«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Πρόγραμμα του 14ου Ημιμαραθώνιου «Μιχάλης Κούσης»

 Στο πρόγραμμα του 14ου Ημιμαραθώνιου «Μιχάλης Κούσης» αναφέρθηκε  σε συνέντευξη Τύπου ο  Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου παρουσία των Αντιδημάρχων Χρ. Ζαρκαβέλη, Θύμιου Γρίβα, Μίμη Σκορδόπουλο, Μαρίας Παπαγεωργίου και του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΑ Κ.Κιτσοπάνου. 

 «Φέτος,  η ανταπόκριση στην  πρόσκληση για συμμετοχή ήταν συγκινητική. Οι Αγρινιώτες και αθλητές από όλη την χώρα τιμούν  τον Μιχάλη Κούση.  

Η επιτυχία του μαραθωνοδρόμου Μιχάλη Κούση  έγινε  κληρονομιά για τις επόμενες γενιές αθλητών που διδάχθηκαν  από τον άθλο του. Σας περιμένουμε να τρέξουμε όλοι μαζί  και να  χαρούμε τη διαδρομή», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου. 

Οι εκδηλώσεις  διοργανώνονται από...

το Τμήμα Πολιτισμού Αθλητισμού και Νέας Γενιάς της Διεύθυνση Παιδείας Πολιτισμού & Αθλητισμού  του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με τους συλλόγους ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, Γυμναστική Εταιρία Αγρινίου,  Π.Α.Σ. ΙΩΝΙΚΟΣ 80,  Γ.Α.Σ. Αγρινίου, Παναιτωλικό Γ.Φ.Σ, Φιλαθλητικό Σύλλογο Αγρινίου,Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγρινίου και τον  Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αγρινίου.

Στη μεγάλη συμμετοχή αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος  Χρήστος Ζαρκαβέλης :« Ευχαριστούμε όλους όσοι ενδιαφέρθηκαν να πάρουν μέρος στους Αγώνες και ξεχωριστά την διοίκηση και τα μέλη των συλλόγων που συμμετέχουν στην διοργάνωση».  

 

Ο 14οςΗμιμαραθώνιος «Μιχάλης Κούσης»   περιλαμβάνει:

Α - Ημιμαραθώνιο δρόμο 21,1 χλμ  και

Β -Αγώνα δρόμου 5 χλμ. (Αγώνας τρεξίματος & δυναμικού βάδην )

Γ. 1000 μέτρων

 

 

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

 

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

 

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ  17:00 - Εκκίνηση Λαϊκού Δρόμου 5km

                                                Πλατεία Δημοκρατίας, Αγρίνιο

 

ΩΡΑ 17:30 - Pasta Party

                         Γεύμα για όλους τους συμμετέχοντες στον  Ημιμαραθώνιο Δρόμο

 

ΩΡΑ 19:00 - Γιορτή του Αθλητή,

                       αίθουσα  Δημοτικού Συμβουλίου (Αναστασιάδη 1)

 

 

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

 

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ 09:30 - Εκκίνηση 14ου Ημιμαραθωνίου Δρόμου «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ» ,  θέση Δογρή.

 

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ 10:00 -  Εκκίνηση Λαϊκού Δρόμου 1000m,

                                              κόμβος εισόδου Αγρινίου

                                              

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

 

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, λόγω κρουσμάτων covid,  το Δημαρχείο Αγρινίου θα παραμείνει κλειστό και δεν θα λειτουργήσει η Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Η Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας για την εποχική γρίπη

ΑΝΤΙΓΡΙΠΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ.

 

Η Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας  και Δημόσιας Υγείας, με στόχο την Προστασία και Προαγωγή της Δημόσιας  Υγείας,  ενημερώνει ότι ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης είναι ο εμβολιασμός  με το αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο, όταν χορηγηθεί σωστά και έγκαιρα, προφυλάσσει  από τη μετάδοση του ιού της γρίπης, συμβάλει  στην προστασία  από τις σοβαρές επιπλοκές της γρίπης καθώς  και κατά επέκταση στη μείωση απουσιών από την εργασία,το σχολείο και  κάθε άλλη κοινωνική εκδήλωση.

   Όπως κάθε χρόνο,  επειδή ο ιός της γρίπης μεταλλάσσεται, έτσι και για την περίοδο 2022-2023 η σύνθεση του αντιγριπικού εμβολίου περιέχει τα εγκεκριμένα στελέχη του ιού, σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Επισημαίνεται ότι,μέσω των συστημάτων φαρμακοεπαγρύπνησης που λειτουργούν διεθνώς δεν έχουν καταγραφεί σοβαρές συστηματικές παρενέργειες του αντιγριπικού εμβολίου.

    Σημειώνεται ότι αναμένεται πως,  κατά την προσεχή περίοδο γρίπης 2022-2023, ο ιός της γρίπης θα κυκλοφορήσει παράλληλα με τον ιό SARS-CoV-2, που προκαλεί τη νόσο COVID-19. Αυτή η ιδιαίτερη συγκυρία απαιτεί την πιο πλήρη εφαρμογή του αντιγριπικού εμβολιασμού κατά την προσεχή περίοδο με προτεραιότητα τον εμβολιασμό ατόμων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου.

  Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών της χώρας μας, ο αντιγριπικός εμβολιασμός πρέπει να εφαρμόζεται συστηματικά και κατά προτεραιότητα σε άτομα (ενήλικες και παιδιά) που ανήκουν στις παρακάτω ομάδες αυξημένου κινδύνου:

 

1.    Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω

2.  Παιδιά (6 μηνών και άνω) και ενήλικες με έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω επιβαρυντικούς παράγοντες ή χρόνια νοσήματα:

o   Χρόνια νοσήματα αναπνευστικού, όπως άσθμα, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

o   Καρδιακή νόσο με σοβαρή αιμοδυναμική διαταραχή

o   Ανοσοκαταστολή (κληρονομική ή επίκτητη)

o   Μεταμόσχευση οργάνων και μεταμόσχευση μυελού των οστών

o   Δρεπανοκυτταρική αναιμία (και άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες)

o   Σακχαρώδη διαβήτη ή άλλο χρόνιο μεταβολικό νόσημα

o   Χρόνια νεφροπάθεια

o   Χρόνιες παθήσεις ήπατος

o   Νευρολογικά-νευρομυϊκά νοσήματα

o   Σύνδρομο Down

3.    Έγκυες γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας κύησης, λεχωΐδες και θηλάζουσες.

4.    Άτομα με νοσογόνο παχυσαρκία (Δείκτη Μάζας Σώματος >40Kg/m2) και παιδιά με ΔΜΣ >95ηΕΘ.

5.    Παιδιά που παίρνουν ασπιρίνη μακροχρόνια (π.χ. για νόσο Kawasaki, ρευματοειδή αρθρίτιδα και άλλα).

6.    Άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με παιδιά μικρότερα των 6 μηνών ή φροντίζουν ή διαβιούν με άτομα με υποκείμενο νόσημα, που αυξάνει τον κίνδυνο επιπλοκών της γρίπης.

7.    Κλειστοί πληθυσμοί, όπως προσωπικό και εσωτερικοί σπουδαστές (σχολείων, στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών, ειδικών σχολείων κλπ.), νεοσύλλεκτοι, ιδρύματα χρονίως πασχόντων και μονάδες φιλοξενίας ηλικιωμένων, καταστήματα κράτησης .

8.    Εργαζόμενοι σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας (ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, λοιποί εργαζόμενοι, φοιτητές επαγγελμάτων υγείας σε κλινική άσκηση) και σε κέντρα διαμονής προσφύγων-μεταναστών.

9.    Άστεγοι

10. Κτηνίατροι, πτηνοτρόφοι, χοιροτρόφοι, εκτροφείς, σφαγείς και γενικά άτομα που έρχονται σε συστηματική επαφή με πτηνά ή χοίρους.

  Επισημαίνεται ότι,τα άτομα που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου συνι-στάται να προσέρχονται έγκαιρα στις μονάδες υγείας με την έναρξη συμπτωμάτων για ιατρική διάγνωση και θεραπεία

Ο αντιγριπικός εμβολιασμός γενικά περιλαμβάνει 1 μόνο δόση του εμβολίου ετησίως.

      Βρέφη και παιδιά ηλικίας <9 ετών που εμβολιάζονται για πρώτη φορά, ή εκείνα<9 ετών που στο παρελθόν είχαν λάβει μόνο 1 δόση εμβολίου γρίπης χρειάζονται 2 δόσεις αντιγριπικού εμβολίου με μεσοδιάστημα τουλάχιστον 28 ημερών.

      Σε βρέφη ηλικίας >=6 μηνών χορηγείται 0,5 ml (ολόκληρη η δόση), σύμφωνα με τις οδηγίες από επίσημους Ευρωπαϊκούς ή άλλους φορείς φαρμάκων (FDA, ΕΜΑ κ.α.).

Το αντιγριπικό εμβόλιο μπορεί να χορηγηθεί ακόμη και την ίδια μέρα με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού -αλλά σε διαφορετικά ανατομικά σημεία- όπως και οποιαδήποτε άλλη μέρα πριν και μετά το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

      Στόχος είναι η μείωση των πιθανοτήτων ταυτόχρονης προσβολής και με τους δύο ιούς, που μπορεί να επιβαρύνει την κατάσταση των ασθενών, καθώς και η μείωση του φόρτου των υπηρεσιών υγείας και ειδικότερα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν καλύτερα σε μια ενδεχόμενη αυξημένη ζήτηση.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. οικ. 6209/24-9-2020 Υπουργική Απόφαση κάθε ιατρική συνταγή που περιέχει αντιγριπικό εμβόλιο εκδίδεται αυστηρά βάσει των οδηγιών του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών και είναι υποχρεωτικά ηλεκτρονική.

Χειρόγραφη συνταγογράφηση αντιγριπικών εμβολίων γίνεται μόνο στις παρακάτω περιπτώσεις:

-   Ασφαλισμένοι φορέων που δεν έχουν ενταχθεί στο σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.

-   Πολίτες (τουρίστες) από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και Ευρωπαίοι πολίτες που δεν έχουν ΕΕΚΑ (Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας).

-   Μετανάστες που για διάφορους λόγους δεν έχουν αποκτήσει ΑΜΚΑ ή Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ).

 

 

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

                                          Δ/ΝΣΗΣ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ

                                   ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

 

                                                ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

 

***

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Σε εξέλιξη είναι  οι εργασίες που εκτελούνται στις οδούς δυτικά και νότια του Μουσικού Σχολείου  και στοχεύουν στην ανάπλαση μιας μεγάλης περιοχής στην

ΝΑ είσοδο του Αγρινίου.

Συγκεκριμένα,  οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εργασίες εκσκαφής, κατασκευή ρείθρων, κρασπέδων, πλακοστρώσεις πεζοδρομίων και ασφαλτοστρώσεις,  τοποθέτηση δικτύων Η/Μ με φωτιστικά τεχνολογίας LED  αλλά και αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης- αποχέτευσης.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την πρόοδο των εργασιών:«Σταδιακά οι κάτοικοι θα βλέπουν την εικόνα της περιοχής να αλλάζει. Πρόκειται για δρόμους που βρίσκονται  στην Ν.Α. είσοδο της πόλης με μεγάλη καθημερινή επισκεψιμότητα. Το συγκεκριμένο έργο, σε συνδυασμό με  το έργο της «Λειτουργικής αναβάθμισης επιχειρηματικού κέντρου στη ΝΑ Είσοδο πόλης Αγρινίου»,  ολοκληρώνει την ανάπλαση της Νοτιανατολικής περιοχής του Αγρινίου».

Το έργο  προβλέπει   ακόμη κατασκευή νέων και ανακατασκευή υπαρχουσών οδών όπως Πρωταγόρα, Πλουτάρχου, Πολυβίου και εντάσσεται στο :«Ολοκλήρωση οδών  του Επιχειρηματικού Κέντρου στη  Ν.Α. Είσοδο πόλης Αγρινίου»  από το Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020» .

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ (Σ.Τ.Ο.) ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.

 Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου  και ώρα 10:00 π.μ. θαπραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγρινίου με θέμα: «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων».

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, επί της οδού Αναστασιάδη 1.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ