«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΞΕΝΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 Με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών της Διεύθυνσης Κοινωνικής προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, πραγματοποίησε τις παρακάτω δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινότητας:

·         Από τις 15 έως και τις 20 Νοεμβρίου, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λευκάδας, πραγματοποιήθηκε Έκθεση Φωτογραφίας, με θέμα τη γυναικεία κακοποίηση και τίτλο «Φως στην Αόρατη Βία», η οποία αγκαλιάστηκε θερμά από την τοπική κοινότητα Λευκάδας.

·         Το πρωί της 25ης Νοεμβρίου, τα στελέχη της δομής, σε συνεργασία με το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, διένειμανέντυπο πληροφοριακό υλικό και ενημέρωσαντο κοινό,σχετικά με τηνέμφυλη βία, αλλά και σχετικά με το έργο που επιτελείται στον Δήμο Αγρινίου.

·         Το απόγευμα της 25ης  Νοεμβρίου, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Αγρινίου, ο Δήμαρχος Αγρινίου,μαζί με Αντιδημάρχους και παλαίμαχους καλαθοσφαιριστές, φορώντας μπλουζάκια, με μηνύματα κατά της βίας, «σκόραραν ενάντια στη γυναικεία κακοποίηση», σ’ έναν συμβολικό αγώνα μπάσκετ.

·         Στις 26Νοεμβρίου, σε επίσημο αγώνα μπάσκετ, μεταξύ του Α.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ και του Γ.Σ. ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ, αθλητές και διαιτησίαύψωσαν πλακάτ, με μηνύματα υπέρ της ισότητας των φύλων και ενάντια στην κακοποίηση των γυναικών, συμμετέχοντας, μαζί με το φίλαθλο κοινό, στον αγώνα για την εξάλειψη της έμφυλης βίας.

·         Στις 29 Νοεμβρίου, σε συνεργασία με την 2η ΤΟ.Μ.Υ. Αγρινίου (Γαβαλούς), πραγματοποιήθηκε Έκθεση Φωτογραφίας, με τίτλο «Ραγισμένα Πρόσωπα, Ρωμαλέες Ψυχές» και θέμα τη γυναικεία κακοποίηση. Η μαθητική κοινότητα Γαβαλούς ενημερώθηκε σχετικά με την έμφυλη βία, αλλά και σχετικά με το έργο του Ξενώνα.

·         Από τις 23 έως και τις 25 Νοεμβρίου, το κτίριο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου (πρώην Τράπεζα της Ελλάδος) φωταγωγήθηκε με πορτοκαλί χρώμα, το οποίο έχει καθιερωθεί τιμητικά για την επετειακή αυτή ημέρα.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

 

 ***

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΝΣΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Μέχρι αύριο, 30 Νοεμβρίου, μπορούν όσες επιχειρήσεις επιθυμούν τη χρήση κοινόχρηστων χώρων για το έτος 2023, για τοποθέτηση εμπορευμάτων ή ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, να υποβάλλουν αίτηση στη Δ/νση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης – Τμήμα Αδειοδοτήσεων& Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων   του Δήμου Αγρινίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης :  Στ. Τσιτσμελή& Ε.Ο. Αγρινίου – Αντιρρίου στον 1ο όροφο.

Τηλ. Επικοινωνίας: 2641363525 και e-mail:  dtoa@agrinio.gr

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

«ΈΧΕΙΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ! ΠΕΣ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ!»

 

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και των Παιδιών, ο Δήμος Αγρινίου, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, το EUROPE DIRECT Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Φύλων Δυτικής Ελλάδος & ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Αγρινίου, συνδιοργάνωσαν ημερίδα – εκδήλωση με θέμα «ΈΧΕΙΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ! ΠΕΣ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ!» στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγρινίου (πρώην κτίριο Τράπεζας της Ελλάδος)

 

Χαιρετισμό απηύθυνε η οικοδεσπότης Αντιδήμαρχος Αγρινίου και Πρόεδρος της Δημοτική Επιτροπής Ισότητας κ. Μαρία Παπαγεωργίου, η Περιφερειακή Σύμβουλος και Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Φύλων κ. Αμαλία Βούλγαρη, ο εκπρόσωπος της Δημοτικής  Επιτροπής Ισότητας κ. Αριστείδης Φατούρος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου  των Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Αγρινίου κ.Γεράσιμος Μαλούσης.

 

Την εκδήλωση συντόνισε η Πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ κ. Παρθενία Χαρίτου και οι εισηγήσεις οι σχετικές με το θέμα της εκδήλωσης καθήλωσαν το παρευρισκόμενο κοινό.

 

Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν: η κ. Χρυσάνθη Σταυροπούλου  - Πρωτοδίκης, η κ. Δέσποινα Σβουρδάκου  - Δρ. Εγκληματολογίας, ο κ. Γεώργιος Καλλιακμάνης -  Αξιωματικός ΕΛ. ΑΣ,Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, η κ. Αθανασία Δημητρίου – Ψυχολόγος -  Δρ. Ιατρικής και ο κ. Πάνος Σόμπολος Δημοσιογράφος - Πρόεδρος Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων, πρώην πρόεδρος ΕΣΗΕΑ.

 

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι: κ. Κώστας Καλαντζής, κ. Ευθύμιος Γρίβας, κ. Χριστόφορος Παπαδημητρίου, κ. Παναγιώτης Μαρνέζος, κ. Κωνταντίνος Ζώης, πλήθος κόσμου, συλλογικότητες και φορείς της τοπικής κοινωνίας και ευαισθητοποιημένοι ενεργοί πολίτες.

 

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδω

Ημερίδα στο Αγρίνιο για την Διεθνή Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών και των παιδιών

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αγρινίου

 

 ***

«Ο αθλητισμός στις αλησμόνητες πατρίδες

 από το 700 π.χ έως το 1922»

 

 

Ο Δήμος Αγρινίου

και ο Σύλλογος Φίλων Αθλητικού Μουσείου Αγρινίου

με αφορμή τα 100  χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή διοργανώνουν   έκθεση

του Διονυσίου Μπαμπαρούτση με τίτλο:

 

«Ο αθλητισμός στις αλησμόνητες πατρίδες

 από το 700 π.χ έως το 1922»

 

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν

το Σάββατο  3 Δεκεμβρίου 2022, στις 7:00 μ.μ.

στην Παλαιά Δημοτική Αγορά.

 

Διάρκεια έκθεσης  έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023

 

Ώρες επισκέψεων : 9:00-12:30 και 18:00-20:00

καθημερινά εκτός από το Σάββατο και την Κυριακή.

 

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αγρινίου