«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΙΔΡΥΜΑ  ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ Ν.Π.Ι.Δ

                         ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΩΔΕΙΟ
                                    Κολιάτσου 33, Κόρινθος, τηλ. 2741081058
                    Ανδρούτσου 16, Άσσος Κορινθίας , τηλ. 2741087747 & 6978893190
       1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ
 Από την Παρασκευή 8 έως και την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 θα  πραγματοποιηθεί στην Κόρινθο ένα σημαντικό και  αξιόλογο από παιδαγωγικής και μουσικής απόψεως Σεμινάριο Διεύθυνσης Χορωδίας, που διοργανώνει...
το Σύγχρονο Κορινθιακό Ωδείο, στο οποίο θα διδάξει ένας εκ των κορυφαίων διευθυντών Χορωδίας, ο Νίκος Ευθυμιάδης (Master of Arts στη Διεύθυνση).
Το τριήμερο σεμινάριο (8 έως 10 Φεβρουαρίου 2019) απευθύνεται σε Διευθυντές Χορωδιών (μικτών, ανδρικών, γυναικείων, παιδικών, νεανικών, ωδείων, σχολείων κ.λπ.), σε καθηγητές μουσικής Α/θμιας και Β’/θμιας εκπαίδευσης που διευθύνουν χορωδία, καθώς και σε σπουδαστές μουσικής, εκκολαπτόμενους διευθυντές χορωδίας και σε ερασιτέχνες διευθυντές χορωδίας, χορωδούς κλπ.
Στις αίθουσες του Σύγχρονου Κορινθιακού Ωδείου (Κολιάτσου 33 , β΄ όροφο, Κόρινθο)καθηγητές μουσικής - διευθυντές χορωδιών, ενεργοί-ακροατές-χορωδοί θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο σεμινάριο, που περιλαμβάνει πρωινή-απογευματινή εργασία. Τα μαθήματα θα γίνονται καθημερινά, σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα. Το σεμινάριο είναι διάρκειας 28 εκπαιδευτικών ωρών που αποτελεί πιστοποίηση και ως επιμόρφωση εκπαιδευτικών Α/θμιας & Β/θμιας στη συγκεκριμένη εξειδίκευση.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
1.     Τεχνική διεύθυνσης
2.     Ρεπερτόριο χορωδίας από τη μονοφωνική μουσική έως την  πολυφωνία
3.     Ερμηνεία
4.     Μεθοδολογία διδασκαλίας τραγουδιού

                         Το ωρολόγιο πρόγραμμα αναλυτικά:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  8  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

4.00-9.00μ.μ 



ΣΑΒΒΑΤΟ  9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

9.00 π.μ - 2.00μ.μ

4.00-9.00μ.μ 



ΚΥΡΙΑΚΗ   10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

9.00 π.μ - 3.00μ.μ


Η θεωρία θα συνδυαστεί με την πράξη διεύθυνσης χορωδίας, που απαιτεί ιδιαίτερη εξειδίκευση. Η Χορωδία του Δήμου Νεμέας ( μικτή- πολυφωνική), η Παιδική Χορωδία &το Γυναικείο Χορωδιακό Σύνολο  του Σύγχρονου Κορινθιακού  Ωδείου  θα χρησιμοποιηθούν ως εργαστηριακές χορωδίες. Σε όλους τους συμμετέχοντες – οι οποίοι θα έχουν δηλώσει συμμετοχή έως τις 27/1/2019 -θα σταλεί άμεσα το  ρεπερτόριο των εργαστηριακών χορωδιών, για μελέτη και προετοιμασία καθώς και άλλο πλούσιο ρεπερτόριο.
Οι πρόβες συνοδεύονται από ελεύθερο διάλογο με  τους συμμετέχοντες για την επίλυση κάθε απορίας.
Σε όλους τους συμμετέχοντες, ενεργούς και ακροατές, θα δοθούν διπλώματα συμμετοχής.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στο Ίδρυμα Μουσικών Μελετών Ν.Π.Ι.Δ του Σύγχρονου Κορινθιακού Ωδείου , Κολιάτσου 33, Κόρινθος, τηλ. 2741081058, και  Ανδρούτσου 16, Άσσος Κορινθίας , τηλ. 2741087747 & 6978893190, e-mail : geogian68@gmail.com
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΙΚΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ

Ο Νίκος Ευθυμιάδης, πάνω από 30 χρόνια πρωτοστατεί στη χορωδιακή ζωή της χώρας (και όχι μόνο) διαμέσου Σεμιναρίων Διεύθυνσης, Χορωδιακών Εργαστηρίων, Συναντήσεων και Φεστιβάλ, συναυλιών, μαδριγαλιστικών συνόλων καθώς και μικτών, γυναικείων, παιδικών και σχολικών χορωδιών που διευθύνει.
Ο Νίκος Ευθυμιάδης (master of Arts στη Διεύθυνση) είναι Επισκέπτης Καθηγητής στη Μουσική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νις (Σερβία) και Καλλιτεχνικός  Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, καθώς και  Ωδείων. Επίσης, διευθύνει δεκαετίες πολυφωνικές χορωδίες, ερμηνεύοντας ένα ευρύ ρεπερτόριο Ελληνικής και ξένης μουσικής (από την αρχαία ελληνική μουσική μέχρι σήμερα), στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 Έχει πραγματοποιήσει πάνω από  χίλιες διακόσιες (1200) συναυλίες στο εξωτερικό (Ευρώπη – Η.Π.Α). Ιδιαίτερη είναι η εξειδίκευσή του στην παλαιά μουσική (γρηγοριανό – αμβροσιανό μέλος – αναγέννηση).  Έχει διδάξει σε πολλά σεμινάρια διεύθυνσης στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ιταλία.
Είναι μέλος διεθνών κριτικών επιτροπών Φεστιβάλ και Διαγωνισμών Χορωδιών του εξωτερικού και της Ελλάδος. Εκδότης- Διευθυντής του πρωτοποριακού περιοδικού μουσικής εκπαίδευσης, χορωδιακής μουσικής, σύνθεσης και μουσικολογίας ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΡΤΕΛΙΝΑ (Ο ΝΕΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΑΣ).
Έχει διατελέσει επί σειρά ετών Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΙΕΘΝΟΥΣ  ΦΕΣΤΙΒΑΛ  ΜΟΥΣΙΚΗΣ  ΔΕΛΦΩΝ, Κεφαλλονιάς κ.λπ., Ειδικός συνεργάτης του Υπουργείου Παιδείας για θέματα μουσικής εκπαίδευσης. Δίδαξε στην Ελλάδα στην πρωτοποριακή μουσικοπαιδαγωγική μέθοδο διαδασκαλίας «Τραγουδώ Διαβάζοντας» του Ιταλού Roberto Goitre. Έχει εξειδικευτεί ιδιαίτερα στην παιδική φωνή και διευθύνει παιδικές και σχολικές χορωδίες.