«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών στα Άι - Βασιλιώτικα Αγρινίου

Το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών στα Άι - Βασιλιώτικα...

 Το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, ανταποκρινόμενο στις εκκλήσεις και καταγγελίες των δημοτών της περιοχής «Άι - Βασιλιώτικα» για άμεση λύση στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, πραγματοποίησε επιτόπια αυτοψία στις 25/11/2022, ώστε να έχει ιδία αντίληψη για τα καταγγελλόμενα.

       Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Δικτύου κ. Δημήτρης Τραπεζιώτης μετέβη στην περιοχή, συζήτησε με τους κατοίκους και διαπίστωσε ότι οι διαμαρτυρίες τους είναι απολύτως δικαιολογημένες και δικαίως διαμαρτύρονται για την αδιαφορία του Δήμου Αγρινίου ως προς την επίλυση των προβλημάτων τους...

          

Ειδικότερα στην πλατεία που βρίσκεται όπισθεν της οδού Εχινάδων και πλησίον του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, όλα όσα κατεστράφησαν στις 13/11/2022 από αγνώστους προς το παρόν δράστες, τα δέντρα που κόπηκαν, τα παγκάκια και τα φωτιστικά που διαλύθηκαν, βρίσκονται ακόμα πεσμένα εκεί στο έδαφος, στο χώρο της πλατείας και στους δρόμους που την περιβάλλουν, με αποτέλεσμα να αναιρείται η χρήση των κοινοχρήστων αυτών χώρων, τους οποίους πλέον δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι πολίτες.         
  Ακολούθως έγινε αυτοψία και σε άλλους κοινοχρήστους χώρους της περιοχής (παιδική χαρά, τη μεγάλη πλατεία του οικισμού και τα καταστήματα και γραφεία που βρίσκονται παραπλεύρως της εκεί υφιστάμενης πλατείας των εργατικών κατοικιών) όπου διαπιστώθηκε ότι και αυτοί οι χώροι βρίσκονται εγκαταλελειμμένοι και ρημάζουν κυριολεκτικά αφημένοι στη φθορά του χρόνου.          
Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται εντόνως για την κατάσταση που επικρατεί, καθώς επίσης και για την ποιότητα ζωής τους που είναι υποβαθμισμένη και άκρως προβληματική, λόγω και της παραβατικότητας που εκδηλώνεται στην περιοχή.

            Εγκαλούμε λοιπόν τη Δημοτική Αρχή για την πλήρη και προσβλητική αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζει τηνπροπεριγραφείσα κατάσταση και την ανεπίτρεπτη δυσμενή διάκριση με την οποία μεταχειρίζεται τησυγκεκριμένη περιοχή σε σχέση με άλλες συνοικίες και γειτονιές του Δήμου μας.

Γραφείο Τύπου 
Δικτύου Ενεργών Πολιτών