«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών & των παιδιών

 O Δήμος Αγρινίου,

η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων,

το EUROPE DIRECT Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος,

η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Φύλων Δυτικής Ελλάδος &

ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Αγρινίου,

συνδιοργανώνουν ημερίδα – εκδήλωση με αναφορά στην

Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών & των παιδιών,

το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022, στις 6:00 μ.μ.στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, πρώην τράπεζα της Ελλάδος.

  

Πρόγραμμα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

1)    Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

2)    Δήμος Αγρινίου

3)    Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Αγρινίου

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ

1)    Χρυσάνθη Σταυροπούλου, Πρωτοδίκης

2)    Δέσποινα Σβουρδάκου,  ΔΡ Εγκληματολογίας

3)    Γεώργιος Καλλιακμάνης, Αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ., Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής

4)    Αθανασία Δημητρίου, ΔΡ Ψυχολογίας

5)    Πάνος Σόμπολος, Δημοσιογράφος, Πρόεδρος Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων, πρώην Πρόεδρος ΕΣΗΕΑ

Την εκδήλωση συντονίζει η πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ κα Χαρίτου Παρθενία

Υποστήριξη : Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων

 

***

"Τρέχω , βαδίζω , ποδηλατώ ...για καλό σκοπό"

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη φετινή διοργάνωση «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ στην πόλη μου» που διοργανώνουνη Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Αγρινίου.

Ο πρόεδρος της ΓΕΑ Ανδρέας Μπρέσιακας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, την κ. Αμαλία Βούλγαρη εντεταλμένη Σύμβουλο/Βοηθό Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας και την κ.Έλενα Παπαγιάννη, εκπρόσωπο του Συλλόγου«Φλόγα»προκειμένου να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης.

 «Συμμετέχουμε με ξεχωριστή χαρά στην 5η διοργάνωση του «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ …για καλό σκοπό». Φέτος,  αποφασίσαμε να στηρίξουμε το σημαντικό έργοτου Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα». Σας περιμένουμε να χαρούμε την πόλη μας προσφέροντας στα παιδιά και τις οικογένειες που έχουν ανάγκη», ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα στην Πλατεία Δημοκρατίαςαλλά και κατά τις εγγραφές  θα υπάρχει η δυνατότητα ενίσχυσης της «Φλόγας», είτε μέσω του ειδικού κουτιού προσφοράς χρημάτων είτε μέσω αγοράς διαφόρων αντικειμένων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σταθερά κοντά στην κοινωνία και στις ανάγκες της στηρίζει την επιτυχημένη διοργάνωση και το σκοπό που φέτος υπηρετεί, τη δράση του Συλλόγου  «Φλόγα»,  και καλούμε όλους να συμμετέχουν στην μεγάλη γιορτή», δήλωσε η κ. Αμαλία Βούλγαρη εντεταλμένη Σύμβουλος/Βοηθός Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας.

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές (www. geagr.gr)  θα κλείσουν την Πέμπτη 17/11 στις 15.00 ενώ από σήμερα έως και το Σάββατο 19/11 όσοι επιθυμούν μπορούν  να παραλάβουν  τους αριθμούς ή και να εγγραφούν  στο ισόγειο του Παπαστρατειου Μεγάρου και ώρες 18.00-21.00.


Όπως τόνισε ο κ. Ανδρέας Μπρέσιακας,  το Σάββατο 19 Νοεμβρίου,  θα πραγματοποιηθεί για 4η φορά «Το Κυνήγι του Κρυμμένου θησαυρού», στο οποίο για πρώτη φορά θα υπάρχει ειδική κατηγορία για μικρά παιδιά (Γ΄ έως ΣΤ΄ Δημοτικού) με θεματολογία τους Μύθους του Αισώπου:

«Πρόκειται για μια γιορτή του αθλητισμού, που προάγει παράλληλα και τον εθελοντισμό. Στόχος μας είναι, οι Αγρινιώτες και κυρίως οι οικογένειες και τα μικρά παιδιά, να κατέβουν στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να αθληθούν και να διασκεδάσουν».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

ΔΡΑΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Το  Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με την 1η και 3η ΤΟ.Μ.Υ. Αγρινίου πραγματοποίησε την Τετάρτη 16/11/2022 έλεγχο εμβολιαστικής κάλυψης και εμβολιασμό παιδιών ωφελούμενων του παραρτήματος Ρομά. Η συγκεκριμένη δράση ήταν η δεύτερη από μια σειρά δράσεωνπου πρόκειται να πραγματοποιηθούν από κοινού από τις δύο δομές.

Το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αγρινίου είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας 2014-2020 με κωδικό ΟΠΣ 5001499.

 

                                                                                               Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

                                                                                            ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

***

ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΊΑ Η ΟΔΟΣ ΒΑΡΝΑΚΙΩΤΗ

Δόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Βαρνακιώτη, μεταξύ των οδών Αγίου Γεωργίου και Χαρ. Τρικούπη, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της πλήρους  ανακατασκευής.

Η ανάπλαση προέβλεπε μεγάλης κλίμακας εκτέλεσης εργασιών με ασφαλτοστρώσεις - πλακοστρώσεις  πεζοδρομίων,  σήμανση,  τοποθέτηση δικτύων Η/Μ, αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης.

«Δίνουμε στην κυκλοφορία ένα ακόμη τμήμα ενός σημαντικού έργου. Μια παρέμβαση που ήταν αίτημα των κατοίκων και αναβαθμίζει  αισθητικά και λειτουργικά μια μεγάλη περιοχή. Εργαζόμαστε εντατικά για να αλλάξουμε το Αγρίνιο με σύγχρονα έργα», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

 Η ανακατασκευή της Βαρνακιώτη αποτελεί τμήμα του έργου της  «Ανάπλασης της οδού Χαρ. Τρικούπη και σύνδεσης του Εμπορικού Κέντρου με το Επιχειρηματικό Κέντρο στη ΝΑ είσοδο της πόλης»  από τοΕπιχειρησιακό Προγράμμα  «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ***

ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΣΤΟΥ

Αγρίνιο,  16/11/2022

Με την κλινική εξέταση μαστού ολοκληρώθηκαν χθες Τρίτη 15 Νοεμβρίου οι δράσεις που υλοποιήθηκαν από το Κοινωνικό Ιατρείο και Κοινωνικό Φαρμακείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου με αφορμή τον μήνα Οκτώβρη, που είναι αφιερωμένος στην πρόληψη, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κατά του Καρκίνου του Μαστού.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας» πραγματοποιήθηκε κλινική εξέταση μαστού από τον κ. Δημήτριο  Θ. Κούκουρα,  ομότιμο  Καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Πατρών, σε 34 ωφελούμενες ανασφάλιστες γυναίκες του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου μας.

Σκοπός όλων των δράσεων είναι η ευαισθητοποίηση  συλλόγων, φορέων και  των γυναικών, έτσι ώστε συντονισμένα να πληροφορηθεί κάθε γυναίκα της περιοχής, για  τη σημασία της  έγκαιρης διάγνωσης  του καρκίνου  και να ενθαρρυνθεί σε τακτικό προληπτικό έλεγχο. Η παρότρυνση των γυναικών για  τον ετήσιο προληπτικό έλεγχο και η σύνδεσή τους με τις δομές υγείας, αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη νίκη κατά του καρκίνου των γυναικών.
Δεν ξεχνάμε :” Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές”

     Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ   
         ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

 

***

Πρόγραμμα Εορτασμού Ημέρας των  Ενόπλων Δυνάμεων 

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γεώργιος Παπαναστασίου σας προσκαλεί, την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022 εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου προκειμένου να παραστείτε στη Δοξολογία για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

9.00 π.μ. Έπαρση της σημαίας στην πλατεία Μαρίας Δημάδη.

9.25 π.μ. Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ι.Ν.Ζωοδόχου Πηγής.

9.30 π.μ. Τέλεση επίσημης δοξολογίας και ομιλία από τον Αντισυνταγματάρχη (Π.Β )Ε.Α κ. Περικλή Τσάντζαλο, Πρόεδρο Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού Ν.Αιτ/νιας.

10.15π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Πεσόντων στην πλατεία Μαρίας Δημάδη.

10.30 π.μ. Κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Βασιλείου Παναγόπουλου.

5.30μ.μ. Υποστολή της σημαίας. Τιμές θα αποδώσει η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου

 

Γενικός σημαιοστολισμός κατά τη διάρκεια της ημέρας και φωταγώγηση το βράδυ της 21ης Νοεμβρίου των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών.

Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι, πρέπει υποχρεωτικά να το δηλώσουν μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 18 Νοεμβρίου στο τηλ. 6945 894 530 (Τελετάρχης κ. Τσιάμης Χαράλαμπος).

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Διακοπή κυκλοφορίας  σε τμήμα της οδού Βότση.

 

Στο πλαίσιο  κατασκευής του έργου: «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ»  θα γίνουν εργασίες ανακατασκευής και μετατροπής διαφόρων οδών ή τμημάτων τους σε πεζόδρομους ή οδούς ήπιας κυκλοφορίας.

Προκειμένου να ξεκινήσει το έργο θα γίνει  διακοπή της εισόδου και κυκλοφορίας οχημάτων σε τμήμα της οδού Βότση, από την οδό Χαρ. Τρικούπη έως την οδό Αναστασιάδη (έμπροσθεν κτιρίου ΔΕΥΑ Αγρινίου)για την ανακατασκευή του συγκεκριμένου τμήματος.

Η έναρξη διακοπής της κυκλοφορίας είναι την Δευτέρα 21-11-2022 και από ώρα 07:00' .

Η διάρκεια των εργασιών που απαιτούνται θα διαρκέσουν περίπου 1,5 μήνα.

Σε όλες τις γύρω οδούς η κυκλοφορία θα διεξάγεται κανονικά.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

Υπογραφή σύμβασης για την ανακατασκευή πεζοδρομίων και τη διαμόρφωση ραμπών ΑμεΑ

Στην ανακατασκευή πεζοδρομίων και τη διαμόρφωση ραμπών ΑμεΑ προχωρά ο Δήμος Αγρινίου. Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου υπέγραψε τη σχετική σύμβαση,  προϋπολογισμού 1.500.000,00 €, η οποία προβλέπει την  υλοποίηση  μιας σειράς παρεμβάσεων που αποσκοπούν στην ανεμπόδιστη κυκλοφορία και την ασφαλή διακίνηση πεζών και ιδιαίτερα των ΑμεΑ με την κατασκευή ραμπών.

Στόχος του έργου είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών, με τη διασφάλιση της απρόσκοπτης χρήσης των πεζοδρομίων :

«Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των συμπολιτών μας προχωρούμε σε ένα σημαντικό έργο δημιουργώντας συνθήκες ασφαλούς μετακίνησης. Με τις ράμπες διαμορφώνονται δίοδοι πρόσβασης  σε συμπολίτες μας ΑμεΑ στα σημεία όπου απαιτείται. Εξασφαλίζουμε ανεμπόδιστη μετακίνηση και βελτιώνουμε την  ποιότητα της καθημερινότητας», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ