«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

49η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ - ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Με παλμό και μαχητικότητα οι συγκεντρώσεις σε πόλεις (ΦΩΤΟ)

Αρκετά δυναμικές, με παλμό και μαχητικότητα ήταν οι συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν από Εργατικά Κέντρα, συνδικάτα εργαζομένων και άλλους λαϊκούς και φορείς νεολαίας, σε πόλεις της Δυτικής Ελλάδας, προς τιμήν της 49ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν διάφορες δράσεις, ενώ το «αγωνιστικό ραντεβού» ανανεώθηκε για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Στο Αγρίνιο

Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο. Συμμετείχαν συνδικάτα εργαζομένων, μαθητές, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και άλλοι φορείς.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο γενικός γραμματέας του ΕΚ, Δημήτρης Δήμας, καλώντας σε συνέχιση του αγώνα για τη δικαίωση όλων των αιτημάτων των αγωνιζόμενων φοιτητών και των εργαζομένων του...

Νοέμβρη του 1973. Ακολούθησε, πορεία με παλμό και συνθήματα στους δρόμους της πόλης, όπου κατέληξε στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Εκεί, στεφάνια κατατέθηκαν απ’ το Εργατικό Κέντρο, την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, τα Συνδικάτα Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου και τον ΣΦΕΑ.

Επίσης, την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τίμησε το απόγευμα της Πέμπτης, η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη στο Αγρίνιο. Εκ μέρους της ΤΕ του Κόμματος, στεφάνι κατέθεσε ο γραμματέας της, Παναγιώτης Σταθελάκης και εκ μέρους του ΤΣ της ΚΝΕ Αιτωλοακαρνανίας, η Μαρία Θεοδώρου.

Περισσότερα ΕΔΩ: www.902.gr