«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ (ΕΙΝΝΑΑ): OΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΙΝΝΑΑ

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 23/07-11-2022

 

OΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ  10:30πμ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

 

Πραγματοποιήθηκε  Γενική Συνέλευση της ΕΙΝΝΑΑ με θέμα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη νοσοκομειακή περίθαλψη καθώς και για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην πλειοψηφία των τμημάτων του νοσοκομείου λόγω της τεράστιας υποστελέχωσης.

Έγινε ενημέρωση για τις σημαντικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, το οποίο βάζει ταφόπλακα στη δημόσια δωρεάν υγεία, ενισχύει αποφασιστικά την ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση του εθνικού συστήματος υγείας σε συνέχεια των αναδιαρθρώσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων διαχρονικά...

Καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, θεσμοθετεί την μερική απασχόληση και την είσοδο ιδιωτών ιατρών στο ΕΣΥ, δίνει τη δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου στους νοσοκομειακούς ιατρούς αφού πρώτα θα συμμετάσχουν στην πρωινή εργασία, στο πρόγραμμα των εφημεριών, στην ολοήμερη λειτουργία του νοσοκομείου δηλ στα απογευματινά-ιδιωτικά ιατρεία και χειρουργεία. Προφανώς πρόκειται για ρυθμίσεις που θα ευνοήσουν τα μεγαθήρια του ιδιωτικού τομέα υγείας που θα κάνουν χρυσές δουλειές.

 

Θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια τους ασθενείς να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να πραγματοποιούν  διαγνωστικές εξετάσεις, ελέγχους, ιατρικές επισκέψεις  χειρουργικές επεμβάσεις, παρακάμπτοντας τις λίστες με τις μεγάλες αναμονές στα πρωινά ραντεβού που είναι δωρεάν. Θέλουν να οδηγήσουν τους ιατρούς να κατευθύνουν οι ίδιοι τους ασθενείς στα ιδιωτικά ιατρεία και τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να ενισχύσουν το εισόδημά τους. Εκφράστηκε η συνολική απόρριψη του νομοσχεδίου και η απαίτηση να αποσυρθεί άμεσα.

Επιβεβαιώθηκαν από όλους τους συναδέλφους οι σοβαρές ελλείψεις και η υποστελέχωση στην πλειοψηφία των τμημάτων, με την ασφάλεια των προγραμμάτων εφημερίας να είναι στον αέρα, όπως η παθολογική κλινική αλλά και άλλα τμήματα που προκειμένου να ανταπεξέλθουν οι συνάδελφοι εξαναγκάζονται σε υπερεφημέρευση πχ χειρουργική, γυναικολογική, αιμοδοσία κλπ. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη ΜΕΘ που έχουν απομείνει 2 ιατροί με άμεσο κίνδυνο να μη συνεχιστεί η λειτουργία της από τις 7 Νοέμβρη και μετα.

Καταδικάστηκε από όλους το κλίμα εκφοβισμού από τη Διοίκηση και τους εκάστοτε υπηρεσιακούς παράγοντες απέναντι στο προσωπικό ώστε να μη διεκδικούν και να δέχονται αδιαμαρτύρητα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

 

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

Διεκδικούμε:

·                    Να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο για τη νοσοκομειακή περίθαλψη που βάζει ταφόπλακα στη δημόσια δωρεάν υγεία

·                    Υγεία κατοχυρωμένο δικαίωμα και όχι εμπόρευμα-προνόμιο για λίγους

·                    Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης

·                    Να προκηρυχθούν με κατεπείγουσες διαδικασίες όλες οι κενές οργανικές θέσεις αλλά και νέες σε τμήματα που είναι απαραίτητες

·                    Εφαρμογή των αποφάσεων του Στε για αποκατάσταση όλων των μισθολογικών απωλειών

·                    Επαναφορά 13ου-14ου μισθού

·                    Ένταξη στα ΒΑΕ-Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας

·                    Μονιμοποίηση των συμβασιούχων

 

           Ο Πρόεδρος                                                                                       Η Γραμματέας

     Αραβανής Μάκης                                                                                  Πατρινού Βάνα