«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε. - Φτάνει πια ! Όλοι στην πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη !

   Ταχ. Δ/νση: Κατεχάκη 56, Τ.Κ.: 11525                                       Αθήνα,    03-11-2022

Ιστοσελίδα: www. oseade.blogspot.com                                     Α.Π:75 Τηλ.: 2132035750 - Φάξ:2132035723

Τηλ. Προέδρου: 6909612632                                                       ΠΡΟΣ :

E-mail Προέδρου: gabrielioannidis@gmail.com                  1) ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Τηλ. Γεν. Γραμματέως: 6976677863                                      2) ΜΜΕ   

E-mail Γεν. Γραμ.: hzepatos@gmail.com                                    

Φτάνει πια ! Όλοι στην πανελλαδική

απεργία στις 9 Νοέμβρη !

Οι εργαζόμενοι στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ανεξάρτητα από εργοδότη και σχέση εργασίας, αντιμετωπίζουμε καθημερινά τη συνεχιζόμενη πολιτική φτωχοποίησής μας. Προηγήθηκαν τα μνημόνια, η πανδημία και τώρα, με πρόσχημα τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, αντιμετωπίζουμε μια πρωτοφανή επέλαση της ακρίβειας, ενεργειακή αλλά και επερχόμενη επισιτιστική φτώχεια. Η επίθεση στο επίπεδο διαβίωσης μας δεν είναι ουδέτερη:

την ίδια στιγμή η κερδοφορία συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων είναι τεράστια όπως παραγωγών και έμπορων πετρελαίου, εφοπλιστών, τραπεζών, παραγωγών και έμπορων όπλων, μεγάλων ομίλων τροφίμων, που συνεχίζουν να θησαυρίζουν στην πλάτη τη δική μας αλλά και της μικρομεσαίας επιχείρησης.

Η σημερινή κυβέρνηση, συνεχίζοντας και εντείνοντας την αντιλαϊκή πολιτική των προκατόχων της, μας μοιράζει χάντρες (δελτία - pass φτωχοκομείου, καλάθι νοικοκυράς κλπ) την ώρα που χαρίζει δισεκατομμύρια στους μαυραγορίτες της ενέργειας, επιχειρώντας να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων γενικότερα.

Στο δημόσιο τομέα των μισθών κάτω από τα επίπεδα του 2005, ο εμπαιγμός με την κατάργηση (από το 2023) του χαρατσιού  «αλληλεγγύης» με όφελος από 0,00 έως 1,83 € την ημέρα, όπως και του Ταμείου «Προνοίας», δεν έχει προηγούμενο.

Οι ευθύνες είναι διαχρονικές, όλων των κυβερνήσεων, που εδώ και δεκατρία χρόνια  «κατακρεουργούν» τους μισθούς μας, την ώρα  που ο πληθωρισμός και η αισχροκέρδεια αποδεκατίζουν το εισόδημά μας και οι εργαζόμενοι στην χώρα μας έχουν χάσει αθροιστικά έως και το 60 % της αγοραστικής τους δύναμης.

Η πολιτική αποδόμησης και παραπέρα ιδιωτικοποίησης του Δημόσιων Συστημάτων Υγείας και Παιδείας, αποκτά εξαιρετικά επικίνδυνες διαστάσεις, ειδικά μετά την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και τις σχεδόν 35.000 χαμένες ζωές με  97,5 % θνησιμότητα εκτός ΜΕΘ), και μας αφορά άμεσα, γιατί μας μεταφέρει νέα βάρη και μάλιστα για κοινωνικά αγαθά που έχουμε χρυσοπληρώσει, με την ληστρική έμμεση και άμεση φορολογία. Η πολιτική αυτή πάει χέρι - χέρι με την υπονόμευση - συρρίκνωση κοινωνικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών (δικαίωμα στην απεργία, φακέλωμα - κρατικός έλεγχος συνδικάτων), την καταστολή και τον αυταρχισμό.

Το κύμα ακρίβειας δεν ήρθε από το πουθενά. Ζούμε τα αποτελέσματα του χρηματιστηρίου της ενέργειας που ψηφίστηκε με εντολή της ΕΕ από την προηγούμενη κυβέρνηση και εφαρμόστηκε από την σημερινή που υλοποιεί ευλαβικά, την «απελευθέρωση» της αγοράς ενέργειας παράλληλα με τις «μπίζνες» της ψευδεπίγραφης και πανάκριβης πράσινης μετάβασης, που στη χώρα μας ξεκίνησε με την μεθοδευμένη απαξίωση των εγχώριων πηγών (λιγνίτης) από την δεκαετία του ’80. Η ρώσικη  εισβολή και ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος ΝΑΤΟ - Ρωσίας στην Ουκρανία πέρα από την περαιτέρω εκτόξευση της τιμής της ενέργειας, ανοίγει το δρόμο σε ακόμα πιο επικίνδυνες εξελίξεις, ακόμα και πυρηνικού ολέθρου. Η ολοένα πιο ενεργή εμπλοκή της χώρας μας, αλλά και οι εντεινόμενοι ανταγωνισμοί για το μοίρασμα των αγορών ΗΠΑ-ΕΕ απ’ την μια και Ρωσίας και Κίνας απ’ την άλλη μόνο νέα δεινά μπορούν να φέρουν.

 

Όλοι οι εργαζόμενοι στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις από τα χρόνια των μνημονίων έως σήμερα, ζούμε «πάγωμα» μισθών και  προσλήψεων. Αντιμετωπίζουμε την κατακόρυφη αύξηση της εντατικοποίησης της εργασίας και των ελαστικών σχέσεων εργασίας μαζί με την αβεβαιότητα για το μέλλον. Στην επίθεση αυτή, μία απάντηση και ένα δρόμο έχουμε :

Δεν προσαρμοζόμαστε στις υποδείξεις! Αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια!

Δεν δεχόμαστε το έτος 2022, που μεγιστάνες του πλούτου σκορπάνε εκατομμύρια για να κάνουν… τουρισμό στο διάστημα, οι λαοί να καλούνται να βγάλουν τον επερχόμενο χειμώνα με όρους 1942!

Δεν περιμένουμε να μας λύσουν τα προβλήματα, όλοι αυτοί που τα δημιουργούν!

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 οι εργαζόμενοι σε δημόσιο τομέα και ιδιωτικό τομέα δίνουμε την δική μας απάντηση.

Δεν προσαρμοζόμαστε, Αγωνιζόμαστε, Διεκδικούμε:

·       Αύξηση 20% στους μισθούς μας – Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού – Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας – Πλήρης μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας εκτός δημόσιου τομέα, που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, με όλες τις σχέσεις εργασίας – Αναγνώριση της διετίας 2016-2017, χορήγηση κλιμακίου ανά διετία και στους ΥΕ-ΔΕ.

·       Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία-παιδεία-πρόνοια-κοινωνική ασφάλιση, με αύξηση των δαπανών.

·       Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

·        Παροχή κινήτρων παραμονής στις νησιωτικές και ορεινές περιοχές, χωρίς πληθυσμιακά όρια.

·       Διπλασιασμό του επιδόματος των απομακρυσμένων – παραμεθορίων περιοχών.

·       Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

·       Τροποποίηση / απλοποίηση  του θεσμικού πλαισίου για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων – αναπροσαρμογή χιλιομετρικής αποζημίωσης, αύξηση αποζημιώσεων και των ημερών μετακίνησης εκτός έδρας.

·       Απόσυρση του νομοσχεδίου αρπαγής της κινητής και ακίνητης περιουσίας του ΜΤΠΥ

·       Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 € για κάθε τέκνο.

·       Κρατικοποίηση του τομέα παραγωγής και διανομής ενέργειας.

·       Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου. Κατάργηση του Χρηματιστήριου Ενέργειας, του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

·       Πλαφόν στις τιμές των βασικών ειδών κατανάλωσης, ένδυσης, διατροφής – Κατάργηση φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

·       Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και επιδότηση ενοικίου για τα λαϊκά στρώματα

·       Καμιά συμμετοχή στον πόλεμο στην Ουκρανία. Όχι χρήματα για πολεμικούς εξοπλισμούς αλλά για τις ανάγκες μας.

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία, να ενεργοποιηθούν, να ενημερώσουν τα μέλη τους, μέσα από συνεδριάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων, τις Γενικές τους Συνελεύσεις, με περιοδείες στους χώρους δουλειάς και τον συντονισμό τους με τα υπόλοιπα σωματεία των περιοχών τους, ώστε να είναι πιο δυνατή και πιο αποφασιστική η φωνή των εργαζομένων

 στην Γενική Απεργία στις 9 Νοεμβρίου.

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, ΌΛΕΣ και ΌΛΟΙ στην 24ωρη Απεργία

στις 9 Νοέμβρη 2022 για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που γεννά ανεργία, φτώχεια, πείνα, εκμετάλλευση και πολέμους, που αφήνει τον λαό να ξεπαγιάσει για να ζεσταίνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ                                              ΖΕΠΑΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ