«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ - Κάλεσμα σε εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Ελ. Βενιζέλου 13 ΑΓΡΙΝΙΟ ΤΗΛ : 26410 22325 -  FAX : 26410 46515

Πληροφορίες  : 697 669 9822

Αγρίνιο 14 - 11-2022

Το σωματείο μας καλεί τους συνταξιούχους του νομού να στηρίξουν τις εκδηλώσεις  για την 49η επέτειο  από την εξέγερση  του Πολυτεχνείου , που θα γίνουν  από το εργατικό κίνημα  σε διάφορες πόλεις του νομού, παίρνοντας μέρος και στα αντιιμπεριαλιστικά  συλλαλητήρια  που θα πραγματοποιηθούν.

Για το Αγρίνιο το συλλαλητήριο θα γίνει την Πέμπτη 17 Νοέμβρη  2022 στις 07 μ.μ. στην κεντρική  πλατεία...

Τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα  που γράφτηκαν στις πύλες του Πολυτεχνείου  παραμένουν επίκαιρα , αφού και σήμερα  η χώρα μας  συμμετέχει  σε επιθετικούς στρατιωτικούς συνασπισμούς με τεράστιους κινδύνους  εμπλοκής της  σε πολεμικές περιπέτειες.

Τα συνθήματα της εποχής  εκείνης  για  ψωμί- παιδεία- ελευθερία παραμένουν επίκαιρα, αφού και σήμερα η ανεργία και η ακρίβεια σπάνε κόκκαλα και το χαμηλό εισόδημα σμπαραλιάζει κάθε πιθανότητα ανθρώπινης επιβίωσης. Η προσπάθεια της νεολαίας για κατάκτηση της γνώσης και της μόρφωσης γίνεται πιο δύσκολη για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

Η μεγάλη επιτυχία της πανελλαδικής  απεργίας στις 09 Νοέμβρη  στέλνει  ελπιδοφόρο μήνυμα  ότι ο λαός μπορεί  , με μαζικό- ταξικό αγώνα , να διεκδικήσει  κατακτήσεις και δικαιώματα. Η μεγάλη συμμετοχή  των συνταξιούχων  στις τρεις συγκεντρώσεις  του νομού , στο Αγρίνιο, το Μεσολόγγι και τη Ναύπακτο , μας δίνει δύναμη  και αισιοδοξία  να επιμείνουμε αγωνιστικά , διεκδικώντας γενναίες αυξήσεις  στις συντάξεις τώρα.

Να διεκδικήσουμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί  σε συντάξεις- δώρα- υγεία.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ