«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ BEYOND 4.0

Παρουσία του Υπουργού  Ψηφιακής Διακυβέρνησης  Κυριάκου  Πιερρακάκη και του Υφυπουργού  Θεόδωρου  Λιβάνιου έγιναν τα εγκαίνια της 2ης Διεθνούς Έκθεσης Καινοτομίας και Τεχνολογίας Beyond 4.0  στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Αγρίνιου.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου  με τον Αντιδήμαρχο Μίμη Σκορδόπουλο, τον Γεν . Γραμ. Δ. Τζιώλη  και τα στελέχη της της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν όλες τις καλές πρακτικές που εφαρμόζει ο Δήμος Αγρινίου...

 

«Οι έξυπνες πόλεις  διασφαλίζουν ψηφιακά οφέλη για τους πολίτες μέσω επενδύσεων σε υποδομές διαδικτύου και τεχνολογίας.Στον Δήμο Αγρινίου, αυτή την περίοδο, ελέγχουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες για τη λειτουργία του συστήματος στάθμευσης οχημάτων με αισθητήρες αναγνώρισης. Εχουμεδημιουργήσει ένα δίκτυο ελεύθερης πρόσβασης στο Internet με εγκατεστημένα 127 σημεία WiFiFreeHotspots, δηλαδή δωρεάν ασύρματο internet σε όλες σχεδόν τις κοινότητες του Αγρινίου,  ενός Δήμου συνολικής έκτασης 1246 τ.χλμ.  Έχουμε τοποθετήσει  έξυπνα ηλιακά  παγκάκια  σε κεντρικά σημεία της πόλης  καθώς και πινακίδες για την ενημέρωση των πολιτών. Ήδη προχωρούμε στην  ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων και σχολικών μονάδων. Προωθούμε την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, μέσω της οποίας μειώνουμε την γραφειοκρατία και αυξάνουμε τη διαφάνεια. Μια από τις πρωτοβουλίες μας,  που έχουν  βρει μεγάλη ανταπόκριση,  είναι η  e- οικονομική ταυτότητα  όπου οι πολίτες  διεκπεραιώνουν υποθέσεις  χωρίς να προσέρχονται στην Οικονομική Υπηρεσία. Αποδεικνύουμε ξεκάθαρα τη στόχευση μας  για έναν ψηφιακό και πράσινο Δήμομε τηνεγκατάσταση Περιβαλλοντικού Παρατηρητηρίου  που  προβλέπει μεταξύ άλλων τη δημιουργία Συστήματος Παρακολούθησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του περιβάλλοντος με τη χρήση δορυφορικών δεδομένων αλλά και της ποιότητας των υδάτων των λιμνών Τριχωνίδας και Λυσιμαχείας. Όλα αυτά υποστηρίζονται από ένα ισχυρό σύστημα Γεωχωρικών Πληροφοριακών Δεδομένων(GIS) που έχει ήδη αναπτυχθεί επιτυχημένα στο Δήμο Αγρινίου. Μια πύλη ανοικτών δεδομένων, μελετών και στοιχείων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

O Δήμος Αγρινίου φιλοξενείται στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με κεντρικό θέμα: «Η ΠΔΕ αλλάζει. Κοιτάζουμε μπροστά στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση»με τον αρμόδιο ΑντιπεριφερειάρχηΤ.Παπαδόπουλο.

 

. ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ