του 10ου ΓΕΛ Πάτρας θα διερευνηθούν οι δυνατότητες που υπάρχουν ώστε να αναζητηθούν και να εξασφαλιστούν οι πόροι για την ανέγερση του νέου σχολικού συγκροτήματος.
Τη διαμόρφωση ενός πρότυπουΟικο-Τουριστικού Πάρκου στην περιοχή του Φράγματος Πείρου – Παραπείρουσυμπεριλαμβανομένης της Τεχνητής Λίμνης Αστερίου, προβλέπει η βραβευθείσα μελέτη στρατηγικής χωροταξικής ανάπτυξης που υποβλήθηκε στο πλαίσιο του Ανοικτού Χωροταξικού Διαγωνισμού Ιδεών τον οποίο διεξήγαγε και χρηματοδότησε το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Σύμφωνα με την πρόταση, το περιεχόμενο της οποίας παρουσιάστηκε σήμερα Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 στην Εκτελεστική Επιτροπή, η Τεχνητή Λίμνη Αστερίου μπορεί να ενταχθεί σε ένα δίκτυο φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και να λειτουργήσει συνδυαστικά με τα παραγωγικά δίκτυα της βορειοδυτικής Πελοποννήσου.