«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Για την λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή 6 Νοέμβρη

Με τροπολογία που κατατέθηκε με νομοσχέδιο στη Βουλή την πρώτη μέρα του Νοέμβρη, επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή 6 Νοέμβρη σε όλη τη χώρα από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

 Μια τροπολογία που έρχεται σε πλήρη ευθυγράμμιση με όλες τις αποφάσεις και τις νομοθεσίες της σημερινής Κυβέρνησης.

 Η Μητσοτάκης ΑΕ ( χαρακτηρισμός που της έχει αποδοθεί και μοιάζει να της ταιριάζει γάντι) δεν υπήρχε περίπτωση να ανεχτεί τέτοιο πισωγύρισμα η διαχρονική προσπάθεια «των λίγων και εκλεκτών» για την επίτευξη της ολοκληρωτικής κατάργησης Κυριακάτικης Αργίας...

 Τι και αν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις έχουν καταργηθεί εδώ και μήνες ως παντελώς αποτυχημένος θεσμός. Η πρώτη Κυριακή του Νοέμβρη με εμπορικά καταστήματα ανοιχτά είναι κατάκτηση των πολυεθνικών ομίλων και η σημερινή Κυβέρνηση δεν μπορούσε να τους κάνει χαλάστρα. Ακόμα και αν ξεφτιλίζεται στα μάτια των χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων εμπόρων που επιθυμούν μια μέρα την εβδομάδα να την περνάνε με τις οικογένειές τους, δεν ασχολείται καν με το πολιτικό κόστος όταν αφορά το καλό των φίλων της.

Η ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ που με τη χθεσινή τους κοινή ανακοίνωση καταδικάζουν την απαράδεκτη αυτή τροπολογία πιο πολύ μοιάζουν να ενοχλούνται που δεν υπήρχε συνεννόηση, διαβούλευση και συναίνεση.

 Η ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ με τη στάση τους και τις υπαναχωρήσεις τους όλα αυτά τα χρόνια είναι απόλυτα συνυπεύθυνες με όσους έχουν κυβερνήσει για τη σημερινή κατάντια.

Πώς σήμερα η διοίκηση της ΕΣΕΕ μοιάζει ξαφνιασμένη; Δεν το περίμενε; Δεν γνώριζε ότι εν τέλει θα γίνει το χατίρι των λίγων μεγάλων επιχειρήσεων; Δεν γνωρίζει άραγε ποιοι παίρνουν τις αποφάσεις; Στις 06/10/22 που συνδιοργάνωσε ψηφιακή συνάντηση-ημερίδα ενημέρωσης με την εταιρεία Κωτσόβολος δε ρώτησε για να μάθει τι θα γίνει; Μπορεί κάποιος να μιλήσει και για υποκρισία…

 Οι συλλογικές οργανώσεις των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχουν υποχρέωση να υπερασπιστούν τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας χωρίς να κάνουν εκπτώσεις.

Η επιδίωξη αυτών που αποφασίζουν την κατάργησή της, είναι ο θάνατος του εμποράκου, για να τρώνε περισσότερα και καλύτερα οι πολυεθνικές.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου καταγγέλλει την εφαρμοζόμενη πολιτική εξόντωσης  της πολύ μικρής επιχείρησης και όσους με τη συμπεριφορά και της στάση τους τη σιγοντάρουν.

 ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.

Y.Γ.: Προξενεί πολύ κακή εντύπωση στους συναδέλφους εμπόρους της πόλης το γεγονός ότι το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, που ξέρει τους κανόνες λειτουργίας της τοπικής αγοράς, τις αποφάσεις των Γεν. Συνελεύσεων και τα ωράρια μας διαχρονικά, αισθάνθηκε πρώτη φορά την ανάγκη να δημοσιοποιήσει την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή. Αποφάσισε να λειτουργήσει ως λαγός των κυβερνητικών αποφάσεων και υποστηρικτής των πολυεθνικών. Κ. Πρόεδρε του Επιμελητηρίου η συμπεριφορά σας δεν περνάει απαρατήρητη στην πόλη και ελπίζουμε να μη χρειαστεί να την ξανασχολιάσουμε.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΓΡΙΝΙΟΥ