«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Γέμισε το Άνω Κεράσοβο κόσμο για την γιορτή κάστανου.

 Μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις για τη Γιορτή Κάστανου που διοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου, ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος και η Τοπική Κοινότητα Άνω Κερασόβουτην Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022, στο Άνω Κεράσοβο.

 Άφθονα ζεστά κάστανα  και τσίπουρο, μαζί με γλυκίσματα  διατέθηκαν δωρεάν σε όλους όσους παραβρέθηκαν και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις.

Ξεχωριστό παρών έδωσαν τα Χορευτικά τμήματα του Δήμου Αγρινίου με υπέροχους παραδοσιακούς χορούς...

 Παρόντες μεταξύ άλλων  ο βουλευτής Γ.Βαρεμένος, ο πρ. του ΔΣ Ν.Καζαντζής, οι Αντιδήμαρχοι Μ.Παπαγεωργιου, Θ.Γριβας, Π.Μαρνέζος, Β.Φωτάκης,Κ.Ζώης,Μ.Σκορδόπουλος, οι ΔΣ Χριστίνα Σταρακά, Ν.Θεοδωρόπουλος,Γ.Βασιλείου, οι πρόεδροι Ν.Σιάσος και Κ.Παππάς

 

***

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ WAKEBOARD 2022

Η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσίου Σκι, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου, διοργανώνειτoΠανελλήνιο Πρωτάθλημα Wakeboardόλων των κατηγοριών,το Σάββατο 15 Οκτωβρίου από τις 09:00πμ έως 17:00μμκαι την Κυριακή 16 Οκτωβρίου από τις 09:00πμ έως 14:00μμ, στο Προπονητικό Κέντρο Θαλασσίου Σκι στην Λίμνη Στράτου, στο Αγρίνιο, Αιτωλοακαρνανίας.

Το αγώνισμα του Wakeboardείναι ένα από τα πλέον δημοφιλή αθλήματα διότι προσφέρει πλούσιο και εντυπωσιακό θέαμα.

   Έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 50 αθλητές και αθλήτριες από τα σωματεία ολόκληρης της χώρας.

Την Κυριακή στις 16/10 θα ακολουθήσει η τελετή της απονομής και ώρα 15:00μμ.

 

Από το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

της Ε.Ο.Θ. ΣΚΙ

 

***

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΑΚΑΛΑΚΟ

ΚΑΙ ΤΗΝ IDRA KAYNE

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου  2022

στην Πλατεία Δημοκρατίας

στις 8:30 μ.μ.

 

***

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΗΛΙΟΥ

 Την  Πέμπτη 13 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν οι εργασίες  για την κατεδάφιση των καπναποθηκών Ηλιού. 

 Προκειμένου να κατεδαφιστεί με ασφάλεια  το κτίριο που βρίσκεται στην οδό Μεσολογγίου θα υπάρξει προσωρινή κυκλοφοριακή ρύθμιση στην περιοχή.

 Αύριο,  Τετάρτη12 Οκτωβρίου, από τις 7.00 π.μ. έως τις 5.00 μ.μ. απαγορεύεται η  στάθμευση των οχημάτων όλων των κατηγοριώνστην οδό Χαρ. Τρικούπη, μεταξύ των οδών Δημάδη και Μακρή. 

 Από τις 4.00 μ.μ έως τις 5.00,στο  ίδιο τμήμα απαιτείται πλήρης  διακοπή της κυκλοφορίας λόγω μεταφοράς  βαρέων μηχανημάτων που θα εκτελέσουν την κατεδάφιση.

Μετά το τέλος των εργασιών οι οδοί θα δίνονται κανονικά στην κυκλοφορία. Όσο διάστημα ισχύουν οι ρυθμίσεις, η κυκλοφορία θα διεξάγεται από παρακαμπτήριεςοδούς.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Μοναδική βραδιά στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΕΛΛΗΝΙΣ  στο αφιέρωμα στον Αγρινιώτη στιχουργό Πυθαγόρα Παπασταματίου

 

Ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα, μία συναυλία που θα μείνει στην ιστορία του Αγρινίου  καταχειροκροτήθηκε από εκατοντάδες Αγρινιώτες που κατέκλυσαν το Δημοτικό Κινηματογράφο ΄΄Ελληνίς΄΄.

“Αναφορά στην Πυθαγόρα” ήταν ο τίτλος του αφιερώματος που ερμήνευσαν μοναδικά ο εξαιρετικός Χρήστος Παντούλας πλαισιωμένος  από τους επίσης εξαιρετικούς Ευγενία Γρέντζελου και Σωτήρη Γκεβεντζέ.

 

Συμμετείχαν οι καταξιωμένοι Αγρινιώτες μουσικοί :Γιώργος Σκαβάρας στις κιθάρες, Πάνος Μαμασούλας στα κρουστά και στις φλoγέρες, Κωστής Πατσιαλός στα πλήκτρα, Κώστας Μανδέλος στο μπουζούκι, Κώστας Φραγκάκης στα ντραμς, Μάριος Μαρούσκος στο μπάσο.

Με την καταπληκτική της  παρουσία, την ευφράδεια λόγου και την άνεση στην ανάγνωση των κειμένων, την παρουσίαση έκανε η Έβελυν Τριανταφύλλου. Τα κείμενα  που επιμελήθηκε ο  Λευτέρης Τηλιγάδας, παρουσίασαν πτυχές από την ζωή και την πορεία του  σπουδαίου Αγρινιώτη στιχουργού.

 

 

Η είσοδος ήταν ελεύθερη και ο  Δήμος Αγρινίου στηρίζοντας το σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες «Η ΦΛΟΓΑ» είχε τοποθετήσει στην είσοδο του κινηματογράφου κουμπαρά για την ενίσχυσή του.

 

***

Εγκαίνια του νέου κτιρίου της Δομής ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Δ.ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022  και ώρα 11:00 π.μ θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του νέου κτιρίου της Δομής ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Δ. Αγρινίου  « Η Γελαστή Πολιτεία»  3ο χιλ   Ε.Ο Αγρινίου Καρπενησίου.

  Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ   ΙΩΑΝΝΗΣ

 

***

Ανακοίνωση Δ/νση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης – Τμήμα Αδειοδοτήσεων & Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων

 

Ο Δήμος Αγρινίου και η Δ/νση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης – Τμήμα Αδειοδοτήσεων& Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων ενημερώνει όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να κάνουν χρήση κοινόχρηστου χώρου για το έτος 2023(για τοποθέτηση εμπορευμάτων ή ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων), θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση από την 1η Νοεμβρίου έως και την 30η Νοεμβρίου 2022.

Η αίτησηθα υποβληθεί  στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου (την Δ/νση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης – Τμήμα Αδειοδοτήσεων& Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων) στην οδό Στ. Τσιτσμελή& Ε.Ο. Αγρινίου – Αντιρρίουστον 1ο όροφο.Τηλ. Επικοινωνίας: 2641363525 και e-mail:  dtoa@agrinio.gr

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Διεθνής Ημέρα Εξάλειψης της Φτώχειας

Την 17ηΟκτωβρίου, που  έχει οριστεί ως «ΔιεθνήςΗμέρα Εξάλειψης της Φτώχειας», οι Κοινωνικές Δομές Δήμου Αγρινίου (Δομή Παροχής Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Δομές Αστέγων Δήμου Αγρινίου: Ανοικτό Κέντρο Ημέρας & Υπνωτήριο, Κέντρο Κοινότητας, Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών), που είναι ενταγμένες στο Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας: 2014 - 2020 και το Κοινωνικό Ιατρείο Δήμου Αγρινίου, θα βρίσκονται στην Πλατεία Δημοκρατίας, συγκεντρώνοντας τρόφιμα και φάρμακα (φαρμακευτικό & παραϊατρικό υλικό, ταινίες μέτρησης ζαχάρου κ.α.).

Ώρες: 10:00 – 13:00 & 17:00 – 20:00

Παράλληλα θα εκτίθενται έργα ζωγραφικής με τίτλο «Σκέψου τη Θέση μου» των Δομών Αστέγων Δήμου Αγρινίου.

Στηρίζοντας τις κοινωνικές μας δομές, στηρίζουμε οικογένειες και παιδιά συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.

Ο Αντιδήμαρχος

Κωνσταντίνος Καλαντζής

 
***

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ

 

Ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με τις δημόσιες δομές Δία Βίου Μάθησης που λειτουργούν εντός του Δήμου Αγρινίου διοργανώνει εκδήλωση ενημέρωσης για τη Δια Βίου Μάθηση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022 στις 7.00 μμ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (πρώην κτήριο Τράπεζας Ελλάδας).

Συμμετέχουν:

1.     Κέντρο Δία Βίου Μάθησης Δήμου Αγρινίου

2.     Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου

3.     Ι.Ε.Κ. Αγρινίου

4.     Ι.Ε.Κ. Ο.Α.Ε.Δ. Αγρινίου

5.     Ι.Ε.Κ. Βοηθών Νοσηλευτών Νοσ. Αγρινίου                               

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ