«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Για τη δίωξη του Γ.Γ. της Ομοσπονδίας Βάλσαμου Συρίγου

 

ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓ/ΤΑ

Ν.  ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

ΕΔΡΑ : ΑΓΡΙΝΙΟ  ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 13 ΤΗΛ : 26410 22325

  Αγρίνιο 5/10/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Οικοδόμων & Εργαζομένων στα συναφή επαγγέλματα Ν. Αιτωλ/νίας  καταγγέλλει την απαράδεκτη  και προκλητική δίωξη του συναδέλφου Γ. Γραμματέα  της Ομοσπονδίας  Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας  Βάλσαμου Συρίγου, που κλητεύθηκε  σε δίκη με την απειλή φυλάκισης  με την κατηγορία ότι πρωτοστάτησε  σε κινητοποίηση  ενάντια σε πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας τον Οκτώβρη του 2019.

Είναι μια  προσπάθεια  γενικότερης τρομοκράτησης των εργαζομένων και του λαού  για να μπουν οι αγώνες στο γύψο....

Από τη μια η κυβέρνηση της Ν.Δ , όπως και οι προηγούμενες , έχει λύσει τα χέρια των τραπεζιτών να αρπάζουν τη λαϊκή περιουσία  με το «νόμο»  και από την άλλη έχει νομοθετήσει  ολόκληρο οπλοστάσιο  για την καταστολή των κινητοποιήσεων  και τη λειτουργία των σωματείων.

Η κυβέρνηση, που  εφαρμόζει μέχρι κεραίας  το νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ,  κατηγορεί το συνάδελφο Γ. Γραμματέα της Ομοσπονδίας μας  ότι :

·       Διέπραξε βιαιοπραγίες εναντίον προσώπων και πραγμάτων έχοντας καθοδηγητικό ρόλο στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στον πλειστηριασμό.

·       Ούτε λίγο ούτε πολύ αντιμετώπισε και κατατρόπωσε μια ολόκληρη διμοιρία πάνοπλων αστυνομικών δυνάμεων που βρισκόταν στην είσοδο του χώρου που γινόταν ο πλειστηριασμός και εισήλθε μέσα ακυρώνοντας την διαδικασία.

·       Προκάλεσε τον τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών και ενός πέμπτου που ένιωσε δύσπνοια από τα δακρυγόνα που έριχνε η Α-354 διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης στους συγκεντρωμένους που διαμαρτύρονταν .

·       Άφησε χωρίς κράνη, γκλόμπς, μπερέδες την αστυνομική διμοιρία.

·       Ότι φώναζε από την ντουντούκα το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

·       Έσπασε την τζαμαρία της εισόδου και μπήκε μέσα στον χώρο διεξαγωγής του πλειστηριασμού

Καλούμε όλους τους  συναδέλφους  να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια σε αυτούς  που μας αρπάζουν  την περιουσία.

 

Το ταξικό εργατικό κίνημα  δεν τρομοκρατείται.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ  ΣΤΙΣ  9 ΝΟΕΜΒΡΗ

 

Να αποτελέσει  απάντηση στην υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων μας.

 

ΤΟ Δ.Σ.

 

***

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ για τις δράσεις του σωματείου το επόμενο διάστημα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α.  ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Ελ. Βενιζέλου 13   Α Γ Ρ Ι Ν Ι Ο

ΤΗΛ : 26410 22 325   FAX : 26410 46515  email : ekagrin@ otenet.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  :  Γιώργος Δημητρουλής  ΤΗΛ. :   697 669 9822

 

Αγρίνιο  03 – 10  -2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνεδρίασε την Παρασκευή 30-09-2022 στο Αγρίνιο, στο Εργατικό Κέντρο, με διευρυμένη σύνθεση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματίου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α Νομού Αιτωλ/νίας.

Στη συνεδρίαση  συμμετείχαν  και τα μέλη της  Ελεγκτικής Επιτροπής , οι Διοικούσες επιτροπές των Παραρτημάτων από την Αμφιλοχία, το Μεσολόγγι , τη Ναύπακτο και τον Αστακό , καθώς  και ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ι.Κ.Α, συνάδελφος  Γιώργος Σκιαδιώτης.

Μετά την εισήγηση  του Προέδρου του Σωματείου, συναδέλφου Γιώργου Δημητρουλή,  τις τοποθετήσεις  των μελών του  Διοικητικού Συμβουλίου  αλλά και των προσκεκλημένων , το Συμβούλιο αποφάσισε τα παρακάτω :

 

·        Να διοργανώσει σύσκεψη  με τις διοικήσεις των εφτά συνεργαζόμενων σωματείων  συνταξιούχων του νομού  την Πέμπτη 06/10/2022  ώρα 10:00 π.μ. στο Αγρίνιο , στο Εργατικό Κέντρο.

·        Να συνδιοργανώσει με τα συνεργαζόμενα  συνταξιουχικά σωματεία  της Συντονιστικής Επιτροπής  Αγώνα του νομού  Παναιτωλοακαρνανική Πανσυνταξιουχική  συγκέντρωση  διεκδίκησης  στο Αγρίνιο στην κεντρική πλατεία , την Πέμπτη 13 Οκτώβρη 2022 ώρα 10:30 π.μ.

·        Να στηρίξει  με κάθε τρόπο  την πανελλαδική  πανεργατική  απεργία , που θα γίνει την Τετάρτη  09 Νοέμβρη 2022, παίρνοντας μέρος  και στις απεργιακές συγκεντρώσεις  που θα γίνουν  από το ταξικό κίνημα στις πόλεις του νομού.

 

Κύρια αιτήματά μας η γενναία αύξηση σε όλες τις συντάξεις  τώρα. Η πλήρης ενσωμάτωση  της προσωπικής  διαφοράς στην καταβαλλόμενη σύνταξη.  Ό,τι μας έχουν αφαιρέσει σε συντάξεις- δώρα- υγεία.

 

Το σωματείο καλεί τα μέλη του  και τους συνταξιούχους  της Αιτωλ/νίας να στηρίξουν τις παραπάνω εκδηλώσεις .

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

***