«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΓΚΡΑΜΠΑΛΑΣ

Ο Δήμος Αγρινίου και η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Νομού Αιτωλ/νίας (παράρτημα Αγρινίου), τίμησαν και φέτος τη μνήμη των Αιτωλοακαρνάνων που έπεσαν ηρωικά στη μεγάλη μάχη της Γκραμπάλας, στη θέση Βίγλα Καλπακίου.

Την Κυριακή  13 Νοεμβρίουστον τόπο της θυσίας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από...

τον Σεβασμιότατο  Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσηςκ.κ. Ανδρέα.
Τον Δήμο Αγρινίου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Ευθύμιος Γρίβας ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της ημέρας :«Τιμούμε τη θυσία  των πατριωτών που με   ηρωισμό υπερασπίστηκαν την εθνική ακεραιότητα και ελευθερία. Η μάχη αποδείχθηκε καθοριστική για την έκβαση του πολέμου. Οι κατακτητές χαμήλωσαν την κορυφή του βουνού, ύψωσαν όμως το ηθικό των Ελλήνων. Αγώνες σαν και αυτόνγέννησαν ήρωες που οδήγησαν στη σημερινή Ελλάδα».

 Κεντρική ομιλήτρια ήταν η κ. Αλίκη Στάμου, μέλος του ΔΣ του παραρτήματος της Ε.Α.ΑΣ Αιτωλοακαρνανίας η οποία αναφέρθηκε αναλυτικά στο ιστορικό της επετείου.

Χαιρετισμό απεύθυναν οι  Δήμαρχοι  Κ. Λύρος, Σπ. Κωνσταντάρας, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Αιτωλοακαρνανίας κ. Σακαρέλος. 

Τελετάρχης ο υπεύθυνος της Δημοτικής Γλυπτοθήκης Μιλτιάδης Γρηγορόπουλος.

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΣΤΑΜΟΥΛΗ

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου συνεχάρη τον αθλητή  του ΓΑΣ  Κώστα Σταμούληγια την 3η θέση  στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και τον  Νίκο Σταμούλη, αθλητή του ΓΑΣ,   για την 2η θέση στον αγώνα 5 χλμ. 

«Πρόκειται για μια ακόμη κορυφαία στιγμή για την αθλητική οικογένεια του Αγρινίου. Ο Κώστας, στην πρώτη συμμετοχή του στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας,  έδειξε την υπεροχή  και το πάθος του. Ανέβηκε στο βάθρο και σήκωσε το Αγρίνιο μαζί του. Ο  Νίκος, με πείσμα και αγωνιστικότητα, διακρίθηκε στον αγώνα των 5 χλμ. Το μέλλον τους ανήκει. Εύχομαι να είναι υγιείς και να κατακτήσουν ακόμη περισσότερους στόχους. Συγχαρητήρια αξίζουν οπωσδήποτε στον προπονητή τους Μπάμπη Ποσονίδη αλλά και το σύλλογο ΓΑΣ Αγρινίου».

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ