«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ

 Με τη συμμετοχή παραγωγών, συλλόγων της περιοχής και πλήθος κόσμου ολοκληρώθηκε το «2ο Φεστιβάλ Πορτοκαλιού»  στα Καλύβιαπου πραγματοποιήθηκε από τον  Δήμο Αγρινίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Κοινότητα Καλυβίων.

Κατά τη διάρκεια του τριήμερου Φεστιβάλ έγιναν δράσεις στους πορτοκαλεώνες από μαθητές σχολείων, παρουσιάστηκε η έκθεση της Χρυσούλας Φούκα με τίτλο «…διάθεση», η έκθεση φωτογραφίας «Πορτοκάλι …μια παράδοση 300 χρόνων», συζήτηση με θέμα την προσφορά των εσπεριδοειδών στη ζωή και την οικονομία...

 Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου ο Σύλλογος Γυναικών Καλυβίων, η Χορευτική Ομάδα Καλυβίων και η Χορωδία Καλυβίων «Άγιος Νικόλαος», ηθεατρική ομάδα AnArπαρουσίασαν θεατρικά δρώμενα  ενώ  παρουσιάστηκαν εδέσματα με βάση το πορτοκάλι από την κ. Εύα Δρακοπούλου και συλλόγους γυναικών.

 Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου έδωσε συγχαρητήρια  στον πρόεδρο της Κ.Καλυβίων Δημήτρη Αναστασίου και όλους όσοι εργάστηκαν για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων:

«Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στο μοναδικό σε γεύση και ποιότητα πορτοκάλι της περιοχής μας.Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, η ανάδειξη  των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων είναι προτεραιότητα. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους εσάς που συνεργαστήκατε για να προβάλλετε την σπουδαία παραγωγή σας».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Εορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου και της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων

Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε η Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου και ο  εορτασμός της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στο Αγρίνιο.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την έπαρση της σημαίας στην πλατεία Μαρίας Δημάδη. Ακολούθησε επίσημη δοξολογία στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής και ομιλία από τον Αντισυνταγματάρχη (Π.Β )Ε.Α κ. Περικλή Τσάντζαλο, Πρόεδρο Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού Ν.Αιτ/νιας.

Αμέσως μετά  πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Πεσόντων στην πλατεία Μαρίας Δημάδηαπό τον Αντιδήμαρχο Αγρινίου Κώστα Καλαντζή, την πρόεδρο της Κοινότητας Αγρινίου Φωτεινή Βλάχου, τον Αστ. Δντη Δημήτρη Γαλαζούλα, τον εκπρ. Ανωτέρου Διοικητή Φρουράς Μεσολογγίου Γρ.Γιώτη, τον Διοικητή Αεροπορικού Φυλακίου Αγρινίου  Κ. Σδούκο, τον Διοικητή ΠΥ Αγρινίου Ευστράτιο Πετράκη, τον πρ. της Ένωσης Αποστράτων Αξ. Αιτ/νιας Κ. Τσάτζαλο, τον εκπρ. Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου Δ. Τσούνη, τον εκπρ. του Αν. Σύνδεσμου Εφέδρων Κ. Λιάπης. 

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Βασιλείου Παναγόπουλου  από την Αντιδήμαρχο Αγρινίου Μαρία Παπαγεωργίου, εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και εκπρόσωπο της οικογένειας Παναγόπουλου.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ