«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΑΡΓΙΑΔΑ

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέστηκανοι εκδηλώσεις προς τιμή των

Αγίων Παμμεγίστων Ταξιαρχών στη Σαργιάδα.

Παρουσία πλήθους πιστών έγινε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ΄ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος και ακολούθησε  η λιτάνευση της ιερής εικόνας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Αμέσως μετά, στον περίβολο της εκκλησίας,  έγιναν  τα  αποκαλυπτήρια μαρμάρινης πλάκας με τα ονόματα των υπέρ Πίστεως και Πατρίδος αγωνιζομένων και πεσόντων Σαργιαδιωτών...

Ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Β. Φωτάκηςανέφερε σχετικά :«Έχουμε ιστορικό χρέος να τιμήσουμε όλους αυτούς που θυσιάστηκαν για τα ιδανικά της πατρίδας ώστε  να μπορούμε εμείς να απολαμβάνουμε τα αγαθά της ελευθερίας και πάνω απ’ όλα να είμαστε συνεχιστές της ιστορίας. Τιμή και δόξα στους πατριώτες».

Ο πρόεδρος του του Πολιτιστικού Συλλόγου ΣαργιάδαςΚωνσταντίνος Βραχωρίτης υπογράμμισε την ευθύνη των νεότερων γενιών να διαφυλάξουν αυτή την παρακαταθήκη και  να την κληροδοτήσουν στις επερχόμενες γενιές αλώβητη από τη φθορά του χρόνου : «Οι αγωνιστές του χωριού μας πλήρωσαν με το αίμα τους τα όνειρα και τα ιδανικά τους για μια Πατρίδα αδούλωτη και ελεύθερη γιατί ήξεραν βαθιά μέσα τους πως η ελευθερία δεν χαρίζεται ποτέ ούτε τη ζητάς με παρακάλια αλλά κατακτάται με αγώνες και θυσίες. Οι χωριανοί μας μετείχαν ισότιμα και ισάξια με όλους τους Έλληνες στους αγώνες για την υπεράσπιση των ύψιστων ιδανικών τους και απέδειξαν περίτρανα πως το Έθνος ενωμένο μεγαλουργεί , ορθώνεται και γιγαντώνεται».


Οι εκδηλώσεις στη Σαργιάδα έγιναν από τον  ΠολιτιστικόΣύλλογοΣαργιάδαςσε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου και το Εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ι.Ν. ΠαμμεγίστωνΤαξιαρχών. Παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι Θύμιος Γρίβας και Μαρία Παπαγεωργίου, ο πρ. της ΣαργιάδαςΔ.Κροκίδας,  ο Δ/της Α.Τ. Αγιου Βλασίου Δ.Νταβαρίνος, ο εκπρόσωπος του ΒουλευτηΣπ. Λιβανού Γ.Μπέστιας, ο πρ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτ/νιας Θ.Παπαθανάσης.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

«ΝΑΙ»

Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΞΕΝΑΚΗΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

 

Ο Δήμος Αγρινίου, το Βιβλιοπωλείο Βιβλιοτρόπιο και η Key Books

συνδιοργανώνουν την παρουσίαση του νέου βιβλίου

του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΞΕΝΑΚΗ με τίτλο : ΝΑΙ

τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, στις 19:00

στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου,

κτίριο πρώην Τράπεζας , Αναστασιάδη 1, Αγρίνιο.

 

«10 πράγματα που δεν μας έμαθαν»

 

***

Εκδήλωση για την παρουσίαση του μυθιστορήματος του Ρένου Χριστοδουλίδη «Το πιο γλυκό λεμόνι»

Τη ζεστή ανταπόκριση του κοινού είχε  η εκδήλωση για την παρουσίαση του μυθιστορήματος του Ρένου Χριστοδουλίδη «Το πιο γλυκό λεμόνι» στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου.

Το βιβλίο πραγματεύεται την καθημερινότητα ενός ανθρώπου που αναγκάστηκε να κινείται για το υπόλοιπο τη ζωής του πάνω σ' ένα αναπηρικό αμαξίδιο. Μια σειρά απίθανων μικρών προσωπικών ιστοριών σφραγίζουν ανεξίτηλα την μετέπειτα ζωή του πρωταγωνιστή  και καθορίζουν το μέλλον του, όπως εξήγησε ο συγγραφέας :
«Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσοι αγκάλιασαν την προσπάθειά μου και ιδιαίτερα τον καλό μου φίλο Παναγιώτη Αγγελούδη, ο οποίος πρώτος διάβαζε τα χειρόγραφά μου. Είναι μια ξεχωριστή ιστορία που έγραψα με μεγάλη προσοχή

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ευχήθηκε στον Ρένο Χριστοδουλίδη να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο του : «Μόνο τυχαίο  δεν μπορεί να θεωρηθεί  το γεγονός ότι

αποφάσισες  να διοχετεύσεις  τη δημιουργικότητα σου σε ένα ευαίσθητο κοινωνικό  θέμα

και να το στολίσεις  με την αισιοδοξία που σε χαρακτηρίζει. Σε ευχαριστούμε για ένα ακόμη μάθημα ζωής. Σε ευχαριστούμε γιατί μας υπενθυμίζεις  τις  αρετές   της επιμονής και της τόλμης».

 

Η παρουσίαση και ο συντονισμός της εκδήλωσης  έγινε από την Κοινωνιολόγο-Εγκληματολόγο Θεοδώρα Μαργάρα, η παρουσίαση του βιβλίου από την  Ποιήτρια, Δρ. λογοτεχνίας Σπυρέλη Χρυσούλα.

Η δραματοποίηση σκηνής του βιβλίου έγινε από τους Εκπαιδευτικούς-Λογοτέχνες  Αρχοντούλα Αλεξανδροπούλου και Βασίλη Κομπορόζο.

Το μουσικό σύνολο «Κόσμος» του Μουσικού Σχολείου Αγρινίουυπό την ενορχήστρωση, διδασκαλία και διεύθυνση της  Ευγενίας Γρέντζελου «έντυσε» μελωδικά την εκδήλωση.

Από τον Δήμο Αγρινίου  παρευρέθηκαν οι  Αντιδήμαρχοι:Μ.Παπαγεωργίου, Π. Μαρνέζος και Κ. Ζώης.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Κινηματογραφική Λέσχη: Ο ποιοτικός κινηματογράφος των καιρών μας

Το κινηματογραφικό ραντεβού της πόλης κάθε Τρίτη στις 9:30 μ.μ. στο Δημοτικό κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ

 

Η κινηματογραφική λέσχη αισιοδοξεί  και φέτος, όπως κάθε χρόνο, να αποτελέσει την εναλλακτική ψυχαγωγία για τα βράδια κάθε Τρίτης. 

Η απώλεια του κορυφαίου Ζαν-Λυκ Γκοντάρ ήταν η αφορμή για να ξεκινήσουμε το ταξίδι μας με σημαντικές ταινίες του παλιότερου αλλά και του σύγχρονου Γαλλικού κινηματογράφου. 

Ο Κιμ Κι Ντιούκ, πότε μέσα από μια λυρική και εικαστική τελετουργία και πότε με ακραία ερωτικό τρόπο, θα μας αποκαλύψει την ανθρώπινη φύση και τα ταπεινά πάθη της. 

Ο κλασσικός Άλφρεντ Χίτσκοκ θα βρεθεί σε αντιπαράθεση με ένα σύγχρονο Αυστραλιανό θρίλερ, ενώ ο Ασγκάρ Φαραντί, με τον κομψό ρεαλισμό του, θα μας κοινωνήσει το σύγχρονο Ιράν. 

Επόμενος σταθμός η Τσεχία και η Σλοβακία. Τέσσερις  σπουδαίες ταινίες, θα αναδείξουν την κινηματογραφική της εξέλιξη από την δεκαετία του 60 μέχρι σήμερα.

Ακολουθούν δύο βιογραφικές ταινίες για την σημαντική χιλιανή τραγουδίστρια Βιολέτα Πάρρα και τον ζωγράφο Καραβάτζο, για να συναντήσουν το αριστουργηματικό «Πνεύμα του Μελισσιού» και τους αξέχαστους Μόντυ Πάιθονς. 

Ο Ιταλικός κινηματογράφος δεν θα μπορούσε να μην εκπροσωπηθεί. Ο μεγάλος αιρετικός Παζολίνι θα καταπιαστεί για άλλη μια φορά με το λούμπεν προλεταριάτο ενώ ο Βιτόριο ντε Σίκα θα μας μεταφέρει στην οθόνη το σπουδαιότερο μυθιστόρημα του Τζόρτζιο Μπασάνι.

Το ταξίδι θα ολοκληρωθεί με δύο κλασσικά και ανυπέρβλητα Αμερικανικά φιλμ νουάρ.

Καλή θέαση!

Η Ομάδα του κινηματογράφου

 

H επιλογή των ταινιών έγινε από τα μέλη της κινηματογραφικής

Λέσχης τα οποία είναι:

Μαρία Γεωργίου, Ζαχαρίας Καλόφωνος, Σωτήρης Καρανίκας,Αλεξάνδρα Κοντούλη, Δημήτρης Κούρτης, Θεόδωρος Μαργαρίτης, Ανδρέας Μπαϊρακτάρης, Γιώργος Μπαϊρακτάρης, Χριστίνα Μπαλάσκα, Άγγελος Ναστούλης, Γίτσα Πανταζή-Ναστούλη, Κώστας Πατρώνης, Βασίλης Πελέκης, Άρχω Πίσχου, Δημήτρης Τζογάνης, Γιάννα Φραγκοπούλου.

 

Έναρξη, Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2022 , στις 9.30 το βράδυ στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ

Τιμή εισιτηρίου 3 ευρώ

Είσοδος ελεύθερη για τους άνεργους, πολύτεκνους, μαθητές , φοιτητές και Αμεα.

 

 

Το Πρόγραμμα έχει ως εξής :

ΤΡΙΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ   Το μικρό βιβλιοπωλείο στο Παρίσι

ΤΡΙΤΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ   Περιφρόνηση

ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Οι εραστές της γέφυρας

ΤΡΙΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Rififi 

 ΤΡΙΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Play time

ΤΡΙΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο , χειμώνας και . . . Άνοιξη

ΤΡΙΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Bad guy

 ΤΡΙΤΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Ένας ήρωας

ΤΡΙΤΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Suspicious

ΤΡΙΤΗ 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Νitram

ΤΡΙΤΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Αδελαΐδα

ΤΡΙΤΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ O διερμηνέας

ΤΡΙΤΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Τζο ο Λεμονάδας

ΤΡΙΤΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Ο άνθρωπος που έβλεπε τα τρένα να περνούν

ΤΡΙΤΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  Η Βιολέτα πήγε στον ουρανό

ΤΡΙΤΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Καραβάτζιο

ΤΡΙΤΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Το πνεύμα του Μελισσιού

 ΤΡΙΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Ένας προφήτης μα τι προφήτης

ΤΡΙΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ Μama Roma

ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ Ο κήπος των Φίτζι Κοντίνι

 ΤΡΙΤΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ Η Σκύλα  

ΤΡΙΤΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ Ο μεγάλος ύπνος

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ